Kahramanmaraş’ta her söylenen seneler geçse de yapılmaz yapılamaz.. yapılacağına ben inanmıyorum.. inanan varsa çıksın söylesin !..

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdulhamithan camiin önündeki evlerin istimlak edilerek yıkılması talimatını Valimiz Vahdettin Özkan ile Başbakan Vekilimiz Veysi Kaynak’a verdi ama ben yapılacağına inanmıyorum !..

    Neden inanmıyorum !.

    Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, başbakan olarak geldiğinde : dönemin belediye başkanı Hacı Ali Özal’a şu tekke dediğiniz yeri kamulaştırın yıkın talimatı verdi..

    Başbakan Tansu Çiller : Belediye Başkanı Ali Sezal’a Tekke mahallesini yıkın talimatı verdi..

    Başbakan Necmettin Erbakan : Tekke mahallesini yıkın, temelini verdi ve benim temelini attığım Abdulhamithan camii etrafını güzelleştirin talimatı verdi..

    Başbakan ve Cumhurbaşkanı iken Süleyman Demirel : Tekke mahallesini göstererek burasını yıkın güzelleştirin talimatı verdi..

    Ak Parti genel başkanı ve o zaman milletvekili bile değildi.. KEMESOB da yapılan toplantıda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  : Tekkeyi gösterdi.. yıkın burayı babülün bağları gibi villa yapıp zenginlere satın belediye kasasını para ile doldurun talimatını verdi..

    Sonra Milletvekili oldu. Başbakan oldu aynı talimatı verdi..

    Bizim tekke tekke olalı yerinde duruyor bir tek çivi bile çakamadık, bugünden sonra da biraz zor görülüyor.. olur mu olur bir çalışma var inşallah olur diyelim..

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Başbakan Kahramanmaraş’a geldi, Bayındırlık Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte Sultan Abdulhamithan camii de , caminin önündeki evlerin yıkılması için bakana talimat verdi..

    Ömer Faruk Şirikçi hoca efendi olayın şahidi: “ Burada bulunan konutları sayın, TOKİ den burada ne kadar ev varsa hepsine birer ev verin, burasını yıkıp caminin bahçesi ve otopark yapınız talimatını vermişti ki..

    Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Poyraz:” Sayın başbakanım bakanımız zahmet buyurmasın biz belediye imkanı ile yaparız” dedi..

    Bizde o tarih de bunu haber yaptık..

    Orada bulunan evlere 4 milyon (günün rakamı ile 4 trilyon yani ev başına 200 bin TL ) değer biçildi..

    Belediyemiz bırakın bir adet ve almayı, yeni bina yapımına ruhsat vererek ev sayısını 4 adet daha artırdı..

    O gün 4 milyon ‘a  yapılacak iş bugün 4 milyon 800 bine çıktı..

    Geliyorum: Geçtiğimiz Cuma gününe

    O gün başbakan olarak gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Sultan Abdulhamithan camiine götürmemek için bir direnme olsa da, Cumhurbaşkanlığı korumaları orasını güvenlik tedbirini aldığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak yine aynı yere namaza gitti.

    Başbakan olarak verdiği talimat unutulmuş o evler yerinde duruyor, yerinde durması bir yana sayısında artış olduğunu gördü..

    Bunun üzerine: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultan Abdulhamithan Camii vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikci ‘ye istimlak işini sordu.. yapılmadığını bitmediğini öğrendiğinde. Başbakan vekili Veysi Kaynak gösterek, kaynak yanınızda duruyor niye hal edemediniz diye sordu ?

    Sonra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’a dönerek: Bu cami’nin önünde bulunan binaların istimlak edilmesi talimatını verdi..

    Yapılır mı ?

     Bana göre yapılmaz, bu talimat yerine gelmez, gelmesi için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süreliğine de olsa Cumhurbaşkanlığı makamını Kahramanmaraş’a taşıyarak sabah kalkıp işin başına geçmesi gerekir..

     Bugüne kadar hiçbir talimat yapılmadı ki bu yapılsın !..

     1985 yılından bu yana Başbakanların, Cumhurbaşkanlarının tekke için söylediklerini yukarı yazdım var mı ? değişen ?

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iken Caminin kapısının karşısındaki evlerin yıkılması talimatını verdi ! var mı yıkılan bırakın yıkmayı 4 adet daha yapıldı..

     Cumhurbaşkanı iken yine geçtiğimiz Cuma talimat verdi yıkılır mı ? bana göre yıkılmaz yıkılırsa Kahramanmaraş’ta inat kalesi yıkılır buda bir devrimdir ?

     Bizde işler hemen söylemekle olunmaz, günlerce , aylarca, yıllarca bazen yarım asır, bir asır konuşuruz sonra belki olur !

     Vali Vahdettin Özkan yapamaz mı ? isterse bir günde yapar ama haline bırakmazlar..

     Ben olacağına  inanmıyorum..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler..