Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme turunda Niğde Belediyespor’u 12 Şubat Stadyumunda oynanan maçta kupa dışı bırakırken, bir sonraki tur için isi çok istekli bir oyun sergilemedi.

Niğde Belediyespor’u 1. Elemede 2-0 yenerek kupada saf dışı bırakan Büyükşehir Belediyespor, oynadığı oyun anlayışı ile sanki Ziraat Türkiye Kupası’ndan elini ayağını çekmiş, maksat oyun olsun gibi davardı.

Yada benim gördüğüm oyun tarzı bana öyle geldi.

Ancak şuana kadar oyun ve verdiği mücadelelere bakarsak ligde de pek iyi bir görüntü çizmemesine rağmen, Teknik Direktör Fethi Çokkeser’in istediği oyun ve mücadele seviyesine hala ulaşamamış gibiydi… Bu seviyenin yanında birde sanki Fethi hocanın davranışları bu kalitedeki malzeme ile ancak bu kadar bir ürün ortaya çıkabiliyor, tavırları vardı.

Çünkü takımın saha içindeki dağılımı, oyun mantığı, oyuncu kalitesi ve mücadele olarak şuana kadar amana aman bir takım görüntüsünde değildi. Sahadaki en iyi ve en kaliteli çaba ise disiplindeydi. Sadece disiplin olarak çok iyiydi.

Zaten Niğde Belediyespor’un mağlup olmasının sebebi de buydu.

Maçın 90 dakikasına bakılınca, organize bir atak, komple bir baskı bunun yanında yetenek zafiyeti olan bir takımda, sadece disiplinli ve sabırlı oyun kalitesi vardı.

Sanırım Fethi hoca’da bu disiplin kalitesi ile rakiplerini şimdilik egale etmeye, mağlup etmeye çalışıp, rakiplerini disiplin ve sabırla vurmak istiyor.

Mücadele ve fizik kondisyonu yavaş yavaş yerine oturuyor gibi ancak hala eksiklikler var.

Görünen o ki, bu takıma kaliteli, teknik ve bunlarla birlikte biraz daha tecrübeli oyuncular eklenmiş olsaydı. Bu takım daha farklı bir oyun anlayışına ve kalitesine bürünürdü.

Teknik ve kaliteli ayakların olmaması, kısmen tecrübe eksikliği maçın uzamasına sebep oldu. Tabi ki bu anlatmak istediklerim sadece Büyükşehir Belediyespor’da değil, Niğde Belediyespor’da da aynen geçerlidir.

Her iki takımın da maçın 90 dakikasını dengede bitirmesinin, yani 0-0 bitirmesinin sebebi buydu. İki takımında uzatmalar giden maçta disiplinli oynaması, işi zora soktu gibi ancak, uzatma dakikalarında Niğde’nin sabrı tükenmiş ve saldırmak ister gibi bir an önce bu işe bitermek ister gibi görüntüsü pahalıya mal oldu ve Büyükşehir Belediyespor maç boyunca gösterdiği sabrın ve disiplinin karşılığını 2-0 ile aldı.

İyi niyetli oyuncular, her ne kadar da Ziraat Türkiye Kupası’nda pek beklentisi olmayan bir takım gibi olsa da niyetlerinin karşılığını Niğde’ye karşı aldılar. Ve İstedikleri sonuç sadece biraz moraldi onu da çok zorlansalar da sonunda aldılar.

Benim görüşüm Büyükşehir Belediyespor Ziraat Türkiye Kupası’nın 1. Ayağında sadece iyi bir galibiyet ve moral istiyordu yani…

Bu moral sonucu belki de ligde haftalar ilerleyince, sıkıntıya girmemek adına çok iyi geldi. Çünkü Fethi hocanın da iyi bir takım görüntüsünü izletmek için istediği zaman gittikçe daralıyordu. Bu daralmanın eşiğinde böyle bir galibiyet Büyükşehir Belediyespor’a çok iyi geldi.

İnşallah, geçtiğimiz hafta Payas karşısında aldığı galibiyetin devamını ve Niğde Belediyespor karşısında depoladığı morali lige de yansıtıp, ligdeki Denizli maçında da sürdür. Çünkü gelen haberler, Büyükşehir Belediyespor’un kendi evinde oynayacağı Diyarbekirspor maçının iptal edildiği ve ilerleyen bir tarihe ertelendiği haberi geldi.

Yani Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor için zaman daralıyor ancak, son alınan iki galibiyet biraz olsun yüzlerin gülmesine sebep oldu ve bu galibiyetlerle birlikte oyuncuların ve teknik heyetin motivasyonu da artmış oldu. Eğer Denizli Büyükşehir Belediye maçından da en az bir puan alırsa, takımın daha iyiye gideceğini ümit ediyorum.

Ancak şunu belirteyim devre arasında en az 6-7 oyuncu da kesinlikle alınacağına eminim. Yoksa iş yine uzatmalara bırakır, ve sezonun son haftalarında çok büyük sıkıntılara girer, bunu bilmiş olalım.