Tüm belediyelerin projeleriyle ilgili haberleri basın birimlerinden servis edilse de, yapılan işleri yerinde görmek, incelemek çok farklı bir olay. Yapılanı görmeden anlatılanlar -yazılanlar biraz havada kalıyor gibi. Bu yüzden mümkün olduğunca belediye başkanlarımızın hizmetlerini gezip yerinde görmeye çalışıyorum.

Dün ofisimize kahvemizi içmeye gelen Duayen Gazeteci Mehmet Fiskeci ile “bu gün ne yapalım, nereye gidelim” diye düşünürken, aklımıza Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu geldi. Nihayetinde gittik, gezdik, gördük.

Şehrin en doğusu Gaziantep yolundan başlayıp Kılavuzlu mevkiinde Kayseri yoluna bağlanacak olan Kuzey Çevre Yolu şehrin doğusuyla batısını birbirine bağlayacak.

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyordu. Coğrafyası zor bir bölge. Ahır dağı delinip yol yapılıyor. Çok meşakkatli ve külfetli bir iş. Ahır Dağı’nın eteklerinden başlayan yol, Teras Tesislerine kavuşmuş bile.

Teras Tesislerinin altında çalışan işçilerle karşılaştık. Sohbet ettik, hatta yemeklerine ortak olduk. Onların da bu yolda alın teri var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

30 kilometrelik yolun 6 kilometresi bitmiş, bu dönem Sulu Tarla’dan MİT’in olduğu noktaya kadar bağlanacağı bilgisini aldık.  2018 yılının sonunda da inşallah bitmiş olacak. Zorlu kısmı bitmiş zaten.

Önemli bir ayrıntı da bu yol, dışardan bir firma tarafından değil, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

Bu proje, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vizyon projelerinden biri. Şehrin yüz yılına hitap eden önemli bir yatırım.

Yol medeniyet diyoruz ya! Hakikaten öyle olduğunu bir kez daha gördük. Daha yolun yapımı devam ederken, akıl almaz şekilde binalar yükselmeye başlamış bile. İnşaat sektörü canlanmış. Bölgeye büyük değer katmış. Ekonomik anlamda canlılık gelmiş. Çok değil, önümüzdeki yaza orası çok renkli, cıvıl cıvıl bir yer olacak. İş yerleri, cafeler, restoranlar açılacak. Yeni kazanımlar, istihdam sağlanacak. Yolun olmadığı yere insan gider mi? Gitmez tabi. Ahır Dağı’na medeniyet geldi desek yeridir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, üç buçuk yıl önce “Büyükşehir her yerde” sloganıyla göreve başladı. Çok iddialı projeleri vardı. Ne yalan söyleyeyim çoğunu yapamaz diye düşündük. Uçuk kaçık bulduk. Ancak şimdi elimin altında sürekli duran o proje kitapçığına baktığımda, vaatlerinin neredeyse tamamını yerine getirmiş. Birçoğunun yapımı bitmiş, geri kalanların ise yapımı devam ediyor. Helal olsun.

Her fırsatta, her ortamda söylüyorum “Kahramanmaraş, Başkan Erkoç’la birlikte tarihinde görmediği hizmete kavuştu” diye. Hatta bu yüzden Mehmet Fiskeci abime ve bana Erkoç’un gazetecileri” yakıştırmasını yapıyorlar. Duyuyoruz. Varsın desinler. Biz kimsenin adamı değiliz, kimsenin kalemi değiliz. Biz çalışanın yanındayız. Başkanımızın da sonuna kadar yanındayız. Ortak paydamız Kahramanmaraş’sa ki öyle. Destek olmak da boynumuzun borcu.

Allah Yar ve yardımcısı olsun.