Mart 2019  mahalli seçimlerine doğru hızla giderken, mahallelerde muhtar adayları, ilçelerimizde ise belediye başkan adayları ki : herkes kendi partisinden bende varım demeye başladı.

     İl ve ilçe başkanlığı ve yönetiminde olan kişileri harcamak ve onların yerine geçmek isteyen kişiler ise: “Abi senden iyi aday olmaz sen çık ! biz arkandayız” diyerek gaz verip kenara çıkmaktadırlar..

     Siyasette kirli ayak oyunlar çok fazla..

     Belediye Başkanlığı aday adaylığı yarışında, kendi gönül verdiği partisi içinde ayak oyunları ile mücadele edecek olan adaylar , Partisinden aday olunca, bu defa seçime katılan parti ve partilerin belediye başkanları adayları arasındaki kirli ayak oyunları ile mücadele edecek, olmadık iftira ve dedi kodlarla savaş kazanmaya çalışacaklar..

     Yağcılar- Taklacılar , ayak oyunları ile adam harcama sanatını göstermeye başladılar..

     Söylenen söz : “ Abi sende eğitim var, bilgi var, kültür var, bu partinin tabanından geldin, senden iyi belediye başkanı adayı olamaz !” gazi ile adam harcama sanatını en iyi şekilde icra etmeye başladıklarını görüyorum..

     Hani bir adama kırk kişi deli derse : Deli olurmuş ya !..

     Diğer bir olay ise : İlimizde partilerde gruplaşmaları görerek yaşamaya başladık..

     Ben büyükşehir belediye başkanı adayı olacağım, sen, o , şu , bu ilçelerin belediye başkanı adayı olacak biz bir ekibiz diyerek : herkes kendine arka toplamaya çalışırken aslında ekip falan değil, adam harcama sanatını en iyi şekilde yaparak herkes bir birinin üzerine basarak yukarı çıkmaya çalışıyor..

     Her seçim dönemi yazdığım yazı var: Belediye başkan adayı, gerçek aday, ihale adayı, müdürlük adayı, daire başkanlığı adayı, Ankara da bir köşe kapma adayı gibi yüzlerce çeşit aday çıkmaktadır..

     Bugün bakıyorum: Belediyelerden iş alan, memleketin kaymağını yiyen, dün ayağı çarıklı iken bugün Maraş’ın büyük zenginleri arasına giren fırıldaklar ise : adaylık için yakın gördüğü kişilerin etrafında pervane gibi dönüyorlar.. fırıldak adam ne diyelim..

     Maşallah Bizim Başkanlarımız Akıllı !

     Kahramanmaraş’ta belediye başkanlığı yapan başkanlarımız çok akıllı, bir tane danışman tutma ihtiyacı duymazlar (!) Maşallah (!) en akıllı insanlar bunlar böyle olunca, etrafında gaz veren yanlış yönlendirenlerin oyunlarına geldiklerinin bile farkında değiller..

     Bir belediye başkanı makamda herkesle görüşmek zorunda :

     Yani belediye gelen kişiye : sen CHP’lisin, Sen MHP’lisin, Sen HDP’lisin, Sen SP ‘lisin veya bilmem ne partisindensin diyemez ! böyle bir hakkı da yoktur..

     Bir belediye başkanı makamına gelen kişilere : Sen doktor’sun, hakimsin, savcısın, Müdür veya müspetesin veya sen üç kağıtçı fırıldak adamsın diyemez onunla oturup konuşmak onu dinlemek zorunda..

     Ancak : akşamları özel toplantılarda , kimlerle konuştuğuna, kimlerle oturup kalktığına dikkat etmesi gerekir ki , bugün benim gördüğüm bazı belediye başkanlarımız yanlış kişilerle yanlış yerlerde görüntü veriyor..

     Yanlış kişilerle yanlış yerde verilen görüntü : onu koltuğundan edecek farkında değiller..

     Atalarımız : arkadaşını söyle bana , kim olduğunu söyleyim sana demişler..

     Ahlak yoksulu, şerefsiz, üç kağıtçı kişilerle oturup – kalkarsan toplum sana iyi gözle bakmaz.. Başta yazdım, bu kişiler makama gelebilir görüşe bilirsiniz ancak, özel toplantılarda, aile toplantılarında, veya bir belli mekanda bir araya gelirsen insanlar size iyi gözle bakmazlar..

     Benim bugüne kadar anlayamadığım bir tek konu var ki : Namuslu , dürüst , ekmeğini helal yoldan kazanıp yiyen kişiler için hep şunu söylüyoruz, “ On numara adam, Her şeyimi güvenirim!” söz bu..

     İcraatta baktığımız zaman ise : Şerefsiz sahtekar adamlar baş üstünde, onlarla oturup kalkıyorlar onlarla yiyip içiyorlar ama : dürüst dediği on numara adam dediği kişilere ise görünce selam veriyorlar..

     Burada bir terslik  var ben bunu çözemedim..

     Geliyorum sözün özüne : Bugün bakıyorum, belediye başkanları, belediye başkan aday adayı olacak kişilerin etrafında: sahtekar, şerefsiz, üç kağıtçı , ahlak yoksulu insan diyemeyeceğim iki ayaklı yaratıklar , etrafını sarmış başkası ile konuşmaması için yoğun bir çaba harcıyorlar..

     Oysa o çemberin dışında : gerçek dost var, gerçek insanlar var , gerçek arkadaşlar var bizim adaylar veya başkanlar bunları göremiyor.. birinci sebebi bir danışmanı yok..

     Önümüzde bir seçim var, her zaman ki gibi seçimin kirli ayak oyunları var, bugün bunun izlerini görüyoruz.. Türk siyaseti adına üzülüyorum..

     Ancak : Dürüst vatan seven insanlarımız siyasette girmeli ve görev alarak şerefsiz , ahlak yoksulu kişileri siyaset çatısı altından çıkarmalıdır..

     İyi günler..