Sevgili Okuyucular,Başbakan Erdoğan’ın kamuoyuna açıkladığı “demokratikleşme” Paketi’nin içerisinden çıkanlar ‘a bakınız, sihirbazlar hep yapar bunu, yok edecekleri şeyin üzerini örterler önceden, görebilen gözler bu ”ileri demokrasinin” açık seçik aldatmaca olduğunu görür.

Kamuda başörtüsü yasağı, ilkokullarda andımız kalkıyor. Erdoğan’ın  adına demokratikleşme dediği, Paket’in içerisinden dikkat çeken  en önemlisi, Kamuda başörtüsü yasağı ve ilkokullarda okutulan andımızın kaldırılması oldu. Türklük sevdamızı, özümüzde tutan ve yaşatan andımız yok artık.

Başbakan, “bu iki konuda, direnmenin anlamı yok diyor’' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Andın içinde birçok kesimi rahatsız eden beyanlar var. Bu, tek tipçilikten kurtulmanın da bir adımıdır.  Bu toplumumuzun bir kısmını rahatsız ediyorsa direnmenin bir anlamı yok  diyor.Sayın Başbakan, bu ülkeyi yani Türkiye Cumhuriyetini  kuran, kurucuların koyduğu bu kanunlar yerinde ve isabetli olmuştur,hiç kimseyi de rahatsız etmemiştir yıllarca.  Şimdi ne oldu da rahatsız olanlar olmaya başladı.Andımız, PKK  açılımına verilen bir taviz olmasın.

Ancak, Türklüğümüzü  aydınlatan taşlardan olan andımızın,ilkokullarda bir da okutulmayacak olması Türk ulusunu  son derece rahatsız etmektedir.Bunun bilinmesini isteriz.

Erdoğan, ben herkesin Başbakan’ıyım. Öyle olmasam, Şırnak'taki, Hakkari'deki vatandaşımı düşünmem. Bu paketle bireyi, ayrımcılığa karşı güvence altına alıyoruz demek ne demektir, bu ülkede yaşayan her bireyin güvencesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti değimlidir.

‘ Başörtülü Adaylar Olacak’ Erdoğan,”yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacaktır”.demektedir. Olsun burası  gerici düşünenlerin  Cumhuriyeti değil,çağdaş ve modern yaşamayı benimseyenlerin Türkiye Cumhuriyetidir. Bu ülkede Başında örtüsü olanlarla değil, o başın içerisinde gerici, yıkıcı ve bölücü olanlarla sorunu vardır. Ülkesini sevenlere kapımız her zaman açık olacaktır.

‘Artık Muhalefete Yanıt Vermeyecekmiş’ Erdoğan, Muhalefet sürekli bir karalama içerisindeymiş, Muhalefetle beraber yürümek mümkün olmuyormuş. Sayın Erdoğan, iyi ki  bu ülkede Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan muhalefet  var. Siz diyorsunuz ki,”bu muhalefet , AK Parti iktidarımız önünde engeldir. Muhalefet sıkıntısı olmasa o zaman AK Partinin  işi daha rahat olacak”.

Aslında Başbakan doğru söylemekte. AK Parti iktidarı önünde Muhalefet engeli olmasa, meydan kendisine kalacak  ve istediğini daha kolay yapacaktı. İşte o zaman halimiz nice olurdu, bunu düşünmek bile istemiyoruz.

Erdoğan, Arkadaşlarıma, 'bundan sonra asla benden Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye yanıt beklemeyin, muhalefete cevap verilecek olursa bu cevapları  siz verin' dedim. Bu kapıyı da kapattım, tüm Türkiye'ye buradan duyuruyorum demektedir. Başbakan Erdoğan’ın bu davranışı, olumlu bir davranış olarak  bulmadığımızı söylemek isterim. Demokrasilerde ve demokratik  ülkelerde İktidar kadar muhalefete önemlidir. Çok partili sistemlerde Demokrasilerin Olmasa olmazıdır,muhalefet iktidar alternatifidir. İktidar, Muhalefet’in denetimindedir. Yoksa  muhalefetin olmadığı yerde , iktidarın adı diktatörlük olur.