Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok..

    İnsan yaşayarak öğreniyor ve tecrübe kazanıyor.. gazetecilik mesleğinde öğrenmenin hele hiç sınırı yok hergün yeni bir şey öğreniyoruz..

     27 Şubat da yazdım: “ Ahmet Özdemir Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı hem de 2. Sıra adayı , sebebi Reis Ahmet Özdemir çizmedi, milletvekili adayı yapmak için son hamle geriye çekti.

     Eğer çizmiş olsa Ankara da kendine oy verecek olan Ankara delegesinin başına yazmazdı..!”  diye yazdım..

     Söyledim, bu konuda cahil insanlarla tartıştım.. ama boşa tartıştığım dün listeler açıklanınca gördüm ve öğrendim ki : af ederisiniz, “bir bok bilmeyen “ kişilerle tartışmayacaksın..

     Bir bokun hikayesi !..

     Güzel bir kız vapurla yolculuk yapıyor ve sürekli kitap okuyor..

     Karşısındaki haylaz genç kıza asılıyor ve sürekli laf atarak konuşmak istiyor..

     Kız bakıyor kurtuluş yok.. o gence diyor ki sana bir soru soracağım bilirsen, kitap okumayı bırakarak sohbet edeceğim , bilemezsen çeneni kapayıp oturacaksın diyor..

     Genç sevinerek kabul ediyor..

     Kız : Bir yem teknesinde saman var, deve , keçi, inek aynı yerden yem yiyorlar.. yedikleri saman, ancak keçinin boku leblebi gibi dökülüyor, deve’nin ki yumurta gibi çıkıyor, ineğin boku ise çamur gibi dökülüyor bunun sebebi nedir ?

     Genç düşünür düşünür bir cevap veremez ..

     Kız söyle dediğinde ise o genç: mahcup bir şekilde : Bilemedim ! der..

     Kız : Sen bir bok bilmiyorsun ben seninle ne konuşacağım ! der ve kitap okumaya devam eder.

     27 Şubat 2018 günü köşe yazımda : Ahmet Özdemir Kahramanmaraş’ta ikinci sıra Milletvekili adayı diye yazdığımda tepki gösterenlerin , haydi canım diyenlerin bir bok bilmedikleri ortaya çıktı..

     Bende bugün öğrendim ki : Bir bok bilmeyen adamlarla konuşmak veya tartışmak yada öyle veya böyle demek çok doğru bir şey değilmiş..

     Konuşacağın ve tartışacağın kişi hiç olmazsa senin kadar bilgisi ve kültürü olmalıdır.. değilse dinlemesini bilmesi gerekir..

     Tüm bunları niye anlattım:

     CHP Kahramanmaraş Milletvekilleri, hukukçu kimlikleri ile en güzel listelerden birini yapmışlar.. beyefendi adayları var, bu adaylara dikkat diyorum..

     CHP Milletvekilleri adaylarından:  partililer dahil rahatsız olan bir tek kişi  yok, herkes tarafından kabul gören bir liste yapmışlar..

     Genç var, yaşlı var, eski il başkanı var, ev hanımı var, Avukatlar var, eeee tabi birde bizim meslektaş gazeteci Ali Öztunç var..

     Uzak değil bizden biri !

     CHP tanıtım toplantısına katıldık, meslektaşımız Ali Öztunç, “ Bir kere elimize mürekkep değmiş, aktif gazetecilik yapmasak da kitap yazmaya devam ediyorum, gazetecilik kanımıza girmiş kurtulmak kolay değil, ölünceye kadar gazeteciyim,” diyor..

     Gazetecilik mesleğinde : İnsan yaşlandıkça , okudukça yazdıkça bilgi sahibi oluyor, hangi kız diyor ya “ Bir bok bilmiyorsun,” gazeteci yaşlandıkça bir çok şeyi biliyor.. bir bokuda öğreniyor..

     Aktif olarak bıraksanız bile mürekkep sizi bırakmıyor kitap yazmaya devam ediyorsunuz ki ben de 6 ayrı kitap yayınladım bugüne kadar..

     Sözün özüne geliyorum: Bunları niye anlattım, Tüm partilerin listelerinde sıkıntı var, CHP bu konuda en rahat parti ve sahada olan bir parti, bunu iyi değerlendirir, Maraş şartlarında politika yaparsa Kahramanmaraş’tan milletvekili çıkarır !

     CHP Geçmişte 1-2-3-4 vekil çıkardığı zamanlar oldu.. Doğru politika ile Kahramanmaraş’tan iki vekil çıkarışa sürpriz olmaz.

     Biliyorsunuz son seçimde : Ali Öztunç az bir oy farkla vekil olamamıştı..

     Nerede ne konuşacaklarını çok iyi bilir, hakaret dili yerine teşekkür dilini kullanırsa başarılı olmamaları için bir sebep yok..

    CHP Kahramanmaraş Belediye Başkanlığını aldığını, Senatör ve Vekil Çıkardığı tarihleri bilen varsa gelin oturup konuşalım, afaki sallamakla bir yere varamayız..

    Bizden söylemesi..

    Hayırlı Ramazanlar..