TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, önceki gün Anayasal çerçevede kurulu bulunan ve yasal olarak faaliyet gösteren tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine ve ülke kamuoyuna çok önemli bir çağrıda bulundu.

Aslına bakarsanız  Çiçek’in yaptığı bu Çağrı, duyarlı hiç kimsenin reddedemeyeceği türden bir çağrı aslında.

Olumlu Çıkış Çiçek’ten…

“Hem teröre hayır diyelim, hem de kişisel hak ve özgürlüklere saygıyı daha da güçlendirelim” diyor Meclis Başkanımız Çiçek.

Aslında Bu teklife balkıdığında kimsenin reddedemeyeceği bir teklif.

11 maddelik ortak mutabakat ilkeleri sıralamış sayın Başkan  Çiçek ve bunu Meclis’te temsil edilen dört siyasi partinin yanı sıra Meclis dışı tüm partilerin ve sivil toplum örgütlerinin bilgisine sunuyor. Bu çerçevede ortak bir siyasal ve toplumsal birlik öneriyor.

Çiçek, “Teröre Karşı Ulusal Mutabakat” bildirgesinde sıraladığı temel ilkeleri, bugün Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin 2011 seçimlerinde ulusa deklare ettikleri seçim bildirgelerde yer alan ortak ifadelerden derlediğini söylüyor.

İşte bu yönüyle de açıklanan mutabakat metnindeki temel ilkeler, AKP’nin de MHP’nin de CHP’nin de savunduğu topluma taahhüt ettiği temel ilkeler.

Peki, bu durumda Meclis başkanı Sayın Çiçek’in çağrısı, muhatapları, iktidarıyla muhalefetiyle en azından Meclis’te temsil edilen siyasi partiler tarafından hemen benimsenip “bu bildirgenin altına biz de imzamızı atıyoruz” diyebilecekler mi?

Meclis başkanının bu çağrısını hiç kime yabana atmasın. Adamcağız bir şeyler yapmak istiyor. En azından bu konuda somut bir şeyler yapılsın istiyor.

Çiçek’in bu girişimine yakın çağrıları CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da sürekli yapmakta, MHP’de katı sunmalı. Hükümette elini taşın altına koymalı. Sivil toplum örgütleri de destek vermeli. Adı neyse bu sorun çözümlenmelidir.

Adını siz koyun ister terör diyelim istersek ve Kürt sorunu diyelim tam orta yerde duran bu sorunun çözümü konusundaki siyasal ve toplumsal mutabakat çağrısına kulak verelim.

Yetmez mi?

 

Yetmez mi? çekilen bunca acılar.

Ağlamasın artık analar, bacılar.

Dinsin artık yürek deki sancılar.

Kulak verin Cemil Çiçek’e.

 

Sönmesin ocaklar, tütsün bacalar.

Aradan çeklisin sahte hocalar.

İnsin artık, yayladan dağcılar.

Kulak verin Cemil Çiçek’e.

 

Karakoç, şiirleri ile söyler sözünü.

Cemil Çiçek ortaya koydu özünü.

Gavur memleketime dikmiş gözünü.

Kulak verin Cemil Çiçek’e…