Yeni seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör mazbatasını alalı yaklaşık 2 ay oldu. O gündür bu gündür kamuoyunda hala büyükşehir belediyesinin borçları konuşuluyor.

Allah var, Başkan Güngör’ün ağzından ya da herhangi bir yaptığı yazılı açıklamasından belediyenin borç yükünden bahsettiğini görmedim duymadım. Ancak kamuoyunda büyükşehirle ilgili konuşulan konuların başında borç meselesi var. Sanki büyükşehir muhalefet partinin elinden devralınmış gibi tavırlar var. Doğrusu hiç anlamış değilim.

Borçsuz belediye olmaz, kaldı ki büyükşehirler arasında en az borca sahip belediyelerden biriyiz. Borç yapıldıysa hizmette yapıldı.

Üstelik Kahramanmaraş’ın İlk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Fatih Mehmet Erkoç, en ağır yükü almıştı. Yeni bir yapılanmaydı işi zordu ve nihayetinde başardı. Kimse de O’nun yaptığı hizmetleri inkar edemez. Vatandaş da yaptığı hizmetleri takdir ediyordu. Allah razı olsun demek gerekir.

Borç yükü yapılan hizmetlerin çok çok üzerindeyse, israf varsa, yolsuzluk varsa, yapılacak iş çok kolay. İncelemeye aldırılır, soruşturma yapılır, gereği yerine getirilir.

Velhasıl belediyenin borcu milleti gerdi. Bırakın bunu Başkan Güngör düşünsün. Elbette borçlar ödenecek. Neticede bu borçlar kimsenin şahsi borcu değil. Ayrıca borçsuz belediyeyi herkes yönetir.

Temennim bayram sonrası Büyükşehirde taşların yerine oturması, yarım kalan projelerin devam etmesi, bir an önce tamamlanması, verilen vaatlere de yavaş yavaş başlanmasıdır.  Kaybedecek vaktimiz yok.

“Para olmazsa nasıl olacak?” diye soracaksınız. Bundan önceki belediye başkaları da belediyeyi borçla devraldılar. Önemli olan kaynak üretmek. Büyükşehir bazı taşınmazlarını satışa çıkardı, başka kaynaklarda bulacaktır, bulmalıdır da.

Başkan Güngör’ün işi kolay değil ancak bu işin üstesinden gelecektir diye düşünüyorum. İnşallah bayramdan sonra Büyükşehir Basın Yayından, hizmet haberleri yavaş yavaş gelmeye başlar. 

Sevdiklerinizle birlikte bayram tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle…