Hidrolik pres makinası malzemelerin ezilmesi, düzleştirilmesi, sıkıştırılması, yapıştırılması, kalıplaştırılması ve kaplama yapılması amacıyla kullanılan makina türüdür. Hidrolik sistemler sayesinde akışkanların üstüne mekanik basınç uygulanır. Bu sistemde su kullanılmasının sebebi sıkıştırılamaz özelliğine sahip olmasıdır.

Hava ve diğer gazların kullanılması uygun olmaz. Pres makinalar oldukça sağlamdır. Maksimum yük koşullarında minimum sapma görüldüğünden tüm yüzeylerde eşit basınç uygular. Bu da çok az güç tüketimi demektir. Bu yüzden de bir hayli ekonomiktir. Ayrıca operasyonel  esneklik de sağlar.

Hidrolik Pres Makinesi Nerede Kullanılır

Hidrolik pres makinesi endüstriyel alanda pek çok sektörün kullandığı makinelerdir. Kullanım kolaylığı sağladığı için birçok sektörde tercih edilir. Yağ basıncı ile çalışan hidrolik pres makineleri saclara veya demirlere şekil vermek, onları kıvırmak ve düzlemek işlemlerinde kullanılıyor. Özellikle araba kaportalarında sıklıkla kullanılır.

Metalin olduğu her yerde hidrolik pres makinası kullanılmaktadır. Otomasyon, inşaat, savunma sanayi, ağaç sektörü, ambalaj sektörü ve daha bir çok sektörde daha pres makinelerini görmek mümkün.

Hidrolik Pres Makinesi Kullanım Alanları

Hidrolik pres makineleri farklı endüstriyel sektörlerde kullanılan mekanik cihazlardır. Bu preslerin ağırlık kaldırma, delme, dövme, ezme, metal şekillendirme ve presleme gibi birçok işlevi vardır. Araba tamiri yapanların kullandığı araba kaldırma mekanizmaları da bu tür makinelerdendir.

 Otomotiv sektöründe hidrolik pres makineleri titreşim kontrol makinelerinde, fren balataları ile sızdırmazlık elemanlarında kullanılır. Ayrıca, araç zeminine serilen halı ve paspas imalatında da bu makinelerin işlevi vardır. Bunların yanında, beyaz eşya sektöründe de hidrolik pres makinelerini görebiliriz.

Buzdolapları, çamaşır makineleri ile diğer ev aletlerinin üretiminde de bu pres makinelerinden faydalanılır. Bu eşyalarda bulunan panellerin sıkıştırılıp düzleşmesi için kullanılırlar. Bunun dışında elektrik sektöründe, priz, anahtar ve elektrikle çalışan ürünlerin imalatında, gıda sektöründe de konserve ürünlerin bozulmaması ve hava almaması için sıkıştırılmasında kullanılmaktadır.

Golf topları, sepet topları, spor ayakkabıların imalatında hidrolik pres makineleri kullanılarak hem üretimde hız ve başarı hem de Kullanılan güç tasarrufu sağlanmasında etkin rol oynamaktadır.  Vakumlama işlemleri için kullanılan cihazlarda da bu makineler etkin rol oynar.

Hidrolik Pres Makinelerinin Temel Özellikleri

Hidrolik pres makinası deyince ilk akla gelen özelliği esnekliğidir. Bunun yanında çok işlevlilik,  düşük maliyetliliği ve bir dizi kontrol seçeneğinin bulunması da önemli özelliklerindendir. Ayrıca yüksek derecede özelleştirme özelliğine sahiptir. Bu özellikleri ile hidrolik pres makineleri yüzlerce ton basınç üretebiliyorlar ve böylece çok büyük hacimlerde üretim yapılabiliyor.

Bu makineler olmadan makineyle ilgili tüm sektörlerde işler kesinlikle yürümez. Forkliften tutun da buldozere kadar tüm araç ve makinelerde hidrolik pres makinelerini görmek mümkündür. Pek çok endüstri, modern mekanik, ağaç, metal ve inşaat gibi sektörlerdeki gereksinimlerin karşılanabilmesi için hidrolik pres makinesi olmazsa olmazdır ve bu makine ile ilgili tüm ihtiyaçlarınız için  https://www.sanayiden.com/pres-sanayi-urunleri sayfasından hizmet alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi