Başlık bazılarınıza tuhaf gelebilir. Nasıl iş diye de sorabilirsiniz. Cevabı ortada aslında.

Bu şehir büyükşehir oluncaya ve Fatih Mehmet Erkoç’u başkan seçinceye kadar kapalı bir kutuydu. Başka bir şehre gidip geldiğimizde, içimizde sanki bir köye gelmişiz hissi doğardı. İçimiz kararırdı. Akşamları sessizdi, hareketsizdi. Google’ye Kahramanmaraş yazdığınızda, ya özel idare binası çıkardı ya da Maraş olayları çıkardı. Bu gün arama yaptığınızda ise bu şehre yapılan yatırımlar karşınıza çıkıyor. Hem ulusal TV’lerde hem de gazetelerde boy boy hizmet haberleri var.

Hizmetler geldikçe bu şehre hareket geldi, bereket geldi. Akşamları yürüyüşe çıktığımızda, gidip bir parka oturduğumuzda her yer ışıl ışıl, cıvıl cıvıl oldu. Bu değişimi fark etmemek imkansız diye düşünüyorum.

Bu gün hafta sonunu geçirmek için çevre illerden gelenler var. Eşsiz doğa harikası Menzelet Mesire Alanı sadece Kahramanmaraşlıları ağırlamıyor. Görenler hayran kalıyor, birbirilerine tavsiye ediyorlar.

Özellikle yılbaşından itibaren yapılan hizmetler, belki bazılarınıza klişe bir söz olarak gelecek ama gerçekten devasa hizmetler.

Geçtiğimiz gün yapımı devam eden yatırımları gezdik. Yapılanları yerinde görmek gerek. O zaman bazı şeylerin daha iyi farkına varıyorsunuz.

Yedikuyular Kayak Merkezi ve Mesire Alanı bir ay sonra bitiyor ve bölgeye hitap edecek bir yatırım. Binlerce insanı ağırlayacağız. Yarışmalara ev sahipliği yapacağız. Ekonomimiz canlanacak, kim bilir kaç kişi istihdam edilecek.

30 km’lik çevre yolu daha yapılmaya başlar başlamaz bulunduğu bölgeye değer kattı.

İşte şehir merkezinde yapılan değişim. Yayalaştırma projesi. Düzenleme yapıldıkça güzelliği ortaya çıkmaya başladı. Nezih ve modern bir caddeye kavuştuk. Üstelik esnaf da bu durumdan gayet memnun! Demek ki sabretmek gerekiyormuş.

Demirciler Çarşısı restorasyonu ne kadar güzel oldu. Görüntü kirliliği yok, tarihi kimliğine kavuştu. Dışardan gelen her misafirin vakit geçirdiği bir yer oldu.

15 Temmuz Millet Bahçesi’ni bir gidin görün. Sadece bir yeşil alan değil, yapılan figür çalışmaları tarihten bilgiler veriyor.

Atıksu Arıtma Tesisi, milyonlarca Liralık bir yatırım. Gelecek nesillere tertemiz bir Kahramanmaraş bırakılacak.

Hangi birini sayayım daha!

Başkan Erkoç, bu şehrin değerlerini bir bir gün yüzüne çıkarıyor. İşte bu yüzden diyorum “Başkan Erkoç bu şehrin ışıklarını yaktı” diye.  

Boş vakitlerinizde televizyon izleyip vakit öldüreceğinize şehrinize neler yapılıyor lütfen bir gezin görün. Fikriniz olsun.

Bu gün bu şehir şantiye alanına döndü. 2018 yılında bambaşka bir Kahramanmaraş olacak. Gelişmiş, yıllardır hayal ettiği, hak ettiği hizmeti almış olacak.

 Yurt dışından gelen gurbetçiler “helal olsun” diyorsa bu şehirde çok şey değişmiş demektir.

Sadece merkezde değil hizmetler bütün ilçelerde. İlçeler büyükşehir hizmetlerinden o kadar memnun ki, buna her gittiğimiz yerde şahit oluyoruz. Çünkü oralarda çok fazla fitneciler yok.

Zaten memnuniyetsizler sadece hizmet düşmanları, o koltuğa göz dikenler. Ancak o koltuğu da Başkan Erkoç gibi hakkını vererek temsil eden babayiğitte az bulunur. Herkes önce aynada bir kendine baksın.

Bakıyorum da Başkan Erkoç’u kıskananlar aynı yolda yürüdüğü partilileri. Muhalefetinde suçu var. Güçlü bir muhalefet olsa partililer birbiriyle uğraşmazlar, hizmete destek olurlar.

Neyse, Biz işi ehline verdik, gerisi boş laf, bırakalım dedikoduyu da yolumuza bakalım.