Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Değerlendirme ve İstişare Toplantısının altıncısını bugün Türkoğlu’nda gerçekleştirdi.

Önce Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u, makamında ziyaret etti, belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. İstişareler yapıldı. Ardından muhtarlarla bir araya gelindi, yine talepler dinlendi. 

Başkan Okumuş, tecrübeli, başarılı bir belediye başkanı. Çalışmalarıyla ilçesine değer kattı, katmaya da devam ediyor. Başarısı sadece Türkoğlu’nda değil, tüm şehirde konuşuluyor, takdir ediliyor. Metropol ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Tabi hiçbir başarı tesadüf değildir.

Başkan Okumuş, ilçesi adına büyükşehirden aldığı yeni hizmet sözlerinden de fazlasıyla memnun olduğunu söyledi. Başkan Güngör’e de herkesin içinde teşekkür ederek memnuniyetini ifade etti.

İçme suyu, yol, park, bahçe, millet konağı, kapalı yüzme havuzu ve spor salonu gibi yapılacak yatırımların yanı sıra en önemlisi ilçeye kazandırılacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Gıda OSB) Projesi.  300 milyon Liralık bir proje. İlçede tarımın gelişmesine ve istihdama büyük katkı sağlayacak.  

Sorunların yerinde tespit edildiği verimli güzel bir toplantı oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün programlarını mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Görünen o ki çalışmalarını hızlandırdı. Proje çalışmalarından sonra somut hizmetleri bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı. Marifet iltifata tabidir, büyük bir özveri ile çalışıyor.

Büyükşehrin hizmet alanı kuşkusuz sadece merkez değil, şehrin tamamını kapsıyor. Hal böyle olunca hizmetlerde öncelik sırası daha da önem arz ediyor. Örneğin merkezdeki vatandaş, olimpik yüzme havuzu, büyük bir kongre salonu vs. yapılmasını beklerken, ilçelerde bazı kırsal mahallerde yol, su, kanalizasyon ihtiyaçları daha aciliyet gerektiriyor. Bunun da bilincinde olmak gerek. Aynı zamanda ilçelerin de bir an önce kentleşmesinin önünü açmak istiyor. Merkezde olan hizmetlerin ilçelerde de olması için gayret gösteriyor. Yani şehrin tamamında bir hizmet kalkınması olsun istiyor.

Başkan Güngör’ü kararlı görüyorum, bütün ilçe belediye başkanlarına kaynak probleminin olmadığını, birlik ve beraberlik içerisinde çözülmeyecek hiçbir sorunun olmadığını vurguluyor. Gerek yapılan tasarruflarla gerekse de yeni bulunacak kaynaklarla verilen vaatlerin yerine geleceğinin altını çiziyor.

İlçe belediye başkanları, muhtarlar, STK’lar yapılan ziyaretlerden son derece memnun. İnşallah yakın zamanda da yükselen projeleri göreceğiz.

Bu arada Önsen Köprüsü çok önemli bir proje, yapımı devam ediyor. Bir yıl içerisinde bitmesi hedefleniyor. Bitinceye kadar mağduriyet yaşanmaması için geçici bir asfalt yol yapılıp araçların geçişi sağlanacak. Bu proje önceki döneme ait olsa da bitirmek de çok önemli. Sayın Başkan da bugün bu köprünün önemine bir kez daha değindi. İnşallah birlikte orayı da gezeriz çalışmalar ne durumda kamuoyu ile paylaşırız.

Değerlendirme ve İstişare Toplantısının yapılacağı Pazarcık, Nurhak ve Elbistan ilçeleri kaldı. Katılabildiklerimden notlar aktarmaya devam edeceğim. Şimdilik esen kalın.