Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin bulunduğu Prof. Dr. Mustafa Şekkeli danışmanlığındaki IEEE topluluğu üyeleri Mardin Artuklu Belediyesi ve İnovatif Gelişim Topluluğu’nun (İGT) düzenlediği, Dicle Kalkınma Ajansını'nın (DİKA) ev sahipliği yaptığı Hackathon yarışmasında yaptıkları mobil uygulama ile 1.’lik ödülünü kazandı.

Yarışma şartları gereği katılımcıların 24 saat içinde belirtilen konu hakkında mobil uygulama veya oyun geliştirmeleri bekleniyordu. Mardin’in tanıtımı olarak belirlenen konu üzerine öğrencilerimiz tanıtım anlamında bir ilki yaparak online simülasyon entegrasyonlu mobil uygulama yaptı. Yaptıkları uygulama da ayrıca görme engelliler için tasarladıkları akıllı bileklik ile akıllı şehircilik kapsamında da önemli bir adım atmış bulundular. Kurdukları algoritma sayesinde bileklik konum bilgilerini uygulamaya sürekli bir şekilde iletecek ve sesli asistan desteğiyle uygulama kişinin isteğiyle gidilecek olan rotasyonu sesli asistan yardımıyla konumlandırılacak.

Ayrıca uygulamanın her kitleye hitap etmesi gerektiğini düşünen öğrencilerimiz tarihi yapıların simülasyonu dışında oyun moduyla çocukların da uygulamadan pozitif şekilde faydalanması için artı özellik ekleyerek çocukların hem keyifli zaman geçirmesini hem de tarihini oyun vasıtasıyla kalıcı bir şekilde öğrenmesini hedeflediler. “Pratik” olarak belirledikleri takım adıyla öğrencilerimiz, üniversitelerini en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirterek bu yolda sürekli çalışmalarına devam edeceklerini ayrıca yurtdışındaki yarışmalarda da ülkemizi temsil edeceklerini belirti. Öğrencilerimiz gelişimin birlikte olması gerektiğini savunarak bu tip çalışmalara ilgisi olan diğer arkadaşları da her zaman aralarında görmek istediklerini ifade ettiler.

Ekipte Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Melik Koçyiğit, Eray Sakarya, Selmancan Kılınç, Burak Emre Küpçüoğlu ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Asena Avcıoğlu yer aldı.

Editör: Haber Merkezi