Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Pazar günü taksim de düzenlenen Demokrasi ve Darbeye hayır mitingine, Ak Parti, MHP ‘liler de katılmasına rağmen batı televizyon kanalları canlı yayın yaparken, “meydan da toplananları hükümeti istemediğini hükümette karşı protesto yaptıklarını ,” duyurdu..

Türkiye de yaşayan 78 Milyon vatandaşımız gün öncesinden taksim de CHP mitinginin olduğunu Ak Parti ve MHP’lilerinde katılacağı duyurulmuştu..

Sağır sultanın bile duyduğu bu olayın bu kadar çarpıtılmasına doğrusu pes diyorum..

15 Temmuz 2016 gecesi başkomutan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ,” Sokaklara çıkın , meydanları doldurun, darbecilere geçit vermeyin daveti ile günden bugüne meydanlarda Demokrasi nöbeti tutan halkımızı ise : “Hükümette isyan eden vatandaşlar “ olarak canlı yayında veren batı televizyon kanalları her zaman olduğu gibi iki yüzlülüğünü bir kere daha gösterdi..

ABD de yayın yapan CNN de gazeteciler : Darbenin niye başarısız olduğunu, yapılan hataları ve bugünden sonra yapılması gerekenleri konuşarak, subayları, İngiliz ve ABD yandaşı olan subayları darbe girişimine çağırması çok vahim..

Başkomutan :”2. Emre kadar meydandasınız demesinin “ üzerine bu yayınların niye yapıldığını iyi anlamak gerekiyor..

G 20 ülkelerinin başbakanları, Cumhurbaşkanları ve diyer dünya ülkelerinin başkanları ve başbakanları : Darbeye hayır diyerek hükümette destek olması ve Türkiye ziyaretinde bulunması gerekirken, sesiz kalmaları da manidardır..

TBMM 160 ülkenin milletvekillerine kendi dillerinde mektup yazarak: FETÖ terör örgütünün okulları kanalı ile tüm ülkelerin istihbarat ağına sızdığını duyurdu..

Buna rağmen 15 Temmuz 2016 günü akşamında yapılan televizyon yayınları ortada ve Türkiye de boş durmuyor..

Dış işleri bakanlığımızın girişimleri sonucu da

ABD'nin TV kanalından darbe sırasındaki haberi için 'özür dile' talebinin gönderdilerse de her zaman olduğu gibi iki yüzlüğünü bir kere daha gösterdiler.. biz bilgiyi oradan aldık buradan aldık diyerek kıvırtıyorlar..

Türkiye, 15 Temmuz'da darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya kaçtığı haberini yapan NBC News'ten resmen özür dilemesini Türkiye istedi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğince televizyon kanalına gönderilen mektupta, NBC'nin kanlı darbe gecesinde yaşananlara dair "kabul edilemeyecek bir gazetecilik" yaptığı kaydedildi. Mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"NBC News'in Türkiye'deki darbe girişimi esnasında sergilediği bu asla kabul edilemeyecek gazeteciliği düzeltmesini istiyoruz. Sayın (Kyle) Griffin'in 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiğine ilişkin haberi tamamen yanlıştı, kabul edilemez ve destekleyecek güvenilir delili yoktu." Denilerek özür dilemesi istendi..

Amerikan askeri kaynaklarına dayandırılan yalan haberin diğer medya organlarınca kullanılarak yayıldığına dikkatin çekildiği mektupta, "Türkiye için çok hassas olan bir zamanda böylesi yalan haber, son derece sorumsuzca idi ve dahası zaten fazla olan bilgi kirliliğini artırdı" değerlendirmesinde bulunuldu.

NBC'nin iddiayı daha sonra geri çekse de yanlışını düzeltmediğine ya da özür dilemediğine işaret edilen metinde, "NBC News ve Sayın Griffin'in bu kabul edilemez tavrından dolayı resmi olarak özür dilemesini istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

NBC News, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiği ve uçağının Almanya'ya doğru

hareket ettiği" yönündeki asılsız haberleri, Amerikan askeri kaynaklardan aldığını iddia etmişti.

NBC News'den Kyle Griffin bunu Twitter üzerinden paylaşmıştı. Griffin ayrıca darbecilerin yönetimi ele geçirdikleri iddiasını da Twitter'dan takipçilerine aktarmıştı.

Son olarak ise geçtiğimiz Pazar günü : CHP mitinginin ve Meydanlarda Demokrasi nöbeti dutan vatandaşlarımız isyancılar olarak göstermesi kabul edilir gibi değil..

Bugün anlıyoruz ki : Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın yabancı ülke kanallarına çıkarak canlı yayında darbeyi anlatmalarının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz..

Türk milletine sürekli iftira atan batı medyası, her zamanki gibi iki yüzlü ve yalan haberlerle ülkemizi kötülemeye çalışıyor..

İşimiz zor yolumuz uzun, durmak yok yola devam

İyi günelr..