MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından her fırsatta ısrarla dile getirilen, “beka” sorunu, tarihi bir çağrı, sorumlu siyaset ve devlet adamı görevinin gereğidir.

Biz her işi sulandırmayı severiz ya: Beka Suriye de bölge adı mı ? , Beka “kalıcılık, sonsuzluk” anlamı taşıyan bir kelimedir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin beka sorunu olduğuna işaret edilmesi, önemli bir ikazdır ve dikkate değerdir.

Devleti bütün kurumları ile ele aldığımızda; Dış politika, Milli eğitim, Hukuk, Milli güvenlik, Toplumsal huzur, Ahlak, Ekonomi gibi, bireyin ve devletin doğrudan ve dolaylı muhatap olduğu bütün alanlar beka meselesi olarak önümüze çıkar. Ülke bekası düşünülmesi gereken bir konu, hem de çok önemli konu..

Türkiye Cumhuriyeti, Türk İslam anlayışına uygun bir millet üzerine inşa edilmiştir. Ordumuz, sadece Anadolu Türklüğünün değil, Türk İslam âleminin de göz bebeğidir. Milli ordu güçlü devlet geleneğinden sapmak, bir “beka” sorunudur.

Milli güvenliğimizi tehdit eden bütün unsurlar ve kardeşlik duygularımıza saldıran bütün terör örgütleri, bir “beka” sorunudur.

Beka sorunun ne demek olduğunu bir örnekle sıralamak istiyorum:

Venezüella Başkent: Caracas

Nüfus: 30 milyon 902 bin

Etnik Yapı: Yüzde 67 melez, yüzde 21 Avrupa kökenli (İspanyol, Portekizli, İtalyan, Alman, Arap), yüzde 10 Afrika kökenli, yüzde 2 yerli

Yüzölçümü: 882 bin kilometrekare

Dil: İspanyolca

Din: Yüzde 98 Hristiyan, yüzde 2 diğer

Güney Amerika ülkesi Venezuela 23 eyalet, 1 başkent bölgesi ve 1 federal bağımlı bölgeden oluşuyor. Ülkede, resmi dil İspanyolcanın yanı sıra birçok yerel dil konuşuluyor.

Atlas Okyanusu kıyısında 2 bin 800 kilometrelik sahil şeridine sahip ülkenin güneybatısında Kolombiya, güneyinde Brezilya, doğusunda Guyana bulunuyor.

Tropikal iklimin hakim olduğu Venezuela'nın yüzölçümünün neredeyse yarısı ormanlarla kaplı. Ülke, ayrıca And Dağları ve yağmur ormanlarına ev sahipliği yapıyor.

15. yüzyılda Amerika kıtasına sefer yapan İspanyol denizciler, ülkeye "Küçük Venedik" anlamına gelen Venezuela adını verdi.

1958 yılından bu yana demokratik yollarla seçilmiş hükümetler tarafından yönetiliyor.

Chavez'in ölümünün ardından vasiyeti üzerine yerine Nicolas Maduro geçti. Maduro, Nisan 2013'te düzenlenen devlet başkanı seçiminden galibiyetle çıktı.

Müslüman ülke değil: Genel bilgi verdim, Venezuella’nın neyi var Petrol ve Altın yatakları verimli toprakları cennet gibi sahili var.. Böyle olunca Kapitalizmin iştahını kabartmakta ve ülke üzerinde oyun oynamakta , hatta Devlet başkanını yerine ABD tarafından adam ataması yapılmaktadır.. işte Beka sorunu işte bu !..

ABD, Türkiye'nin Venezüella’yla Olan Altın Ticaretini İncelemeye Aldı

ABD, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezuella ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. Yaptırımların ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda, ABD harekete geçecek.

Bunun tarihi ise 31 Mart 2019 sonrası Türkiye’deki seçim sonucu ! işte MHP Liderinin söz konusu Beka meselesi dediği bu konu !

CHP, İyi parti ve Gizli veya açık ortak HDP ile Türkiye de yüzde 51 oy alırlarsa, Cumhurbaşkanı olarak ABD tarafından Kemal Kılıçdaroğlu atamaları içten bile değil.. AB ülkeleri hemen buna destek verecek ve tanıyacak..

ABD ve AB ülkeleri Venezüella halkın oyları ile seçilmiş başkanı tanımıyor kendi istediği kişi nasıl atıyorlar..? hiç düşündünüz mü ? Beka meselesi işte bu !..

Beka meselesi bu ?

ABD'li üst düzey bir yetkilinin Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre ABD, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezuella ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. Yaptırımların ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda, 'ABD'nin harekete geçeceği' ifade edildi.

Türkiye’ye İran’a altın verdin diye yaptırım uygulayacak !..

Bloomberg'in Constantine Courcoulas imzalı haberinde, ABD Hazine Bakanlığı'nın terör finansmanıyla mücadele sorumlusu Marshall Billingslea'nın önümüzdeki Cuma günü Ankara'da Türk yetkililerle yapacağı görüşmede Venezuella ile ticari ilişkilerin ele alınacağı belirtildi.

ABD'li üst yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nicolas Maduro'ya verdiği desteğin Washington yönetimini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Yetkili "Venezuella meselesinde Türk ve diğer hükümetlerle yaptığımız konuşmada Maduro rejiminin meşruiyetini kabul etmediğimizi belirttik. Ayrıca bu konuda bize katılmalarını istedik, ama bu güne kadar Türkiye'den olumlu bir cevap gelmedi" diye konuştu.

Kısaca ABD : Dünyanın jandarması benim diyor.. Ben ne dersem o olur diyor..

Resmi verilere göre Türkiye Venezuella'dan 2018'de arıtma ve işleme amacıyla 900 milyon dolar değerinde altın ithal etti. ABD'li yetkililer, Venezuella kaynaklı söz konusu altın ithalatının bir kısmının İran'a yönelik yaptırımları ihlal ederek İran'a yönlendirilmiş olabileceği iddialarını ortaya atmıştı.

Bu konuda CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine kulak verin..!

Tüm bunları üst üste koyduğumuz zaman: Beka Suriye de PKK kampının olduğu yerin adı değil, kısaca ABD diyor ki : Ben doların krallığını korumak için Nüfusu yüzde 98 Hıristiyan olan Venezuella’yı da onun lideri Nicolas Maduro yuda , ona destek olan herkesi yerim diyor.. ayağınızı denk alın 31 Mart 2019 sonrası Türkiye de de Devlet Başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu tanırım diyor ve tehdit ediyor..

İşte beka meselesi bu dostlar..

MHP Lideri Devlet Bahçeli de bunu söylüyor ama anlayan var mı bilemiyorum..

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak seçimler bunun için beka meselesi oldu, şu saatten geçerli olmak üzere adayın kim olduğu kimden olduğu önemli değil, Cumhur ittifakının oyu yüzde 52 altına düşmemeli..

Bizden söylemesi

İyi günler.