Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, mütevazı bir insandır. Yaptığı işlerle övünmeyi sevmez, reklamını yapmaz. “Görevimizi yapıyoruz” der, her yerde nezaketini korur.

Salı günü, gün boyunca Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kahveci ile birlikte Bertiz’deydik. Kentimizde görev yapan birçok basın mensubu vardı.

Başkan Okay, hem gazetecilerle sohbet etmek hem de yaptığı hizmetleri yerinde göstermek amacıyla bu geziyi tertiplemişti. Çok da isabetli bir geziydi.

Ben daha önce de Bertiz’e yapılan hizmetleri yerinde görmek için birkaç kez gitmiştim. Karşılaştığım herkes Başkan Okay’a dua ediyordu. Çünkü Bertiz hizmetle tanışmıştı. Her şeyden önce istedikleri düzgün bir yola kavuşmaktı. Şimdi asfalt yolu bırakın, her evin kapsına kadar kilit parke döşenmiş. Hayal gibi gelen hizmetler gerçeğe dönüşmüş, isteklerin standardı yükselmiş.

Ben Başkan Okay’la Bertiz’in kaderi değişti dediğimde, bazıları abarttığımı düşünüyor. Hiçte abartmıyorum. Ancak bir gün gidip görmenizi isterim. Ne demek istediğimi o zaman anlarsınız.

Bertiz’in coğrafyası zor. Hizmet götürmek hem çok külfetli hem de çok meşakkatli. Ama Başkan Okay, bunu biliyordu ve “Ben zora talibim” diyordu.  Başardı da. Helal olsun.

Yol gerçekten medeniyet demek. Düşünün o coğrafyada yaşıyorsunuz. Kış çetin geçiyor. Hastanız var, ya da bir kadın doğum yapacak. Hastaneye yetişmeniz gerek, zamanla yarışıyorsunuz. Bu zorluğu elbette en iyi Bertizliler bilir. Şimdi o yollar, tamamen asfalt, virajlar alınmış, genişletilmiş. En tepedeki bir evin dahi kapısının önüne kadar kilit parke döşenmiş. Çöp konteynerleri bırakılmış, çöpleri toplanıyor. Çocuklara oyun grupları yapılmış ve devamı gelen hizmetler.

Hizmette bu büyükşehrin görevi denmemiş üzerine düşen yapılmış. Büyükşehir de aynı titizlikle hizmeti götürmüş. Sen-ben yerine biz deyince çok güzel işler ortaya çıkmış.

Başkan Okay, anlattıkça imreniyoruz, takdir ediyoruz. Bölgede 80 bin metrekare sıcak asfalt, 500 bin metrekare de kilit parke çalışması yapılmış. Bu arada bölgeye 2 tane de sosyal tesis kazandırılacak.

Evine misafir olduğumuz eski muhtar Cemil Kahya ve beraberindekilerin söyledikleri çok önemliydi. Diyorlar ki: “Allah razı olsun başkanımızdan. Biz eskiden siyasetçilere ulaşamazdık, şimdi soframıza oturuyorlar, bizim derdimizi isteklerimizi soruyorlar. Bize Başkanımızın gülen yüzü yeter. Bizim için çalışıyor.“  Vatandaş bu sözü söylüyorsa, hizmet yerine ulaşmış demektir. Gerisi boş. O insanlar Başkan Okay’a gönlünü açmış.

Aslında Başkan Okay, onların ne istediğini neye ihtiyaçları olduğunu çok iyi biliyordu. İlçe Başkanlığı döneminde o bölgeyi adım adım gezmişti. Tecrübe ve beceri birleşince hizmetin de alası ortaya çıkıyor.

Dönüşte seyir terasında durduk, manzaraya bir bakış attık. Başkan Okay’ın burayla ilgili de güzel bir projesi var. Gerçekleştiğinde muhteşem olacak.

Sözün özü Başkan Okay, verdiği sözleri tuttu. Zoru başardı. Bertiz’e hal ettiği önemi verdi, hizmeti ulaştırdı. Sosyal belediyecilikte de teknik belediyecilikte de hizmete damgasını vurdu.

Bizleri evlerinde ağırlayan, Cemil Kayha ve Belediye Meclis Üyesi Yakup Gökçe’ye sonsuz teşekkürler. Aynı zamanda güzel gezi için başta Belediye Başkanı Sayın Necati Okay’a, Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Akif Kahveci’ye,  Basın Yayın Müdür Sayın Cemil Toktay ve Sayın Cebrail Sarı’ya teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.