İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını Ak Parti Adayı Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını ise Mehmet Özhaseki kazanması kesin gözü ile bakılıyor..

     Gazetecilik mesleğinde 40 yılı devirdim, o kadar seçim yaşadım böyle organize bir işi ilk defa görüyorum ilk defa yaşıyorum..

     Ankara ‘nın 25 ilçesinden 19 Ak Parti adayı, 3 ilçeyi MHP adayı yani kısaca Cumhur İttifakı adayları kazanmakta ve 3 ilçeyi sadece CHP adayı almakta ki bu ilçelerde de fark çok az .. Ancak tüm buna rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP adayı Mansur Yavaş kazanıyor! Burada bir gariplik yok mu?

     Belediye Meclis üyeleri Ak Partili Başkan CHP’li bu nasıl olur?

     İstanbul da Ak Parti 24 ilçe MHP 1 ilçe, CHP 14 ilçe de seçimi kazanıyor, ancak büyükşehir Binali Yıldırım yerine Ekrem İmamoğlu alıyor burada bir gariplik yok mu?

     Bu hali ile İstanbul da Büyükşehir Belediye Meclisinin yüzde 62 Ak Partiden, Ankara da ise yüzde 65 Ak Partili üyelerden oluşuyor..

     Neyse gelelim işin hilesine:

     Yıllarca sandık başında görev yaptım: Sandık açılır.. Oylar partilere göre ayrılır.. Geçerli olup olmadığına tek tek bakılır.. Sonra sayılarak büyük cetvele yazılarak işaretlenir altına toplam oylar yazılır..

     Sandık başkanı ve üyeler bunun altını imzalar..

     Oylar bez torbaya konarak ağızı bağlanır ve mühürlenir.. Üzerine konan kağıt üyeler tarafından imzalanır..

     Sonra adliye teslim tutanağına ana cetveldeki döküm geçilir , altına imza atılır ve her parti temsilcisine bu tutanaktan ıslak imzalı bir tane verilir..

     İşte tam burada sandık başkanları yazarken bir tane kaydırma yapıyor..

     Böyle olunca Ak Parti 0 alıyor ondan sonraki partiler oyu alıyor, toplamda yanlışlık yok aynı toplam ama kayma var..

     İstanbul da böyle 300 sandık tespit ediliyor.. Yani Ak Parti 300 sandık da sıfır oy almış görülüyor.. Oysa buralarda en yükse oyla ilçeleri kazandığı yer..

     130 bin geçersiz oy var yine İstanbul da ..

     Ankara ya baktığımızda : Ak Parti ilk belirlemelere göre 100 sandık da Sıfır oy almış ki bu ak partinin ilçeleri en yüksek oy aldığı yerlerde..

     İnceleme yapıldığında Ak Partini büyükşehir oyu sıfır ama yan tarafa kayarak yazılmış , sonuçta ak parti büyükşehir de sıfırı çekmiş..

     Çok hileler gördük, oy çalma, sahte oy pusulası basma ama böyle bir olayı ben ilk defa görüyorum..

     İstanbul da 35 sandık başkanı göz altına alındı, ilk ifadeleri: “Tutanak kağıdı küçük olduğu için yazarken kaydırmışım!”

     Hata olmuş, bu nasıl bir hata ki ilk belirlemelere göre 300 sandık da aynı hata yapıla biliyor..

     Ak Parti ihtiraz etti.. Tüm sandıklar yeniden sayılacak bakılacak !. Hak yerini bulacak..

     Bunu yapanlara ceza gelecek mi? gelmeyecek mi? derseniz oda yargının işi bizim değil..

     Yalınız size şunu açık söyleye bilirim: İstanbul ve Ankara ‘yı Ak Parti alır.. Ak Parti adayları makama oturur çünkü he şey ortada açık ve net..

     Şaibeye yer vermemek için buradan hükümette ve YSK bir çağırım var bu sandıkları Televizyonda canlı yayında sayımını yapılması.. Bütün Türkiye’nin bunu görmesi ve bir daha bu konu konuşulmamak üzere kapatılmalıdır..

     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, de aynı oyuna geldiğini düşünüyorum.. Hatay, Adana, Mersin de de aynı oyun olabilir Ak Parti ve MHP bu illeri de mercek altına alması gerekir ki!.. “ Hata yapmışız kaymış “ deseler de ben inanmıyorum.

     Ankara ve İstanbul da benzeri hata, İstanbul da 300 sandık da aynı hata olamaz böyle bir hata olamaz! İşi planlayan iyi planlamış tertemiz..!

     İnsanız hata olmaz mı? olur, yanlış yazılmaz mı? yazılır ama bir olur iki olur..

     Başa dönüyorum: Ankara da 25 ilçenin 19 Ak Parti ,3 MHP alıyor, yani sadece 3 belediye CHP kıl payı ile alıyor ama Büyükşehir de Herkes CHP’ye veriyor burası biraz bana inandırıcı gelmedi.. İlk dakikalardan başlayarak ben buna şüphe ile bakmıştım..

    İstanbul aynı : bu işte bir yanlışlık var olduğu baştan belli idi..

    Muhalefetin yaygara koparmaması için : Şaibeli yani Ak Partinin 0 çektiği sandıklar canlı yayında milletin gözü önünde yapılmasını teklif ediyorum.. Yoksa 4.5 yıl biz Ankara ve İstanbul bizden aldılar sloganlarını konuşur dururuz..

    Bizden söylemesi

    Miraç kandilinizi tebrik ederim.. Güzel bir gece geçirmeniz dileği ile..

    İyi günler..