Sevgili dostlar: TGF Türkiye Gazeteciler Federasyonu 9. Genel Kurulu için Ankara’ya gittik. Gitmişken bir iki dost ziyareti yapalım dedik..

    Görülen manzara şu ki : Herkes kaçak güreş yapıyor..

    Maşallah Ankara da : Türkü söyleyen, Ankara’nın bağları diyen herkes , Kahramanmaraş’ta bir ilçeye veya Büyükşehir’e belediye başkan aday adayı..

    Herkesin söylediği bir söz var ! : Reise ulaştım , git Maraş’ta çalış demesini bekliyorum..

    Beni üzen tarafı : Kahramanmaraş il olarak söylüyorum, “ halkı salak- tek akıllı kendileri “ bizde onlara oy vereceğiz ya , Ankara dan gelip burada bizi yönetecekler..

     Sadece : Ankara da oturan mı ?

     Hayır: İzmit’ten, İstanbul dan, Gebzeden, gelenler Ankara Çukur Ambar Moda da buluşarak, Milletvekili, Bakan, Reise yakın kişileri takip ederek söz almaya çalışıyor.. Maraş merkez ve ilçelerden giden de çok fazla olduğunu gördüm..

     Beni en çok kızdıran olay ise : Ben asılım, bana sormuyor, benim seçip vekil olarak Ankara’ya gönderdiğim vekilin peşinde koşan kişilere çok kızıyorum..

     Belediye başkan aday adayları  sözümü dinle : Onlar vekil asıl olan benim, seni buraya başkan adayı gösterseler bile ben oy verirsem seçilirsin..!

     Ankara da milletvekili, Cumhurbaşkanı , Bakan veya içli köfte yaptırarak külliyeye giderek belediye başkan adaylığını kapsan bile oyu benden alacaksın ! .. ben oy vereceğim.

     Ben oy vermezsem seçilemezsin, asıl benim ben !..

     Kahramanmaraşlı artık bu bilince erdiğini görüyorum.. Ankara’nın bağları diyerek, kafeteryalarda , sabahlara kadar kulis yapanlar, orada ömür tüketeceğine : Kahramanmaraş sokaklarına inerek, benim gönlümü alması gerekir..

     Ankara da toz duman:

     Her gün değişen gündem, toz dumanlı dağlar, siyaset, ekonomi, entrikalar, kimliğini kayıp eden kişiler ve kendini arayan kişiler.. Ankara da Garip yaşayan Maraşlılar !..

     Ankara da ne var bilemiyorum:

     Şöyle bakıyorum: 1970 yılından sonra milletvekili seçilen ve geri Maraş’a dönüş yapan vekil sayısı bir elin parmağını geçmiyor..

     Tabi birde : Memur iken müdürü adayları var, müdürken, genel müdür adayları var, ihale adayları var, müsteşar, bakan yardımcısı adayları  var, Cumhurbaşkanlığı danışman adayları var , ki bu aday adayları da Ankara’ın tozunu attırırken, müdürlük veya bir üst makam kapmanın hesabını yapıyorlar..

      Ankara sokaklarında gördüğümüz manzara pek iç açıcı değil..

      Bir tanıdık, Memur, sıradan düz memur Ankara da , Müdür olmak için aday adayı olacağını , bizden de basın olarak destek istiyor..

      Bizde aday adayı olsak acaba : bir yere yönetici olabilir miyiz ? ne dersiniz ?...

      Herkesin bir hesabı var !

      Bana göre değişim zamanı gelmiştir..

      17 yıllık süre içinde : makamları , bulunduğu yerleri babalarını malı gibi görenler diğer insanlara yaşama hakkı vermiyor, bunun için değişim zamanı gelmiştir..

      Ak Parti yeniden belediyeleri almak istiyorsa : adayına çok dikkat etmesi gerekiyor.. Tabi diğer partilerde iyi aday seçmesi gerekiyor..

      Ankara sokaklarında gezenleri değil, Kahramanmaraş’ta merkezde, ilçelerde halkta karşılığı olan ufuk vizyonlu adayları çıkarması gerekiyor..

      Belediye başkan adayı yetmez, belediye meclis üyesi adaylarının da ufuk vizyonlu kişilerden olması gerekiyor..

      Ankara’nın bağları , büklüm büklüm yalları , Türküsünü söyleyerek Ankara’yı toz duman edenleri belediye başkan adayı, belediye meclis üyesi adayı yaparsak bir 5 yılımız daha uçup gidecektir..

      HDP’li belediyeler : çukur ve PKK para harcadı.. olmayanlar ise : Yandaşlarını zengin etti, arada ki fark nedir ?

      PKK sivil, asker, polisi şehit ediyor, yandaşlar ise o şehirdeki diğer esnafların yaşamasına imkan vermeyerek onları öldürüyor ! aradaki fark nedir ?..Biri kurşunla , biri para ile vuruyor fark nedir ?...

      Bayramlık ağızımı açtırmayın : 17 yıl önce yoğurt – süt satarak geçinen, evine ekmek götüren, fakir , bugün Maraş’ın sayılı zenginlerinden oldu ise : bizler salak kişileriz demektir.. öyle olmasa 50 yıldır çalışıyorum, dikili bir ağacım yok, benimde zengin olmam gerekirdir..!

     Bugün Ankara sokaklarını toz dumana katanlar 1 Kasım dan sonra Kahramanmaraş sokaklarına düşecekler, onlar vekil , siz asılsınız oyunuzu ona göre verin derim..

     Asıl olduğunuzu sakın unutmayın

     Ankara notları bugünlük bu kadar

     İyi günler