ÖNCEKİ gün Kahramanmaraş Baro Başkanlığı seçimleri vardı.

Seçimi, Ak Parti’de parti içi iktidarın adayı Avukat Tuncay Atakan 177 oy alarak kaybetti ama yine bir başka Ak Partili, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve İl Başkanı Avukat Metin Doğan’ın karşı çıktığı Avukat Vahit Bağcı 205 oy alarak kazandı.

Öncelikle Vahit Bağcı’yı tebrik ediyoruz, inşallah başarılı icraatlara imza atar ancak bu başarının asıl sahibi, kendisi değil, iktidarın adayına karşı birleşen muhalefettir!

Yıllardır her genel kurulda aday çıkartan sosyal demokratlar ve onları destekleyen diğer muhalefet partileri, bu kez akıllı ve stratejik davrandılar ve bizatihi Ak Partili olan bir adayı destekleyerek başarıya imza attılar. Bu nedenle muhalefetin bu akıllı taktiğini de tebrik etmeden geçmemeliyiz.

Yani aynı zamanda Ak Parti İl Başkanı olan seçim öncesinin Baro Başkanı Metin Doğan’ın karşısında bütün partiler blok olup seçimi aldılar. Buna rağmen bir tarafta her siyasi görüşten avukatın birleştiği grup 205 oy alırken, diğer tarafta da tek başına Ak Partili grubun adayı 177 oy aldı.

Yazının başlığında da dediğimiz gibi, Baro seçiminin asıl galibi işte bu nedenlerledir ki, sosyal demokratlardır. Aslan sosyal demokratlar Vahit Beyi bu seçimde zafere götürdüler ama siyaseten de çok ağır bir şekilde yaraladılar.

Bu, büyük bir başarı mı, o da herkesin bakış açısına göre değişir.

Sosyal medyada ve kulislerde, “Erkoç ve Doğan taraf olmamalıydı. Şimdi kaybeden kendileri oldu. Bundan sonra Kahramanmaraş’ta siyasetin gidişatı değişecek. Örneğin İl Başkanı Metin Doğan’ın milletvekili olma hayali bir başka bahara kalacak.” diyorlar.

Evet, Fatih Mehmet Erkoç ve Metin Doğan’ın “evdeki hesapları çarşıya uymadı” ama Erkoç ya da Doğan’ın siyasi istikballeri sadece Baro seçiminden ibaretse zaten bugünden tezi yok yavaştan yavaştan kendilerini emekliye ayırsınlar.

Ancak yok eğer bu Baro seçimleri sadece halkanın bir tekiyse, çıkan halkanın yerine yenisi eklenir ve yola devam edilir.

Yani bu seçimi Metin Doğan’ın desteklediği adayın kazanması durumunda milletvekilliği mi garanti olacaktı?

Ya da Ak Parti Genel Merkezi Doğan’a böyle bir kıstas mı koymuştu?

KİMİN ÖNÜ AÇILDI, KİMİN SİYASETİ BİTTİ?

BÜYÜK sıçrayışı gerçekleştirmek isteyenler, birkaç adım geriye gitmek zorundadırlar! Bizce Vahit Bey, Metin Beye bu fırsatı sundu, ona daha büyük hamle sunma fırsatını verdi.

Yeni Baro Başkanı Vahit Bağcı biliyorsunuz aynı zamanda Ak Parti il yönetiminde.

Onu tanıyan biri olarak, siyasette nasıl hırslı olduğunu cümle âlem bilir.

Bize göre bu seçim sonuçları ile İl Başkanı Doğan’ın milletvekili adayı olma hedeflerinde bir sapma olmaz ama tam aksine Vahit Beyin siyasi hedefleri bundan sonra, -hadi bitti demeyelim- ama artık bir başka bahara kalmıştır!

Belki tersi de olabilir ama siyaset kazanının bu denli çok fokurdadığı bir dönemde Ak Parti Genel Merkezi, alınan bu sonuçla Vahit Beyi tebrik etmeyeceği ve onun gelecek siyasi hesaplarını da kesebileceği aşikârdır!

Bu nedenle Vahit Bağcı’yı hem tebrik ediyoruz, hem de geçmiş olsun diyoruz.