Önceki gün Ankara’ya gittim, Ak Parti gurubuna , gurup toplantısına katıldım..

Maşallah belediye başkan aday adayları, hısım akraba ne kadar kişi varsa toplamış gelmişler..

Aday adayımız: seçilmeden,” Başkan seninle gurur duyuyoruz,” sloganları ile seslerini Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmaya çalışıyorlar..

Neyse sabah 06.00 da Kahramanmaraş’tan Anadolu jet ile Ankara’ya uçtum..

Lise birinci sınıf öğrencileri gibi, takım elbise, kravat, gömlek ütülü.. dondurma, tatlı, samsa, sucuk paketleri ile aday adayları da uçağa bir bir binmeye başladılar..

En önde : hocamız İmran Kılıç oturmakta, kapıdan her giren belediye başkan aday adaylarımız hocamızın hayır duasını alarak saygı ve hürmet gösteriyorlar..

Ankara Esenboğa da indik, Havaş’a binerek, senede birkaç defa gösterebildiğim sarı basın kartımı göstererek bir koltuğa kuruldum..

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir referansı ile TBMM'ye girdim ama bu işin yanlış olduğunu orada gördüm..

Belediye Başkan aday adayları, Belediye Meclis üyesi adayları, hediyeleri ile o vekilden o vekile koşmakta bir medet ummaktadır..

Dahası: Seçim öncesi bizim çocukların tayinini, yada müdürünü, yada bir yere talip olanların çok fazla vekillerin kapısının önüne yığıldığını gördüm..

Buradan TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum: TBMM vatandaşın girişini yasaklayalım: Vekiller Reisin söylediği gibi hafta da 3-4 gün ilimize gelerek vatandaşı burada dinlesinler, vekillerde Ankara da rahat rahat çalışsınlar.. Meclis ki vekil olmasını gerektiren işlerini yapsınlar..

Bir vekil yemek hanede : Başında yüz kişi yemek yemek için sırada bekliyor.. Böyle vekillikte yapılmaz, böyle bir düzende olamaz.. bunlar artık mahallinde çözülmeli..

Biz seçip gönderiyoruz sonra: Ankara da onu çalıştırmayanda biziz, sonra ,” Ne yaptınız ki ?” diyerek hesaba çekende biziz.. vekili rahat bıraktık mı ki ? adam çalışsın..

Bir kere daha söylüyorum: TBMM vekil harici girişlerin acilen yasaklanması gerekir..

TBMM Kahramanmaraş Şubesi açılmalı, tüm illere birer şube açılmalı, 8 vekilin 8 de orada hazır olmalı vatandaş istediği vekil ile görüşmeli.. ne işimiz var Ankara da bizim..?

Ankara’ya erken geldik, sonra hava aydınlandı..

Güneş gözüme vurmaya başlayınca: Haaa sabah olmuş dedim..

Nevzat Pakdil ağabeyimiz aradım: Sayın Reis ile cenazeye gidiyormuş..

Ali Öztunç beyi aradım oda Komisyon toplantısında imiş..

Meclise ziyaretçi olarak girmek için bir vekilin isim yazdırması gerekiyor.. Bizde öyle yaptık, topu Ahmet Özdemir vekilimize attık..

Ahmet Özdemir ile çok kısa, sohbetten sonra Vekilimiz Habibe Oçal ile biraz uzun sohbet ettik , iyi de oldu bir birimizi tanıma imkanı bulduk..

Salı günü Meclis’in ilk günü gurup toplantısı olunca partilerde ve meclis de olağan üstü bir durum var , çok fazla gitmek de doğru değil.. vekiller selam vermekten çalışmaya fırsatları yok..

Saat 15 30 da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Medya Tanıtım Başkanı Mahir Ünal beyle güzel bir sohbet ettik ama süre kısa olunca yarım kaldı..

Expo 2023 Kahramanmaraş’ta

Karasu’yun mimarı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yoğun çalışması, Model ve Modern bir şehircilik anlayışını ortaya koymak için sel verip sır vermeden bir yıldan beri üzerinde çalıştığı Expo 2023 Kahramanmaraş’ta yapılması kararını çıkması ve protokol imzalaması ile bugünden 50 den fazla ülkenin katılacağız demesi üzerine, bunun tanıtımı ve açıklamasını Bakan Bekir Pakdemirli ile Mahir Ünal bey KMTSO’da basın toplantısı ile yapacaklar..

Ankara da bunun çok güzel yansımasını gördük..

Milletvekillerimiz: Perşembe günü Kahramanmaraş’tayız.. Çarşamba günü akşamı geleceğiz diyerek arayanlara Maraş’ta görüşelim derken, EXPO 2023 heyecanını yaşadıklarını gördüm.. çok önemli bir proje ..

EXPO 2023 adın dan da anlaşılacağı üzerine : 2023 yılında Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesinin ev sahipliğinde tam sayıyı bugünden kestirmek mümkün değil ama yüzlerce ülkenin katılması ile Kahramanmaraş’ta yapılacak..

Otellerimiz dolacak, lokantalar dolacak, hediyelik eşya satanların önünde kuyruk olacak, Dondurmacılarımız tarihinde en çok dondurmayı satacaklar.. Hava alanımıza direk ve bağlantılı yüzlerce yurt dışı seferi yapılacak..

2023 yılına kadar Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, bu EXPO 2023 alt yapısını hazırlayarak o tarihi günde Cumhuriyetimizin 100 yılında Türkiye’yi dünyaya Kahramanmaraş’tan tanıtacak..

Uluslararası : Dünya devi bir organize ve Türkiye’nin tanıtımı ilimizden yapılacak.. Ankara veya İstanbul değil Kahramanmaraş’tan bu müjde Kahramanmaraş’a yeter..

Ankara da vekillerimizde ziyaret ettiğimiz dostlarımızda bunun heyecanını gördük, bugün saat 10.30’da KMTSO salonda tanıtım basın toplantısında bunun heyecanını yaşayacağız..

Önce: Türkiye’mize, sonra Kahramanmaraş’a hayırlı olsun..

Hanefi Mahçiçek başkanı bir kere daha tebrik ediyorum..

Teşekkürler Hanefi başkan, Türkiye’mizi tanıttığın için teşekkürler, Tarihimizde ilk defa Kahramanmaraş’ın sesini duyuracağınız için teşekkürler başkanım..

Ufuk vizyonlu olmak böyle bir şey !..

İyi günler..