Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un başarısı herkes tarafından bilinir konuşulur, takdir edilir.

31 Mart Yerel Seçimlerinde tekrar Türkoğlu kendisine emanet edildi. İtirazlar nedeniyle nihayet dün mazbatasını aldı.  

Dosta düşmana karşı görkemli bir mazbata töreni düzenlendi. Hem kendisi hem de belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldı.

“Dosta düşmana karşı” dedim çünkü Başkan Okumuş’un, aday adaylığı sürecinden itibaren önü kesilmeye, ayağı kaydırılmaya çalışıldı. Hem de kendi partilileri tarafından kurulan Bizans oyunlarıyla mücadele etti. İnsan düşünüyor, neden bu kadar başarılı bir belediye başkanına destek olmak yerine, köstek olunur diye. Hadi muhalefet partilileri anlarız da, kendi partisi içindeki düşmanlara ne demeli? Çünkü Türkoğlu Başkan Okumuş’un sayesinde hizmete kavuştu, koca bir köy görüntüsünden kurtuldu, değer kazandı, 5 yılda cazibe merkezi haline geldi. Siyaseti hizmet aracı değil de meslek olarak görenler için de rant kapısı haline dönüştü. Ancak bütün çabalarına rağmen Başkan Okumuş’un tekrar aday gösterilmesini engelleyemediler. Genel Merkezde karnesi yıldızlı pekiyi idi. İlahi adalet vardı.

Aday olduktan sonra durdular mı? Hayır, yine pes etmediler. Çok uğraştılar. Karşısına çıktılar, yıkmaya çalıştılar. Ama son sözü halk söyledi. Türkoğlu yine emaneti ehline teslim etti.

Başkan Okumuş, dün mazbata töreninde yaptığı konuşmasında, adeta içini döktü. Belli ki çok doluydu. 5 aydır, kendisini çok yıpratmışlardı. Tıpkı kendisinin de dediği gibi AK Partili AKP’liler tarafından sırtından vurulmuştu. Ne vefayı ne de ihaneti unutmadığını unutmayacağını söyledi. Atılan iftiralar O’nu çok üzmüştü. Haksız da değildi.

Kendisine destek olanları, yol arkadaşlarını unutmadı. Yol arkadaşlarını birer kahraman olarak nitelendirdi asla unutmayacağını söyledi tek tek teşekkür etti.

Basın mensuplarını özellikle zikretti. Türkoğlu’nun gelişmesinde basın mensuplarının da katkısının olduğuna dikkat çekti. Seçim boyunca Başkan Okumuş’un basına çok fazla bütçe ayırdığı rakipleri tarafından defalarca gündeme getirildi. Hal bu ki öyle bir şey söz konusu bile değil. Gerçek şu ki basın mensupları da Başkan Okumuş’un yanında gönüllü yer aldı, destek verdi. Bizler çalışanı destekledik. Başkan Okumuş’un partisine bakmaksızın bizzat şahsını destekledik. Başarıyı görmezden gelemezdik. Kabullenmek gerek, Osman Okumuş ismi belediyecilikte bir marka haline geldi.

Kadın Kolları Başkanı Hidayet Gardaş ve en büyük destekçisi Eşi Funda Hanımefendiyi de unutmadı. Kadınlara desteklerinden dolayı minnet duyduğunu ifade etti.

Funda Okumuş’u Yürekten Tebrik Ediyorum

Evet, Funda Hanım seçim boyunca takdir ettiğim en başarılı seçim kampanyası yürüten kadınlardandı. 7/24 Aralıksız çalıştı, çalmadık kapı bırakmadı. Sosyal medyayı da çok iyi kullandı. Hidayet hanımla çok uyumlu bir şekilde iyi bir kampanya yürüttüler. Kadınların siyasette ne kadar başarılı olabileceğine örnek oldu. Eşinin ne önünde ne arkasında durdu dimdik yanında yer aldı. İşte tam bir Türk Kadını! Her türlü övgüyü hak ediyor. Kendisini yürekten tebrik ediyorum. Helal olsun Funda Hanıma!

Başkan Okumuş’a belediye başkanlığı doğuştan verilmiş bir yetenek. Ticari zekasıyla, belediyeye kaynak üretmekte üzerine yok. Yeni dönemde de çok başarılı hizmetlere imza atacağına inancım tam. Türkoğlu şehrimizin 3. Metropol ilçesi olacak. Başarıyı takdir etmek, desteklemek ve örnek almak gerek.

Başkan Okumuş’u bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.