Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 64. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. Yaklaşık 18 bin çiftçinin katıldığı ve oy kullandığı seçim Akay ve ekibi lehine sonuçlandı. Mevcut Başkan Hüseyin Akay ile Ahmet Hamdi Gökçe'nin yarıştığı genel kurulda, Gökçe’ye açıktan destek veren Vedat Ali Özışık’a çiftçinin tepkisi büyük oldu.

Genel Kurulla şu cümleler damgasını vurdu: Genel Kurulda söz alıp konuşan Vedat Ali Özışık’ın konuşması salonu dolduran pancar çiftçisi tarafından hep bir ağızdan yükselen Hırsız Vedat! Sloganlarıyla kesildi. Genel Kurul’da söz alıp konuşulacaksa bu konuşmanın içeriği çiftçi lehine bir konuşma olmalıydı bence. Çiftçinin karşısına çıkan Vedat Özışık’da konuşmasını akıl ve mantık süzgecinden geçirerek söyleseydi, o kürsüden yuhalanma sesleri arasından inmek zorunda kalmazdı ve çiftçi tarafından bu kadar ağır bir suçlamayla karşı karşıya kalmazdı diye düşünüyorum!

Malumunuz, “Çiftçi, bir zamanlar kendi kooperatiflerinin başkanı olanı yuhaladı. Çiftçinin yuhalama sesleri arasından salonu terek eden eski başkan haberdir, öylede oldu.”

Peki, “Vedat Ali Özışık’ı, Çiftçi yuhaladı mı, yuhalamadı mı?” gibi bir tartışma yapılıyorsa, o nedir? Kusura bakmayın, artık o gazeteciliğin yani benim alanıma girer! Evet, Çiftçi yuhaladı. Vedat Ali Özışık için yolun sonuydu…

Son yıllarda idari anlamda yüzü gülen pancar çiftçisinin, bu gülümsemesini yüzünden eksik ettirmeyeceği bir kez daha anlaşıldı. Bütün Koşuşturmalarına ve çalışmasına rağmen Vedat Ali Özışık ve arkadaşları Muaffak olmadı. Vedat Ali Özışık ve ekibinin, olağan üstü bir durum olmadıkça pancar kooperatifi yönetimine gelemeyeceği alınan oy oranlarına bakıldığında açıktır. Akay ve ekibinin almış oldukları,14 binin üzerindeki oy oranına karşılık, muhalefetin aldığı 3 bin altı yüzlük oy oranı da bundan sonrası için muhaliflere pek de ümit vermedi. Diğer taraftan Zinnuri Eser ve bazı isimler, size sesleniyorum! Artık bu son verdiğiniz pasif mücadele de boşa çıkmıştır. Çiftçi, bu özgür iradesini ve hakkını kendisine sahip çıkana, hakkını koruyanlara verdi, şimdilik kusura bakmayın!

Öncelikle yeni Yönetim Kurulunun kooperatifle ilgili tartışmaları kesinlikle geride bırakması ve çiftçinin hizmetine odaklanması gerekir diye düşünüyorum. Ve de çiftçi arasındaki küçükte olsa bu bölünme değil, tekrar birleşilmeli. Çünkü orada iddialı seçim, rakipler arasında ister istemez tartışmalar, ayrışmalar oluyor.

Genel Kurulun yapıldığı, Kadir Has Spor Salonunu dolduran binlerce pancar çiftçisi seyretti. Ayrıca tartışmalı konuşmaları gözüyle görmüş oldu. Misal, iki dakikalık konuşma hakkını iyi kullanamayan konuşmacı, çiftçinin sözcülüğünü yaptı mı yoksa yapamadı mı, kayıtları seyredip kim Çiftçi lehine konuşma yaptı bakmak lazım. Ben o anı takip ettim. Çiftçilerin verdiği karara baktığımda altına imza attığı kararın kendileri lehine doğru bir karar olduğuna hep birlikte şahit olduk...