İslam dini son 20 sene de insanlara tebliğ edilmedi. 1440 yıl önce insanlar Müslüman oldu.  O günden bugüne beş vakit namaz, oruç, haç aynı yapılmakta ama dine bidat sokulmaya maalesef ki FETÖ hakim olduğu dönemde “Dinler Arası Diyalog “ denilerek camiler kiliseye çevrilmeye başlandı.

İslam Cami Mimarisi var, son dönemde kilise görünümlü camiler yapan, yaptıran, proje çizenlerde iki çift sözümüz var sizin de sonunun gelecek o yapılar bir gün yıkılacak inşallah.

Diyanet'ten camilerde 'oturak' genelgesi

Bu Kahramanmaraş’ta uygulanır mı? Derseniz bana göre biraz zor, çünkü daha önce eski diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez, hocam ki iki gün önce şehrimizde idi. Bir genelge ile merkezi yayınları kapatın, Merkezi ezana son verin dedi biz bir adım yol alamadık.

Kiliseye dönen camilerden sandalyeler kalkar mı? Derseniz Maraş da biraz zor görülüyor!

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç hocamızın denetimi ve yaptırımı ne kadar olacak göreceğiz.

Camiye koşarak geliyor. Sandalye de namaz kılıyor, ayağı ağrıyabilir, ayağı bükülmeyebilir, ayakta durunca tansiyonu düşebilir vs. hastalıklar olabilir ama sandalye namaz kılmasına gerek yok, oturarak yatarak, ayağını uzatarak da kılabilir diyor Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde camilerde sıklıkla karşılaştığımız tabure ve sandalye kullanıma ilişkin bir genelge yayınlandı.

FETÖ “ Dinler Arası Diyalog “ dedi. Diyalog kiminler olur, iki insan arasında olur, yani var olan iki şey arasında olur.

Adem (AS) son peygamber sevgili Peygamberimiz Muhammed (SAV) efendimize kadar gelmiş tüm peygamberler bizim peygamberimiz, biz melekler, peygamberler, kitaplara iman eden bir Müslümanız.

Musa da bizim İsa da bizim Peygamberimiz ama semavi dinler yürüklükten kaldırılmış son din olarak İslam kıyamete kadar devam edecek biz buna inanan bir Müslüman olarak İslam dan başka din olmadığı için diyalog da olamaz demişizdir.

Diyalog, hoş görü kisvesi altında: İçi boşaltılmış bir İslam çizgisi içinde İslam dinine en çok zararı veren FETÖ olmuştur.

Bunu da Allah diyerek yaptılar.

İslam ‘a verdiği zarardan dolayı diyanet işleri başkanlığı FETÖ izlerini silmeye çalışıyor. Hasta olan namazını oturarak, uzun oturarak, yatarak İma ile namaz kılınır, diyor ve sandalye ve tabureleri kaldırın camilerden diye genelge gönderdi.

Camilerde oturarak namaz kılma uygulaması, cami adabına ve cemaat ruhuna uygun olmadığı için sonlandırıldı.

Son günlerde camilerle ilgili farklı görüntüler sosyal medyada dolaşıyor. Camide safların tabure ve sandalyelerden oluştuğunu gösteren görüntüler, cami adabına ve cemaat ruhuna uygun olmadığı için çok konuşulup eleştirilmişti.

Namaz kılmak için oluşturulan sıralı alanlar, birçok camide bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyla ilgili hazırladığı genelgeyi tüm cami görevlilerine duyurulması ve uygulanması için il müftülüklerine gönderdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Dinî açıdan zorunlu ve meşru bir sebep bulunmadıkça namaz kılmak amacı ile camilerde sıralar halinde sabit oturakların yapılmasının, cami doku ve kültürüyle bağdaşmadığı, bu sebeple hastalık ve özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimselerin, zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil, yere oturarak kılmalarının uygun olduğu" hususlarında da vatandaşlar bilgilendirilmesi gerektiği yayımlanan genelde belirtildi.

Son 20 yıldan beri Sandalye, Merkezi ezan ile camileri kiliseye çevirme projesi böylece son bulmasını diliyoruz.

Kahramanmaraş İl Müftümüz Celal Sürgeç hocamızdan beklediğimiz, Camileri Sandalyeden temizlerken, artık şu merkezi ezanı keserek her caminin kendi ezanını okumasını bekliyoruz.

Ben camilerde ezan sesi duymak istiyorum, merkezi yayına kulağımız alıştığı için artık ezan duyamaz hale geldi.

Bizim caminin imamının sesi ne kadar kötü olursa olsun ben onun sesini duymak istiyorum, merkezi yayın istemiyorum.

Allah rızası için şu merkezi yayının kablolarını kesin artık diyorum.

İyi günler