Pazar günü yapılan seçimler ilimiz için tam bir nisan şakası oldu..

     Nasıl mı?

     Kirli oyunlar, kapalı pazarlıklar ve Partilerin yanlış adayları sebebi ile halkımızı sandık başına gidinceye kadar kime oy vereceğini düşündü durdu..

     Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi : Ak Partinin yüzde 85 gibi bir oyla seçimi kazanması kesin gözü ile bakılan bir ilçemiz..

     Daha önce belediye başkanlığı yapan , Ak Parti treninden inen, Mustafa Taşhan ‘ın alacağı oy yüzde 3’ü geçmezdi geçemezdi.. geçmesi de mümkün değildi..?

     Ak Parti adayı : Osman Okumuş yüzde 50, Mustafa Taşhan yüzde 37 geriye kalan yüzde 13 oyu da diğer partiler aldılar..

     Bir nisan şakası işte bu, kirli pazarlık altında yatan gerçekten bu, Türkoğlu ilçesindeki diğer partilerin oyu nereye gitti? den çok Ak Partilileri nasıl kandırarak Mustafa Taşhan’a oy verdirildiğinin , algı operasyonun masaya yatırılması gerekiyor..

     Hayrettin Güngör : 420 bin oy ile yüzde 67 , Ali Öztunç 169 bin oyla yüzde 27  aldı.. Beklenen sonuç ise Ak Parti Adayı Hayrettin Güngör , CHP adayı Ali Öztunç bu oyu alacağı görülüyordu.. bir nisan şakası yok..

     Afşin ilçesinde yüzde 56,76 oy alan Mehmet Fatih Güven beklenen sonucu aldı.

     Andırın da : Ak Parti adayı Ahmet Doğan yüzde 55 gibi oy alır veya 51 ile seçimi kazanır hesabı yapılıyordu.. Bir Nisan Şakası yaparak yüzde 64 oy alarak büyük bir başarıya imza attı.

     Çağlayancerit ilçesinde : Bir nisan şakasını gerçekten MHP adayı Hanifi Sarıaltun yaparak yüzde 52 oyla seçimi kazandı.. tam bir nisan şakası oldu.. Burasını İP adayı alır gözü ile bakılıyordu..

      Dulkadiroğlu ilçesinde Ak Parti Adayı Necati Okay beklenen oyu alarak seçimi kazandı..

      Ekinözü ilçesi : tam bir nisan şakası yaptı, Herkes CHP adayı seçimi kazanır Ak Partinin şansı yok diyordu.. üstelik 2014 yılına göre oyunu yüzde 50 yakın artırarak Bilal Eker yüzde 51 le seçimi kazanarak bir nisan şakası yaptı..

     Elbistan: Bırak sırtı olan bir yer gitti , geldi, Bir nisan şakası gibi son dakikaya kadar sürekli el değiştirdi.. sonunda Ak Parti adayı Mehmet Gürmüz yüzde 40 oyla seçimi kazanan oldu..

     Göksun: Hüseyin Coşkun Aydın, işin doğrusu benim için tam bir nisan şakası yapan oldu. Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Göksun’lu bu sebeple Hayrettin beyin seçimi kazanacağı kesindi.. Göksun Hayrettin Beyin ve Aydının yanında yer alarak yüzde 80 oy veri diyordum.. Yanılmışım..

    Ak Parti Göksun adayı Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın yüzde 47 ile seçimi kazandı bu da bir nisan şakası dostlar..

    Nurhak: Ak Partinin 2002 den beri belediye seçiminin kazanmadığı tek ilçe ki 2014 ve diğer seçimlere baktığımızda burada CHP’in 2200 civarında bir oyu var Ak Partinin 2100 gibi, MHP 2150 gibi bir oyu var CHP hep bıçak sırtı kazanıyor..

     2019 seçimlerine bakıyoruz: CHP oyu 4112 MHP yani Cumhur İttifakı 3477 , biz hep şunu söyledik: Ak Parti ve MHP oyları ile Nurhak MHP hayırlı olsun dedik..

     Burada iyi analiz yapılması gerek: Ak Parti ve MHP den CHP oylar nasıl kaydı? işte gerçek Kahramanmaraş’ın bir nisan şakası yapan ilçesi Nurhak oldu..

     Onikişubat İlçesi : Bizim araştırmamızda , Ak Partinin oyu Onikişubat ilçesinde yüzde 71 gibi görülüyordu, son dönemde Ak Parti içindeki bazı kişiler dahil olmak üzere , tepki var algısı yaparak yapılan kampanya sonucu Ak Partinin oyu yüzde 66 düştü..

     Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, son bir aydan beri çok büyük gayret göstererek bu oyunu topladı tebrik ediyoruz.. Parti içi ve parti dışı tüm algı operasyonlarına rağmen.. Güzel bir sonuç..

     Pazarcık : CHP den aday gösterilmeyen Kamil Dalkara DSP adayı olarak çıkarak bana göre seçimi Ak Partiye hediye etti..

     Ak Parti Pazarcık belediye başkanı olan İbrahim Yılmazcan , Kamil Dalkara’ya bin kere teşekkür etmesi gerekir.. yoksa seçim CHP adayı alırdı..

     Bir nisan şakası gibi seçim sonucu özet yazımız bu.. Kahramanmaraş için bu.. söylenecek tek söz var..

     Seçimin galibi MHP, çünkü Ak Parti ve CHP belediyesi vardı.. MHP bende varım diyerek bir belediye başkanını Ak Partiden alarak yoluna devam ederken, Türkiye genelinde bu seçimin galibi MHP oldu.. çünkü belediye başkanları sayısını artırdı..

     İyi günler..