Geçtiğimiz günlerde PİAR Araştırma şirketi tarafından yapılan ‘En başarılı belediye başkanları’ anketinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ilk 10’a girdi.

Şirket, 18 yaş üzeri 65 bin 704 katılımcının olduğu araştırmada SMS link yönlendirmesi yönteminin kullanıldığı bilgisini verdi. Anketlerdeki yanılma payının ise, yüzde 2.19 olduğunu kaydetti.

Bizlerde görevimiz gereği bunu haber yaptık yayınladık. Bazı okurlarımız “Ne yapmış ki?” diye sordular ve hatta bizleri yalan haber yapmakla, yandaşlıkla suçlayanlar da oldu.  

Anketi bizler yapmadık, ankete katılmadık, oy kullanmadık. Dolayısı ile soruları da biz hazırlayıp, sormadık. Kaldı ki bizler araştırma şirketi değiliz. Sadece sorumlu gazetecilik bilinciyle haber yaptık, kamuoyu ile paylaştık.

Ayrıca şehrimizin Büyükşehir Belediye Başkanının isminin de başarı ile anılması bizler için gurur kaynağıdır. Gururla da haber yaparız.

Gelelim “Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ne yapıyor?” sorusunun cevabına!

Hakkını teslim etmek gerek, harıl harıl çalışıyor. Üstelik günü kurtarmak için basit hizmetlere değil, şehrin geleceğine yönelik projelere yoğunlaşıyor.

Geçtiğimiz haftadan bu yana ilçelerde İstişare ve Değerlendirme toplantıları düzenliyor. Şu ana kadar Ekinözü, Andırın, Göksun ve Afşin ilçelerinde gerçekleştirildi. Diğer ilçelerde sırada.

Ben Andırın hariç diğer ilçelerdeki programlara katıldım.  Bu toplantılarda İlçe belediye başkanlarını, muhtarları, STK başkanlarını dinliyor. Yaklaşık bir buçuk yılda neler yapıldı, devamında neler yapılacak anlatıyor. Ardından talepleri ve sorunları dinleyip çözüme kavuşturmak üzere, ilgili birimlere notlarını aldırıyor.  

Tıpkı seçimlerden önce söz verdiği gibi istişare ederek bu şehre hizmet etmeye çalışıyor.

Yapılacak hizmetlerin, yatırımların şehrimize kazandıracağı katkıları irdeleyip, değerlendirme
yaparak, öncelik sırasına göre projeleri hayata geçiriyor.

Başkan Güngör’ün ilçelerde önceliği, özellikle belde konumundan mahalleye dönüşen kırsal mahallelerin kanalizasyon, su ve yol problemini bir an önce bitirmek istiyor.

Diğer yandan ilçelerin kentleşmesi için ihtiyaçları karşılayacak, sosyal yatırımlara önem veriyor. Millet Konakları gibi. “Binaları insanlarla buluşturmamız gerek. İhtiyaçlara yönelik yapılmalı ve kullanılmalı” diyor. Çok da haklı. Aksi halde milletin parası toprağa gömülmüş oluyor.

Görevi devraldığı günden bu yana Ekinözü’ne 25 Milyon, Göksun’a 56 milyon, Afşin’e 150 Milyon ve Andırın’a 46 milyon Liralık yatırım yapmış. Bu rakamları duyduğumuzda hayrete düşüyoruz. Yalan da değil, yapılanlar ortada.  Anlaşılan Başkan Güngör, yaptıklarıyla övünmeyi sevmiyor. Başkaları olsa yaptığı küçücük bir şeyle günlerce konuşur, övünürdü. Sanıyorum,  Sayın Başkan “ben değil, hizmetlerim konuşsun” diyor.

Hani hep bu şehrin tanıtım eksikliğinden yakıyoruz. Sadece Yedikuyular Kayak Merkezinin açılması bile şehrimizin tanıtımına ve yabancıların gelmesine önemli katkı sağladı.

İşte Başkan Güngör’ün en büyük hedeflerinden biri de şehrin turizmini canlandırmak. Sadece merkezde değil, ilçelerde de turizmi canlandırmayı hedefliyor. Sağlık turizmini, yayla turizmini, inanç turizmini, kış turizmini, gastronomi turizmini…  geliştirerek, 12 ay boyunca yabancıların gelmesini sağlamak istiyor. Öyle ya Kahramanmaraş, tarihi, eşsiz doğal güzellikleri, kaynakları, havası, suyu, mutfağı, el sanatları, dondurması, biberi vs. her şeyiyle muhteşem bir şehir. Sadece denizimiz yok. Bunun için de gerekli alt yapıyı oluşturup turist çekmeyi amaçlıyor. Her fırsatta bunun önemini vurguluyor. Bunu başarırsa ki başaracaktır! Çünkü Ankara’da ilişkileri güçlü bir başkanımız var. Bu, kaynak bulmak konusunda çok büyük bir avantaj.  

Kısacası, görünen o ki Başkan, akılcı yol ve çözümlerle kaynakları israf etmeden kalıcı hizmetler sunmaya çalışıyor.

Yalnız bırakmamak destek olmak gerek. Çünkü bizim ortak paydamız Kahramanmaraş.