Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, seçildikten sonra dün ilk defa basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gecikmiş bir toplantı mıydı? Tartışılır. Belki de basın önüne eli dolu çıkmak istiyordu. Ki öyle de oldu.

Basınla bir araya gelmese de 7 ay boyunca da elbette boş durmadı. Gerek kurum içindeki gerekse de şehirle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Başkan Güngör’ün Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği yapmış olması sorumluluğunu kat kat artıyor. Belediyeciliğin kitabını yazmış bir başkandan toplumun beklentisi de doğal olarak daha fazla. Kendisi de bu sorumluluğunun farkında.

Hakkındaki iddialara yanıt verdi. Yaptığı çalışmalardan, gerçekleştireceği projelerinden bahsetti. Günü birlik siyasetle işinin olmayacağını bir kez daha yineledi.

Belediyeye ihtiyaç dışı tek bir personel dahi almayacağını önemle vurguladı. Belediyelerin işçi alan kurum olmadığını, sanayiciye alt yapı hazırlayarak yeni yatırımlarla beraber istihdam sağlamak olduğunu belirtti. Çok da haklıydı. Kişi bazlı imar tadilatı yapılmayacağını, sadece sanayicinin önünü açmak için yatırım ve istihdam sağlanacak imar revizyonlarının olabileceğini de sözlerine ekledi.

Tekke’de kentsel dönüşüme değindi. 2020 yılında ilk etabın yapımına başlanacağını, Kale, Ulu Cami ve Kapalı Çarşı ile birlikte bütünleşen tarihi dokuyu esas alan kentsel tasarım uygulanacağını söyledi.

Yine 2020 yılında Tarihi Kapalı Çarşı’nın öncelikle dış süliyetinin düzenleneceğini ve iç kısımlarda düzenleme yapılacağını, şehre gelenlerin hayran kalacağı, tarih turizmine uygun hale getirileceğini ifade etti.

Yedikuyular’da yol probleminin çözüldüğünü, düzensiz yeme içme alanlarının kalktığını (Çok çirkin ve hijyen olmayan bir görüntü vardı) 15 adet satış yeri yapıldığını söyledi. Dahası Yedikuyular sadece kış turizminin yapıldığı bir yer değil, yaz mevsiminde de yayla turizmine açmak istediğini ifade ederek, ağaçlandırma yapılacağını ve yap-işlet-devret modeli ile de konaklama tesislerinin yapılacağını söyledi.

Ilıca’daki suyun önemine değinerek, suyun tek elde toplanması gerektiğinin altını çizdi. Ilıca’nın turizmde hak ettiği payı alabilmesi için projelerinden bahsetti. Her bütçeye uygun modern tesisler planladığını ve büyük toplantıların, spor kamplarının yapılacağı gibi daha çok insanın gelebilmesi için imkanlar sunulacağını söyledi.

Tabi bahsettiği konular bu kadar sınırlı değil. Hemen hemen A’dan Z’ye her konuya değindi. Ancak uzatmayacağım. Zaman zaman yazacağım.

Her zaman şehrimizin tanıtım eksikliğinden, yabancıların gelmediğinden, turizmin bir türlü canlanmadığından yakınıp duruyoruz. Başkan Güngör de bu eksikliğin giderilmesi için Kahramanmaraş’ın bütün değerlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Önemli olan da bu.

Çünkü insanların buraya gelebilmesi için, ulaşımdan - konaklamaya, her türlü altyapıyı sunmamız gerekiyor. Kendisi de en büyük hedefinin Kahramanmaraş’ın tanıtımda çok mesafe kat etmiş ve turizmi canlanmış, dışardan gelenlerin sayısı artmış bir il olması için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Doğrusu bunun gerçekleşeceğine de inanıyorum.

Dünkü toplantı gayet samimiydi, sorulan sorulara açık yüreklilikle cevap verdi, önerilere de açıktı.

Basın mensuplarına kırgınlığım yok dese de kırgınlığını hissettim. Tabi bu benim şahsi düşüncem. Belki hala kırgın olan basın mensupları da var. Ancak geçmiş geçmişte kalmalı. Birbirimizde hata aramanın vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Ortak paydamız Kahramanmaraş. İleriye bakmak lazım. Geriye 4,5 yıl kaldı, uzun bir zaman dilimi değil, çok çabuk gelip geçer.

Bundan sonra, yerel ve ulusal basında cımbızla çekilen sözlerle yapılmış gereksiz, hoş olmayan haberler yerine, şehrimizin güzellikleri, örnek projeleri konuşulmalı.