Tekke bilindiği üzere riskli alan olarak ilan edilmişti.  24 hektarlık bir alan ve 7 binden fazla nüfusu içerisinde barındıran bir yerleşim alanı. Yıllardır da erdemli bir belediye başkanının sihirli dokunuşunu bekler durur.

Şehrin en güzel yeri fakat yıllar yıpratmış, hem riskli hem de görüntü kirliliği oluşturan çarpık kentleşmenin yaşandığı bir büyük bir mahalle. 

Birçok belediye başkan adayının vaatleri arasında yer alır ama bir türlü el atılamadı gitti.

Kolay da değil. Onca nüfusu mağdur etmemek de Tekke’yi yapmak kadar önemli.

Tekke’nin kentsel dönüşümü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un seçimlerden önce en büyük vaatleri arasındaydı. Sayın Başkan’ın proje kitabı da her zaman elimin altındadır. Bir proje başladığında sırada hangisi var diye bakarım.

Evet, şimdi sıra Tekke’de! Şehrin kaderi değişiyor.

Başkan Erkoç, Tekke’de kentsel dönüşümü başlatmak için gün saymaya başladı.

Kendisi henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmasa da Ankara’dan önemli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Tekke’de dönüşüm 2017 yılı başlarında başlayacak. (Muhtemelen Şubat ayı gibi)

Tekke sakinleri Başkan Erkoç’un gayretleri ile sonunda hizmete kavuşacak aynı zamanda uygulanacak yeni mimari yapıda şehrin görüntüsüne estetik ve cazibe katacak.

Kale’den baktığımızda harabe yerine hayranlıkla izleyeceğimiz bir tekke olacak karşımızda. Düşüncesi bile insanı heyecanlandırıyor.

Tekke’de oturan ya da oturmayan bu şehirde yaşayan herkes için orada kentsel dönüşümün başlaması hayal ya da palavra olarak gelirdi. Ne yalan söyleyeyim bana da palavra olarak gelirdi.

Tekke’ye kazma vurmak bu şehirde tarih yazmak demek.  

Vatandaşı incitmeden, küstürmeden, mağdur etmeden, 24 hektarlık bir alanı yeniden inşaa etmek her babayiğidin harcı değil.

Başkan Erkoç, Tekke’de dönüşümü başlatacak ve Kahramanmaraş tarihine adı altın harflerle yazılan bir belediye başkanı olacak. Abartmadığı iş başladığında sizlerde göreceksiniz.

Başkan Erkoç, beklentilerin üzerinde başarılı örnek bir belediye başkanı. Vaatlerini bir bir yerine getiriyor. Övünmeyi sevmiyor ve “Ben görevimi yapıyorum, yapmak zorundayım” diyecek kadar da alçak gönüllü bir belediye başkanı. 

Sosyal belediyeciliğin yanı sıra teknik belediyecilikte çok büyük projelere imza attı. Bunu kabul etmek görmek gerek.

Sayın Başkanı geçtiğimiz hafta Kadın Girişimciler Derneği olarak da ziyaret ettik. Ziyaretimizde kız çocuklarının illa okuması gerektiğini söylerken, kendisi için bunun sadece sözde değil özde bir istek olduğunu gördüm. Laf olsun diye söylemiyordu. Kadınları siyasette, ticarette, sosyal hayatta güçlenmiş olarak görmek istiyordu.

300 kişilik kız yurdunun temelini attıklarını ve 300 kişilik bir kız yurdu daha yapacaklarını söyledi. Duygulandık teşekkür ettik. Kız çocuklarının okuması çok şey demek. Geleceğin inşaa edilmesi demek.

Konuşmak değil, elini taşın altına koymak gerek.  Tıpkı Başkan Erkoç gibi.

Tüm kız çocukları adına, anneler adına, Teşekkürler Sayın Başkanım. Gelecekten çok umutluyuz.