Celal Doğan

Recep Tayyip Erdoğan

Kemal Kılıçdaroğlu

Fatih Mehmet Erkoç

Bugün sizi 16 yıl geriye götüreceğim..

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek

Tarih 21 Haziran 2000 iş adamı Süleyman Yıldız, basın toplantısı yaparak, cezaevinden çıkan İstanbul eski belediye başkanı siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan 23 Haziran 2000 günü Tekir Yeşilgöz şenliklerine katılmak üzere Kahramanmaraş’a geleceğini söylüyor..

23 Haziran 2000 günü Kahramanmaraş’tan Belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, Mustafa Aydoğar, Süleyman Yıldız.. bir gurup Erdoğan sevdalısı ile birlikte Gaziantep’e gidiyoruz..

Gaziantep hava alanına vardık uçağın gelmesini bekliyoruz..

Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, 8-10 yaşlarında mahalli kıyafetli kız çocukları ve ellerinde çiçeklerle çıka geldi..

Hoş beş sohbet ettik.. sonra ben sordum: “ Başkanım hangi bakan geliyor ? diye !

Celal Doğan , sizin bakanınızı karşılamaya geldim ! cevabını verdi..

Biz daha çok şaşırdık.. bizim bakanımız kimdi ?

Sonra bize dönerek: Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanı dostum, sonra geleceğin başbakanı o olacaktır.. Gaziantep için onu karşılamaya geldim, o siyasi yasaklı bugün verilen bir çiçek çok değerlidir. Dedi.

Sonra : Recep Tayyip Erdoğan, Hayati Yazıcı, Burhan Kuzu , Abdulkadir Aksu, Sema Ramazanoğlu ve 7-8 kişilik bir gurupla uçağın merdiveninden inişte Celal Doğan çiçek verdi..

Akşem yemeğine davet etti.. teşekkür ettik ve Nurdağı ilçesinde bir düğüne uğramak üzere yola çıktık.. Celal Doğan bakan veya başbakan gibi karşılamıştı..

Celal Doğan CHP’li Belediye Başkanı olarak siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan çiçeklerle karşılamıştı.. bu herkesi duygulandırdı.. bu konu ile alakalı bir çok defa yazı yazıdm..

Süleyman Yıldız’ın daveti, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’iğin destekleri ile Tekir Yeşilgöz de Recep Tayyip Erdoğan onuruna düzenlenen şölen muhteşemdi.

Bölgenin hemen her ilinden insanlar bir gün önceden gelerek Tekir Yeşilgöz ‘e çadır kurduklarını görmüştük.. inanılır gibi değildi o günkü kalabalık bugün yapılsa aynı kalabalığı bulacağımızı sanmıyorum..

Herkes yollara düşmüştü Tayyip diyordu başka bir şey demiyordu..

O sevginin semeresini vereceğini aslında biz 24 Haziran 2000 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanının nereye geleceğini görmüştük.. Dergilere yazdığım makalelerim var..

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Başbakan olacağını görmüş , biz ise Türkiye’nin en az 10 yılına hüküm edeceğini görmüştük..

Kahramanmaraşlı işadamı Süleyman Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan'ın onuruna yayla şöleni düzenlediklerini söyledi. Tertip Komitesi Başkanı işadamı Süleyman Yıldız düzenlediği basın toplantısında o gün heyecanla anlattığını bugün gözlerimin önünde yeniden yaşıyorum ve görüyorum..

Tertip Komitesi Başkanı işadamı Süleyman Yıldız düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Haziran'da Kahramanmaraş'a geleceğini ve onuruna Tekir Yeşilgöz Yaylası'nda 5 bin kişinin katılacağı şölene iştirak edeceğini belirtti.

5 bin kişinin gelmesini bekliyorlardı.. 10 bin kişilik yemek hazırlatmışlardı.. gelen kişi sayısı 100 binin üzerinde idi..

Tekir Yeşilgöz de Yayla şöleninin siyasi bir maksadı olmadığını vurgulayan Yıldız, şölene İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe ve bazı belediye başkanlarının da katılacağını kaydetti. Ancak 23 Haziran da Kahraanmaraş’a 100 binin üzerinde insan gelmişti.. belediye başkanları milletvekilleri vardı..

Neyse konumuz bu değil..

O gün CHP ‘li Celal Doğan , Recep Tayyip Erdoğan karşılamış hoş sohbet olmuş birlik olmuştu.. kardeşlik olmuştu..

Dün akşam ise : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’un karşıladı..

Olması gereken de bu..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ‘a teşekkür ediyorum, orada Ak Parti İl başkanı Ahmet Özdemir, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanlarını da görmek ve Yenikapı Ruhunu Kahramanmaraş’ta canlı yaşadığını görmek isterdim.. Çünkü bu meydanlarda birlikte nöbet tutuldu..

Bazı aklı evveller : “ Erkoç’un orada ne işi var ? “ diye soruyor..

Bu düşünce yanlış.. ben bunu kabul etmiyorum, Şehri Emin olan Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım karşıladığı gibi , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da karşılayarak şehrimiz adına bir buket çiçek vermesi bizleri yüceltir..

Bundan daha güzel ne ola bilir ki : Erkoç şehrimizi temsil ediyor, misafirlerimizi en güzel şekilde karşılamaktan daha güzel ne var ?

Bu sebeple yenikapı ruhunu yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum.. ve diyorum ki : Yaptığınız iş doğru kim ne derse desin siz doğru olanı yaptınız devam edeniz.. Bahçeli de şehrimize gelse karşılayıp ona da bir buket çiçek veriniz.. Çünkü 29 gün şehir merkezinde Demokrasi meydanında CHP ve MHP’lilerle birlikte nöbet tuttuk.. onlarda bizim bir parçamızdır..

Akşam yemeğe davet ederlerse de gidiniz.. birlikte olalım, bir olalım..

Ufuk ve vizyonlu düşünelim,

İyi günler..