HAVALAR iyiden iyiye soğumuş olsa da siyaset müessesi de tam tersine ısınmaya başlıyor. İşte saatlerimiz artık “Milletvekilliği genel seçimine çeyrek var” diyor.

İllerde şimdiden aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı, daha önümüzdeki günlerde çok daha fazla artış olacak.

Doğal olarak hemen her siyasetçinin hedefidir milletvekilliği.

Siyasetçi Ankara’yı hedefliyor da peki seçmen nasıl bir milletvekili istiyor?

İllerin hepsinde de aynı dert var: “Paraşütle düşen, dışarıdan gelen, içimizden olmayan vekil istemiyoruz!” diyorlar.

Sokaktaki seçmen, “İçimizden biri, bizi tanıyan, bizim tanıdığımız ve en önemlisi de evi, ailesi bu kentte olan olan insanlar bizi temsil etsin” istiyor.

Tabiri caizse, “Başı ağrısa Aspirin isteyebileceği bir vekil” görmek istiyor.

Örneğin tıpkı Kahramanmaraş’ta Sıtkı Güvenç gibi…

Örneğin tıpkı Gaziantep’te Halil Mazıcıoğlu gibi…

Üstteki isimlere daha eklenebilecek kişiler vardır ama biz sadece iki örnek verdik meramımızı, daha doğrusu sokaktaki seçmenin meramını anlatmak adına…

Tabi seçmen bir şeye daha dikkat çekiyor ve diyor ki: “Bizden, içimizden olup da öbür seçim dönemine kadar Ankara’ya gidince bizi unutan vekil de istemiyoruz…”

Kısacası sokak, “Ankaralılaşmayan bir milletvekili” profili arzu ediyor…

KUZULARIN SESSİZLİĞİ VE ÖMER ÖZKAN

ÖNCEKİ gün ofisimizde bir misafirimiz vardı. Uzun yıllardır tanıdığımız arkadaşımız, dostumuz, eski MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı işadamı Ömer Özkan, MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na aday olması hasebiyle ziyaretimize gelmiş, hoş gelmiş…

Özkan’ı MHP Başkanlığı döneminden biliriz, muhalefet gibi muhalefet yapan, iktidarın yerel yöneticilerine yol gösteren, eleştirdiği konularda alternatifler de sunan farklı bir politikacı portresi çizerdi.

Yaptığı yol gösteren muhalefetiyle, dönemin belediye başkanına politika değiştirttiren bir muhalefet başkanıydı. Yani “Laf olsun, torba dolsun” muhalefeti değildi yaptığı ve bu nedenle de partisini diri, seçmenini dinamik tutabiliyordu. Yani “Kuzuların sessizliği”ni oynamadı hiç.

“Aslında” diyor Ömer Özkan, “Normal demokrasilerde iktidarları ataletten kurtarıp çalıştıran asıl güç muhalefettir ancak muhalefet muhalefetliğini doğru düzgün yaptığı sürece…”

Bundan tam 7 yıl önce, o zamanın MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan için köşemizde şunları yazmışız: “… İlçe Başkanı Ömer Özkan, genç ve hatta kimilerinin çocuk dediği yaşta ama partisinin belediye seçimlerinde nasıl bir politika izlemesi gerektiği konusundaki araştırmacılığı ile “abi” politikacılara ders verecek nitelikteydi. Onu yaşından dolayı politikasını küçümseyenler, yakın gelecekte yanıldıklarını anlayacaklar…”

Netice-i kelam işte bu genç politikacı görevi bıraksa da parti mücadelesini hiç bırakmadı, her seçimde adeta görevdeymişçesine çalışıp mücadele etti ve artık “zaman geldi” diyerek İl Başkanlığı’na aday oldu.

Bize de başarılar dilemek düşer…

*           *          *

18 Ocak 2015 tarihli Habertürk Gazetesi, Güneyli ekinde çıkan Yener Atlı'nın köşesinden alınmıştır.