Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, hizmetlerinin yanı sıra dürüstlüğü, beyefendiliği, mütevazılığı ile de sevilen sayılan başkanlar arasında. Asla gönül kırmaz, partisinin “Gönül Belediyeciliği” sloganının içini dolduran naif bir insan.

Kişiliği ile gönülleri fethederken 2 dönemdir yaptığı hizmetleriyle de belediyecilikteki maharetini göstermiş, başarısını kanıtlamış, halkın takdirini kazanmış bir başkan.

Bertiz bölgesinden bazı kişilerin başkanı yıpratmaya çalıştıklarını görüyorum. Allah var, Sayın Başkan geçtiğimiz dönem önceliği Bertiz’e verdi. Yapılan hizmetleri gezdim hem de birkaç kez gittim yerinde inceledim. Dağın başındaki bir tek evin dahi kapısına kadar parke döşenmiş. Camilere, okullara dahi yardım edilmiş, güzelleştirilmiş. 3 adet milli eğitimden bina alarak, 2 adette sıfırdan inşaa edilerek toplam 5 sosyal tesis kazandırılmış. Boyalı Mahallesinde de sosyal tesis yakında hizmete sunulacak. Yine Boyalı’ya güreş sahası kazandırılacak. Oyun grupları, çöp konteynerlerine kadar düşünülmüş, yapılmış. En önemlisi yol sorunu yüzünden kışları hastalarını dahi hastaneye götüremeyen bölge halkı yola kavuşturulmuş. Bugüne kadar 450 bin metrekare sadece Bertiz’in mahallerine kilit parke döşenmiş, 90 bin metrekare de sathi kaplama ve asfalt çalışması yapılmış. Sırt Yolu denilen yolun ise 2. Kısım çalışmalarına başlandı. Kısacası bölge, 30 yılda alamadığı hizmeti sadece 5 yılda aldı. Bu hizmetleri görmemek nankörlüktür. Tabi bir kısım art niyetli insanlar yapılan hizmetleri görmek istemese de; bölge halkı biliyor. Biliyorlar ki, Başkan gönüllerini fethetmiş ki, 2. dönem yine AK Partiye ve Necati Okay’a oy vererek tekrar başkan seçmişler.

Başkan Okay’ın en önemli projelerinden biri Kamu Külliyesi idi. Bu projeden de alnının akıyla çıktı. Belediye Hizmet binasına taşınıldı. Modern tasarımı ile göz doldururken, işlevselliği ile de akıllı bina özelliğini taşıyor. Üstelik Külliye’nin içerisinde diğer kamu kurum binaları da var. Vatandaş yorulmayacak, resmi kurumlarla işlerini oradan oraya koşmadan yapacak. Eser ortaya çıkınca bizler de tam olarak Sayın Başkanın hayalini anladık. Bölgeye de çok yakıştı, değer kattı. Bu büyük hizmet, alkışı fazlasıyla hak ediyor. Büyükşehir Belediyesi de Külliyenin arkasındaki yolu asfaltlarsa güzelliğe güzellik katacaktır.

Diğer yandan en önemli projelerinden biri de “Kültür Sokağı” diğer adı ile “Tarihi Sokak” projesi. Geçtiğimiz günlerde sevgili meslektaşım Sibel Atıcı ile Divanlı Mahallesi’nde restorasyonu yapılan konakları gezdik. Bize Başkan Danışmanı Sebuk Tekin Alparslan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Toktay eşlik ettiler. Oraları gezmek istediğimizi söyleyince de memnun oldular. Bize eşlik ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Bir hakkı da teslim etmek gerek, Sebuk Tekin Alpaslan’ın bu bölgede çok emeği var. Konak sahipleri ile birebir görüşmüş, hepsini ikna etmiş. Proje bitinceye kadar da ilgilenmiş. Helal olsun, emeklerine sağlık.

Kültür Sokak Kahramanmaraş Turizmine çok katkı sağlayacak. Bilindiği gibi Mutfak Müzesi ile tarihe ışık tutulmaya başlandı. İnanılmaz sayıda ziyaretçi alıyor. Kültür Sokak da şehrimize ziyaretçi sayısını artıracak.

Kolay değil, mülkiyeti vatandaşa ait olan tarihi konakları al, vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmadan restorasyonu yaptır ve tekrar sahibine teslim et. Ayrıca 52 adet binanın da projesini yaptır, dış cephe iyileştirmesi yaptır. Gerçekten büyük özveri isteyen çalışma. Eskiyi dönüştürmek yenisini yapmaktan zor ve maliyetli. Ancak Başkan Okay, kültür varlıklarımızı yaşatmak istiyor. Çok da haklı. Sonuç muhteşem. Mutlaka gezin görün. Gitmişken Kahramanmaraş Tarihi Araştırmalar Merkezine de mutlaka uğrayın. Eminim oradan çıkmak istemeyeceksiniz. (Kültür sokağı gezimizin detaylı haberini hem gazetemizde hem de web sitemizde siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.)

Tabi Turizmi geliştirmek için sadece belediyenin çalışması değil, şehrin tüm paydaşlarının elini taşın altına koyması sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor.

O bölgede Saraylatı Caddesi de kanayan bir yara. İstimlak edildi çalışmalar yarım kaldı. Halk haklı olarak çok şikâyetçi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu caddeye öncelik vermeli bu sorun ortadan kalkmalı.

Şimdi sıra geldi Sit alanı ilan edilen Namık Kemal Mahallesine. Sit alanı olduğu için mahalle sakinlerinin evlerine bir çivi dahi çakamadıkları gibi Başkan Okay’ın da oraya istediği hizmetleri yapması mümkün olmuyor, eli kolu bağlanıyor. Ancak güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgiye göre bu sorun çok çok yakın zamanda çözüme kavuşuyor. Böylelikle mahalle belediye hizmetlerinden hak ettiği payı alacaktır. İnşallah Sayın Başkan kısa zamanda müjdeyi paylaşır.

Marifet iltifata tabidir. Birlik olalım, destek olalım, kazanan şehrimiz olsun.