30 Ekim 2017 günü akşamı Kanal D Ana haberi sunan Ahmet Hakan: “ Maraş Dondurmacısı kılılıklı fesli Kadir” diye hakaret ederek sözlerine başlamıştı. Çok fazla ilgi çekmemişti.. internette var, ama Muharrem İnce bardağı taşırdı.

Siyasette Maraş dondurması da girdi..

CHP’li Muharrem İnce, : İnce değil çok kalın olduğunu göstererek Maraş Dondurmasına ve dondurmacısına Kahramanmaraşlılara hakaret etti.

İnce:“Atatürk düşmanı Maraş Dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter," sözleri Kahramanmaraş’ta yediden yetmişe her kesimden kınama aldı.

Muharrem İnce : Kimsenin Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ü kimseden kaçırdığı yok ! Bilakis geç de olsa doğruyu görmeden memnunuz, ayyaş demekten vazgeç , Anıtkabir de Ata’nın huzurunda sap gibi durma sözlerin için özür dile , Atatürk düşmanı Maraş Dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter," sözleri Kahramanmaraşlıların büyük tepsisini çekti.

Belediye başkanları, Milletvekilleri, Siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “ CHP zihniyeti bu Maraş Dondurması ve halkımıza hakaret eden CHP ‘li Muharrem İnceyi kınıyorum,” dedi.

Mehmet Uğur Dilipak: "Kahramanmaraş milletvekilleri olarak Muharrem İnce'yi kınıyoruz, telin ediyoruz." diyen Dilipak, her bölgenin kendine özgü kıyafetleri olduğunu, bu kıyafetlerin de özel günlerde giyildiğini belirtti.

Dilipak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ege'de efe kıyafeti, Orta Anadolu'da seymen kıyafeti, Karadeniz'de keşan, peştamal ve ihram, Güneydoğu'da poşu, Trakya'da bindallı, pantol, serace, Erzurum'da zığva, Kahramanmaraş'ta çete kıyafeti giyilir. Bunları bilmeyenden siyasetçi mi olur? Bunları bilmeyenden milletvekili mi olur? Bunları bilmeyenden lider mi olur? İnsanı kılık-kıyafeti ile yargılamak ve ötekileştirmek, küçümsemek CHP'nin geleneksel zihniyetinin düşünce yapısının dışa vurumudur.

Özür bekliyoruz

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil de CHP'li İnce'nin 10 Kasım Cuma günü sosyal medya hesabından, "...Atatürk düşmanı Maraş dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur, yeter" şeklinde açıklama yaptığını anımsattı. Bu sözlerinden dolayı Muharrem İnce'yi kınadıklarını ve Kahramanmaraşlılardan özür dilemesini beklediklerini belirten Çitil, "Uzun yıllardır süregelen siyasi başarısızlıklar ve etkin bir muhalefet yapamamanın getirdiği bu hastalıklı ruh hali ile yapılan; içi boş, nezaket ve edep sınırlarını zorlayan gereksiz çıkış ile güzel şehrimiz ve kıymetli değerlerinin malzeme yapılmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "Eğer Muharrem İnce maksadını aşan bir söz söylemişse gelsin açıklama yapsın, maksatlı bir söz söylemişse de Kahramanmaraşımız'dan özür dilesin."

Ey Muharrem İnce çam devirdin

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise illerinin kıyafetleri ile gurur duyduklarını söyledi. İnce'nin, hem bir şehre hem bir mesleğe hem de mahalli bir kıyafete hakaret ettiğini vurgulayan Güvenç, "Kendisini kınıyoruz, özür dilemelidir. Basının da 'Ey Muharrem İnce çam devirdin' demesi gerekiyordu." dedi.

Ak Parti ve MHP’den Kahramanmaraş’ta ki tüm siyasi parti ve görüşler den CHP’li Muharrem İnce ‘ye tepki yağmaya başladı.

Siyasette: Dini değerlerimiz, Atatürk, den sonra Maraş dondurması da malzeme yapılması Kahramanmaraşlı dondurmacıların büyük tepkisini çekti.

Muharrem İnce : o sözleri söyledi ama en çok sıkıntıyı ise CHP Kahramanmaraş il ve ilçe teşkilatları çekmeye başladı.

CHP kanadı bu açıklamanın savunmasını yapamıyor..

Kahramanmaraşlı dondurmacılar siyasiler ise : konuyu mahkemeye taşımak için çalışma başlattılar..

Muharrem İnce hakkında tazminat davası açmaya hazırlanan Kahramanmaraşlı dondurmacılar, Siyasetçiler ve vatandaşlar Muharrem İnce’yı kınayan yazılı açıklama yapmaya başladılar..

Kahramanmaraşlılara hakaret eden Muharrem İnce, partisini ve Kahramanmaraş teşkilatını çok zora soktu..

Kahramanmaraş’ta milletvekili kazanması çok zor olan CHP’nin , Muharrem İnce den sonra artık Kahramanmaraş CHP için bir hayal şehir oldu.

Öyle sanıyorum: Ak Parti, MHP, SP 2019 seçimlerine kadar Muharrem İnce’nin şu sözlerini gündemde tutacaklar: “Atatürk düşmanı Maraş Dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter," sözleri CHP’yi Kahramanmaraş’ta bitiren sözler oldu.

İyi günler.