CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir konuşulan seçim kozunu açıkladı. Kılıçdaroğlu "Yüzyılın Projesi" diyor ama bence bu asrın projesi olacak.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir konuşulan seçim kozunu İstanbul’da kameraların karşısına geçerek bir basın toplantısıyla açıkladı.
İçeriğini, hükümeti eleştiren bir proje olmadığını, CHP'nin "Türkiye için yapabileceklerini içeren asrın projesi olduğunu hep birlikte gördük.
Aslında bu proje birilerinin yaptığı gibi ‘çılgın’ falanda değil, Türkiye’yi dünya konjonktüründe söz sahibi yapabilecek, uluslar arası bir dev proje olduğu ortaya çıktı.
CHP’nin hazırladığı bu projenin ülke insanını "heyecanlandırması lazım"
***
" Merkez Türkiye " projesi. Merkez Türkiye projesinin Türkiye'yi uluslararası mal ve hizmetlerin transfer üssü yapması hedefleniyor. Bu proje ile kamu ve özel sektör işbirliğiyle 20 yılda 200 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirilecek. İnşa edilecek mega kentle çevredeki tüm illerin ve Türkiye'nin kalkındırılmasını amaçlanıyor.

 ***

Öyle görünüyor ki CHP Lideri’nin 7 Haziran seçimleri kampanyasını ekonomik talep ve vaatler üzerine kurmuş olmaktan memnun olduğunu görmekteyiz.
Netice itibariyle de CHP'nin çalıştığı reklam şirketinin Amerikalılara ait bağımsız bir anket şirketine özellikle büyük kentlerde yaptırdığı seçim anketlerinde CHP'nin oy oranının yüzde 30’ların üzerine çıkmış olduğunu görmekteyiz.
Ama anketlere ne kadar itibar edilir, bu durumda başka tabi ki.
***
CHP'nin işi aslında ülkenin her bölgesinde çetin görünüyor.
Meclis'e 9 vekil gönderen Kayseri’de 2011 seçimlerinde 7 vekili yüzde 64.9'a yakın oyu AK Parti almıştı, CHP 12.1, MHP ise 18.0 oy oranlarıyla birer vekil almıştı.
Kılıçdaroğlu, Kayseri’den 2 vekil bekliyor.
***
Peki, Kılıçdaroğlu neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyor?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “yüz yılın projesi” toplum üzerinde nasıl bir algı bırakacak. İktidar çevreleri ve diğer muhalif partiler ne gibi bir eleştiri getirecek.
Bunu hep birlikte göreceğiz.
***
CHP’nin 7 Haziran genel seçimlerine yönelik ortaya koyduğu çok önemli projelerin halk üzerinde yaratılacak olumlu bir algıya dönüştürülmesi en önemli kazanım olacağı açıktır. CHP’nin bu ayağı yere basar projeleri seçmene iyi anlatılmalı, yoksa her şey havada kalır…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu ‘heyecan dolu’ bu performansı, tüm örgütler de aynı oranda ortaya koymazlarsa büyük emek verilerek hazırlanan ve milletin önüne konulan bu asrın projelerinin bir anlamı olmayacaktır.
Bana göre bu proje, asrın projesi…
CHP’nin tarihi misyonuna uygun olarak ortaya koyduğu bu büyük projeyi, bu milletin sahiplenmesi lazım.
Benden söylemesi…