Ülkemizde 11 Mart’tan itibaren korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin beraberinde kısıtlamalar uygulandı. Birçok sektör ya durdu ya da üretim kapasitesi azaltıldı. Nihayetinde 1 Haziran itibari ile de normalleşme sürecine yavaş yavaş geçmeye başladık. Kuşkusuz hepimizin temennisi tüm dünyada bu salgının bir an önce bitmesi.

Anlaşılan o ki, yaklaşık 150 günlük pandemi ile mücadele sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, hiç boşa vakit harcamamış, bir an bile durmamış, şehrin sorunlarının tespiti ve beklentiler konusunda çok yol kat etmiş.  Hatta birçok projeye de imza atmış.

Başkan Güngör, beraberinde KASKİ Genel Müdürü Ahmet Kavak, Genel Sekreteri Rustem Keleş, Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Mehmet Türkmener ve Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Yıldız’la Ekinözü İlçesine ziyarette bulundu. Bu ziyarete basın mensupları da eşlik etti.

Başkan Güngör, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker ile görüştükten sonra muhtarlarla bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Önce kendisi, ilçeye bir yıl içerisinde yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri anlattı. İlçenin sorunlarına ve beklentilere fazlasıyla da hakimdi. Üstelik bu bir yıllık süreçte sadece Ekinözü’ne 24 milyon Liralık yatırım yapılmış. Toplantı salonunda bu rakamı duyan herkes şaşırdı ve takdir etti.

Başkan Güngör, muhtarlara verdiği sözlerin arkasında olduğunu hepsinin gerçekleşeceğini, sadece pandeminin bir süreliğine kendilerini yavaşlattığını söyledi. Tek tek muhtarların taleplerini dinledi. Ve bütün bunlar basın mensuplarının yanında konuşuldu. Aslında Başkan Güngör, bir anlamda basını verdiği sözlere şahit tuttu, samimiyetini ortaya koydu. Öyle kolay kolay kimse basının önünde söz vermez. Grup yollarını yapacağını, kırsal kesimlerdeki su ve kanalizasyon sorunlarını çözeceğini de sözlerine ekledi.

Büyükşehir belediyesinin başarısının ilçe belediyeleriyle koordinasyon içinde çalışmasına bağlı olduğuna vurgu yaptı ve birlikte hareket edildiğinde aşılmayacak sorunun olmadığını, her türlü kaynağında bulunacağını belirtti. Doğru söze ne denir! Meselenin özü de bu zaten.

Ekinözü ilçesi Kahramanmaraş turizmi için önemli bir yer. Başkan Güngör’ün de amacı ilçede sağlık turizmini canlandırmak, ziyaretçi sayısını kat kat artırmak ve ilçe halkının büyük kazançlar elde etmesini sağlamak.

Daha sonra Başkan Güngör, İlçe Kaymakamı Talat Tabur ve beraberindeki heyetle, yapımı devam eden Ekinözü Sağlık Turizm Merkezinin inşaatını gezdi ve burada bilgiler alırken de devamında nelerin yapılabileceği konuşuldu.  

Her bir fikri ayrı önemsemesi ise Başkan Güngör’ün, istişare kültürünü ne kadar özümsediğinin göstergesiydi.

Güzel ve verimli bir ziyaretti. Uzun yıllar Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini başarı ile yürütmüş olan Başkan Güngör’den zaten halkın beklentisi yüksek. Bu durum omuzlarına daha fazla sorumluluk yüklüyor. Kendisi de sorumluğunun bilincinde ve beklentilerin boşa çıkmayacağı kanaatindeyim. Sıra dışı bir belediyecilik sergileyeceğine ve bu şehre değer katacağına inanıyorum.  İnşallah hep birlikte göreceğiz.