Sevgili Okuyucular!
Tartışma Salonları (polemik) kategorisinde ve Siyaset Meydanı 
Forumunda bulunan cemaat kime oy verecek? Konusunu, görüntülemektesiniz, Konu içeriği kısaca, kamuoyunda cemaatin bu seçimlerde yani 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti karşıtı cephede yer alacağı iddiaları konuşuluyor.
Karşı cephe olarak CHP gözüktüğüne göre acaba cemaat oyları Cumhuriyet Halk Partisi’ne  mi gidecek?
Bence cemaat oyları olağan üstü bir durum olmasa, AK Parti-Cemaat arasında ateşkes anlaşması sağlanmasa ki sağlanmaz. Bu durumda, iktidara en yakın parti olarak gözüken CHP’ye gidecektir. Çünkü cemaat, iktidarlardan beslenen bir yapısal içeriklidir.
Bana göre AK Parti-cemaat kavgası bitmeyecek?
AK Parti ve Fethullah Gülen Cemaati arasında son dönemde dershane tartışma üzerinden yaşanan gelirim, özellikle MGK belgeleriyle daha da derinleşti. Buna yolsuzluk ve rüşvet operasyonu da eklenince iplerin iyice koptuğu görüldü.
Nasıl bu noktaya geldi ve bundan sonra ne olur sorusunun yanıtını şimdilerde verebilmek oldukça güç. Çünkü AK Parti -cemaat kavgası bütün hızıyla devam etmekte, bu kavganın ucu açık bir sorunlar yumağı olduğu ortada. Çektikçe yeni bir kavganın fitili ateşleniyor.
‘Cemaat 30 Mart’ta gücünü gösterecek’ mi?
Cemaatin AK Parti’ye olan desteğini çekip çekmeyeceği, eğer çekerse siyasi tavrının ne olacağı üzerine de kamuoyunda yoğun bir tartışma yürütülüyor.
Bu durumu cemaatin Kayseri’deki önemli isimlerden biri olan Vedat Bey’e sordum. Kamuoyu tarafından yanlış anlaşılırım endişesi taşıdığı için Vedat Bey’in sadece adını kullandım. Vedat Bey, cemaatin AK Parti’den vazgeçmesi zor ve bu yüzden de bir “ikilem” yaşadığından söz etti.
Her şeye rağmen sosyolojik ve ideolojik açıdan Cemaat’in ve AK Parti’nin tabanı hâlâ aynı. Cemaate yakın olan Vedat Bey “Cemaat mensuplarının, seçimlerde doğal olarak AK Parti’ye oy vermesi beklenebilir ve galiba Başbakan bunu bildiği için korkmadan cemaate saldırıyor.”
Vedat Bey’e,  göre Cemaat, AK Parti’ye olan desteğini tam çekmez ama yerel seçimlerde AK Parti’ye zarar vererek bir strateji izleyebilir.
Yerel seçimlerde Kayseri’de  kritik olduğunu belirten  Vedat Bey, cemaatin seferberliği sonucu AK Parti’ye Kayseri’de  kaybettirmese bile, stratejisini kaybettirecekmiş  durumunda ayarlar, bununla AK Parti’ye ders olabileceğinin hesabı içinde olduğu bir gerçeği vardır. Cemaatin 30 Mart’ta bunu yapmasının ardından AK Parti’nin cemaate karşı olan tavrını değiştirebileceğini söylüyor.
Vedat Bey, cemaatin bu durumda Kayseri’de CHP’li adayları desteklemesinin de ihtimal dâhilinde olduğuna işaret ediyor ve Vedat Bey,”Gülen cemaati desteğini bu seçimlerde AK Parti’ye değil de CHP’ye veya bir başka partiye verirse, hem AK Parti iktidarını dize getirir hem de oy verdiği partiyi 2015 genel seçimlerine yönelik  güçlü bir muhalefete dönüştürür”