Yıllardır yazarım: ama sesimi duyuramadım..

      Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza yazmıştım galiba bu defa sesimi duyurdum..

     Ankara da yapılan yerel yönetimler sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı içimdeki yaraya tuz attı.

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “ Yolda bulduğunuz adamı değil, belediyenin ihtiyacı olan Mimarı, Mühendisi, Müteahhit, Doktoru, Gazetecisi ile uzman kişilerden oluşan bir belediye meclisi listesi yaparsak doğru iş ortaya çıkarın..” talimatını Ankara dan gönderdi.. salondaki belediye başkanları dinledi..

     Belediye Meclis üyeleri başkan ile uyumlu çalışmalı , yüke omuz vermelidir..

     Sayın Cumhurbaşkanı : “ Yolda bulduğunuzu belediye meclisi üyesi adayı yazmayın, emmioğlu, dayıoğlu, milletvekilimizin yakını, il ve ilçe başkanımızın yakını anlayışını da bir kenara bırakarak, belediye meclis üyesi olarak hizmet edecek kişileri belediye meclis üyesi adayı yazacaksınız,” dedi inşallah bunu teşkilatlar dinlemiştir..

     Sayın Cumhurbaşkanımız güzel konulara değindi.. Arazileri iyi değerlendirsek yer çok : Biz bunu yaparsak vatandaş mutlu olur, huzurlu olur, bize dua eder, dikey değil yatay mimari ortaya çıkar, “  diye konuştu..

     Adam da ufuk yok, vizyon yok, şehir dışına bile çıkmamış, partilimizdir, emmioğlu, dayıoğlu diye belediye meclis üyesi yazıyoruz sonra huzursuzluk başlıyor..

     Ben her seçim öncesi yazdım: “ Her belediye meclis üyesinin bir projesi olmalı, örnek Kahramanmaraş için ele alırsak, Onikişubat'tan Büyükşehir belediye meclis üyesi olacak arkadaşlarımızın, plan ve projesi olmalı..

    Önce Onikişubat için projesi olacak, sonra Büyükşehir için projesi olmalı.. Her meclis üyesi bir belediye başkanı gibi çalışmalı..

    Belediye Meclis üyesi olacak kişinin ufuk ve vizyonu olmalı, bir dünya görüşü olmalı.. dünyayi gezip gören insan olmalı..

    Örnek: Onikişubat Belediye Başkan adayımız Hanefi Mahçiçek, başkanın neye ihtiyacı var önce buna bakarak bir ihtiyaç sıralaması yapmalıyız.... Bir inşaat mühendisi, Bir mimar, bir makine mühendisi, bir doktor, bir büyük iş yapan esnaf, bir gazeteci, bir öğretmen, bir avukat.. bir ziraat mühendisi, bir sanayici ve iş adamı ve de diğer meclis üyeleri ki: Her meclis üyesinin  birkaç projesi olması gerekiyor..

    Bu bizim partiden : bunu meclis üyesi yazalım dönemi bitmiştir..

    Her belediye başkanı adayını bir A takımı olmalı, 33 meclis üyesinin veya 39 meclis üyesinin hepisi bir A takımı olamaz ama şöyle 8-10 kişilik bir A takımı olması gerek ki belediye işleri tıkır tıkır gitsin.. başkanın sırtından yükü alsınlar..

    Başka bir konuşmasında : Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , yine bir projesi vardı.. kanun teklifi hazırlatıyordu: “ İl ve ilçelerde Belediye başkan yardımcıları ve belediye müdürleri başkanla gelip başkanla gidecekler.. Büyükşehirlerde Daire Başkanları ve Müdürler belediye başkanı ile gelip onula gidecek ki.. bu çok güzel bir çalışma ben bunu destekliyorum.. bu kanun çıkmalı ve 31 Mart 2019 dan sonra bu proje uygulamaya girmelidir..

    Örnek: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör’ün kazanacağını kabul edersek, o kendi ekibini kurmalı , kuramazsa başarılı olamaz.. Bu sebeple Fatih Mehmet Erkoç’un tüm daire başkanları ve müdürlerinin görevi Erkoç’un görevinin sona erdiği gün ermeli ve Hayrettin Güngör kendi ekibini kurmalıdır..

    Bu kanun teklifi doğru bir teklif..

    Ben bunu destekliyorum..

    Herkes destek olmalı: Bu kanun Meclisden çıkmalı, Bugün bakanların Meclis dışından olduğu gibi Belediye Müdürleri , daire başkanları da siyaset dışından belediye başkanı tarafından atanmalı , belediye başkanı ile göreve başlamalı, belediye başkanın görevi bittiği gün tamamının görevi sona ermelidir..

    Bu olursa başarı gelir..

    Bugün ne yapıyoruz: Unvanı müdür, buradan alıp başka bir alana veriyoruz, yada yerine vekil atayarak onunla götürmeye çalışıyoruz..

    Bu yanlış: Her belediye başkanı kendi müdürünü daire başkanını kendisi seçim almalı ki , büyük işlere imza ata bilsin..

    Bu kanun çıkmalı, Belediye Meclis üyesi yazılması da çok önemli, Belediye Meclisinde çok renkli her kesimden işinde başarılı olmuş insanları seçmemiz gerekir..

    Bizden söylemesi..

    İyi günler..