Kahramanmaraş tarihinde görmediği hizmetlere kavuştu. Bunu söyleyince bazıları kızıyor, yakışıksız yorumlar atıyor. Ancak birileri memnun olsun diye de yazı yazmıyoruz. Yapılan bir hizmet varsa bunu görmezden gelmek hainlik olur diye düşünüyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gerçekten cesur adımlar atıyor. Büyük risk alıyor. Aldığı riskler makam kaygısı ile değil de “şehrime nasıl hizmet ederim” kaygısı içerisinde olduğunu gösteriyor. Günü kurtarmak için şehre makyaj değil de ileriye dönük projelerle, köklü değişimlerle şehrin geleceğini inşaa ediyor. Bugün şehrin her noktasında 1 değil, onlarca proje devam ediyor. Yüzlerce yatırım yapıldı. Sadece merkezi değil ilçeleri de hesaba katmamız gerek.  

Attığı en cesur adımlardan biri “Kent Meydanı yayalaştırma projesi” diğeri ise Tekke’de başlatılan kentsel dönüşüm.

Kent Meydanında hala trafik sıkıntısından yakınanlar olsa da henüz projenin tamamlanmadığını hatırlatmak isterim. Az daha sabır.

Tekke’deki kentsel dönüşüme gelince, bu güne kadar birçok siyasetçisinin vaadiydi. Ancak Başkan Erkoç’un bu vaadi diğer siyasiler gibi havada kalmadı “Bismillah” dedi yıkıma başladı ve devam ediyor. Bu şehrin kanayan yarası haline gelen harabeye dönen Tekke’ye Başkan Erkoç neşteri vurdu ve inanılmazı başardı. Hem de vatandaşı mağdur etmeden. Vatandaşlarla anlaşılıyor, boşaltılan evler yıkılıyor. Hatta vatandaşın işini kolaylaştırmak için bölgeye bir de Kentsel Dönüşüm Ofisi kuruldu. Bu projenin şehrimiz için ne kadar önemli olduğu tartışılmaz.  Hayaldi gerçek oldu.

Peki, Tekke’ye ne yapılacak, nasıl bir proje uygulanacak? Elbette ki şehrin dokusuna uygun özgün yaşam alanları düşünülüyor. İşte o zaman kaleden bakıldığında bu şehrin seyrine doyum olmayacak.  

Vatandaşın bir arzusu da Kanlı Dere’de düzenleme yapılması yönünde. Kanlı Dere’ye de el atılması lazım. Diğer yandan Sarayaltı Caddesinde genişletme çalışması ne aşamada merak konusu.

Çukurova Elektrik Lisesi Kavşağında çalışmalar başladı. Hayırlı olsun. Bu arada Karamanlı Kavşak düzenlemesi de herkesten tam not aldı.

Teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilikte de başarılı projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi 13 Kasım’da Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarı’nın kapılarını ziyaretçilerine açacak. Edebiyatın başkentine çok yakışan bir fuar.  Her yıl daha da genişliyor ve daha da güzelleşiyor. Bakalım bu yıl bizi ne sürprizler bekliyor? Heyecanla bekliyoruz.

Farkında mısınız? Hep uluslararası festivaller fuarlar yapıyoruz.               Dünyaya açılıyoruz.

Son zamanlarda tanıtım da zirve yaptık desek mübalağa etmiş olmayız. Devam eden projeler tamamladığında şehrimizin turizmi ciddi bir ivme kazanacak.

Yine söylüyorum, Kahramanmaraş tarihinde görmediği hizmetlere kavuştu. Dev projeler bir bir tamamlanıyor.

İşte bizim böyle cesur, yiğit, sözünün eri, ufku açık, donanımlı bir belediye başkanına ihtiyacımız vardı. Sonun da oldu.

Kısacası Başkan Erkoç’la kazanan Kahramanmaraş oldu.

Bizde metal yorgunluğu yok, bizde hız kesmeden proje var, icraat var. Helal olsun.

Bir kez daha Teşekkürler Sayın Başkanım. Allah yar ve yardımcınız olsun.