Nasıl boşalmasın ki : Televizyonda maç var !

Teravih namazımı ? önemli ? Maç mı ? önemli ?

Belediyelerimizde Ramazan etkinliği altında : Müzik eğlence programlarını yapınca , camiiye gidecek birkaç saçı ağırmış , ( moruk ) kalıyor..

Parayı bastıran belediyemiz etkinliklerini televizyon kanallarından canlı olarak yayınlatıyor.. gidemeyenlerde televizyon başına saplanıp kalıyor..

Önceki gün akşam teravih gitmeden, gelince biraz İstanbul da Ramazan gecelerini biraz izledim.. gördüğüm durum vahim, hem de çok vahim..!

Ramazan: 11 ayın sultanı Ramazan Şerif ayı gitmiş yerine , Ramazan diye bir eğlence kültürü oluşmuş.. vur patlasın çal oynasın.. hey be hey..

Herkes oyunda , oynaşta, sevgilisi ile buluşmak isteyenler bile Ramazan ayının kullanıyorlar.. Belediyenin iftar yemeğine gidiyorum diyerek sevgilisi ile buluşuyor..

Bunun üzerine bir de belediyelerin yaz okulları var ya !.. dinsizlik okulları.. camiiye okumaya gitmesi gereken çocuklarımız, belediyelerin yaz spor okullarında.. çocuklara dinin ne gereği var ki !.. diyerek eğleniyorlar..

Tabi: Yaz spor okulları, adı altında, yaz bale ve dans kursları, yaz gitar kursları ile dinsiz bıraktığımız çocuklarımız şöyle bugün çevreme bakıyorum yaşları 20-25 yada 30 ‘u geçen gençler oldu ve camiiye teravih namazına gitme yerine cafe de kahve içmeye gidiyorlar.

Müslümanlara iki de bir yobaz diyen : Yaşar Nuri Öztürk , şimdi aydınların yanına gitti.. her halde orada aydın olarak Müslümanları şikayet etmeye devam eder !..

Benim evimin yanındaki Medine camii ilk gün doldu – dışarı taştı.. birinci orucu tutuğumuz gün akşamı yani ikinci teravih namazında eh diyecek şekilde bir kalabalık vardı..

Akşam baktım 3 saf cemaat çoğunun saçı ağarmış.. gelen çocukları da o saçı ağaranlar gevezelik yapıyor diyerek kovuyorlar.. böylece boşalan camiiler..

Bu çocuklarda belediyelerin yaz spor okullarından kaçanlar..

Böyle olunca camililerimiz birden bire boşalı verdi..

Bu sebeple Camiiler bu yıl erken boşaldı.. bir çok camiide bir saf bile cemaat kalmadı..

Önceki senelerde her gün azalarak gider : Kadir Gecesi dolar sonra boşalır bir de Bayram Namazı için gelirlerdi.. sonra biterdi.

Neredesiniz Müslümanlar ? camiinize bile gelemez oldunuz !..

Gelenek : görenek kalmadı. Bayram da hısım akraba ziyareti yerine 9 günlük bayram tatilini de fırsat bilenler Denizin yolunu tutmaya hazırlanıyorlar..

Dede- Nene, Anne ve Baba hakkı diye bir şey kalmadı..

Sözde din adamı geçinen sapıklar, Belediyelerin yaz spor okulları bu genç nesili dinden koparıp bir kenara attı.. Hükümetin mücadelesi ne kadar başarılı olur 30 yıl sonra göre biliriz.. yaşarsak.. tabi..

Adımız : Müslüman , içimiz hiç de öğle değil, Aşık Mahsuni Şerifin söylediği gibi : “ dışım Müslüman içim kafir ! diyor ya.. bizde öyleyiz.. farkımız yok kardeşlerim..

Bugün dış görünümüz de kafir , içimizde kafir , Allah aşkına biz nasıl bir Müslümanız..?

Etrafınıza bakın bir Müslüman yüzü göre bilecek misiniz ?..

Dün büronun önünde oturuyoruz.. genç bir kız, her yeri meydan da gidiyor.. giderken çevresine şunu diyor: “ benim saklım gizlim yok açık insanım “ demiş her tarafını sergiliyor, Müslüman bu olsa gerek (!)

Ramazan ayı – 11 ayın sultanı olmaktan çıktı.. yemek yeme geleneği oldu.. iftar sofralarına diyecek yok ama oruç tutanda yok..!

En çok kızdığım kişiler ise : Oruç tutmadıkları halde iftar sofrasına gelip oturup, ekmekle dudaklarını silenler, aydın ve medeni insan görünmek için, tabakadaki yemeğin yarısın yiyip yarısını bırakanlar var ya onlara acayip gıcık oluyorum.. çok kızıyorum..

Oruç tutan Müslümanı ise : barbar gören kişiler..

Şehrimizde yaşayan Suriyeliler, yanı başımızda Suriye de , Irak da, Afrika ülkelerinde bir dilim ekmek bulamayan fakir Müslüman Kardeşlerimiz var !..

Oysa : ülkemizde ve dünyada o kadar aç insan var ki , bir lokma ekmeği zor buluyor..

Oruç tutmuyorsunuz : Allah’tan korkun, kulundan utanında bari oruç tutanlara saygı gösterin ve iftar yemeklerine gelmeyin !..

Dinler dalga geçen zavallılar o kadar çoğaldı ki : Acep İslam dini bitti mi ? diye düşünecek gibi oluyorum.. sonra sonra : Hicir Suresi 9. Ayette Allah:” Kur’an-ı biz indirdik, Kıyamette kadar onu koruyacak olanda biziz “ buyuruyor.. Allahım imanımı koru yarab..

Sonra bir başka ayette : Biz dilersek elbette herkese hidayet veridik, buyuruyor Allah.. buradan şunu anlıyoruz ki : İsteyen cehenneme isteyen cennette gitsin karar hakkı vatandaşın..

Haramdan kaçar, oruç tutar, namazını kılar, iyi insan olur cennette gider..

Haramı- helali inkar eder, dini inkar eder, Allah’ın emirlerini yapmaz, bunun sonucu olarak da cehenneme gider o da kulun kendi tercihidir..

Biz cennet tarafında kalalım..

Ramazan modasından çıkıp : Allaha ibadet eden bir kul olalım..

Camiiler boşaldı.. bırakın oyunu oynaşı : camiiye gelin..

Çocuklarınızı camiiye okumaya gönderin dinini öğrensin..

Anne ve baba olarak ahrette bunun vebalinden kurtulamayız..

Çocuklarımız Müslüman olursa da bizim eserimiz, kafir olursa da bizim eserimiz, gelin eserimizin sağlam olanı ile övünelim.. onları camiiye okumaya dinini öğrenmeye gönderelim..

Hayırlı cumalar..

Hayırlı Ramazanlar..