CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı olarak gerçekleştirdiği ilk basın toplantısıydı. Kendisinin böyle bir göreve getirilmesine memleketim adına çok sevindim.

İktidar Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal nasıl bu şehir için bir değerse, ana muhalefet Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da bu şehir için büyük bir değerdir. Keşke diğer partilerden de olsa. Bu şehrimiz için bir kazanımdır. Sayın Öztunç’u da bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Kendisi başarılı bir milletvekili, Kahramanmaraş’ın sorunlarını her fırsatta meclis gündemine taşıyan, halkın sevgisini kazanmış bir siyasetçi.

Genel Başkan Yardımcısı olarak yaptığı bu ilk toplantıda, önemli açıklamalar yapacağını düşünmüştük, düşünmüştüm! Fakat öyle olmadı.

Örneğin, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel’in ortaya çıkardığı, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen barınaktaki kötü görüntülere, Yine Kahramanmaraş’ın çevre sorunlarına değineceğini ya da eksik hizmetlerden söz edeceğini bekliyordum. Söz etmedi.

Son iki basın toplantısında Sayın Öztunç’un hazırlıksız bir şekilde basın önüne çıktığını gözlemliyorum. Hal bu ki kendisi bu şehri karış karış bilen, halkın içinde, sorunlara hakim bir siyasetçi.

Her zaman söylerim iyi muhalefet iktidarı çalıştırır, yatırım gelmesini, sorunların çözüme kavuşmasını hızlandırır.

Sayın Öztunç, ayrıca bizim meslektaşımız.  Allah var değer de verir. Ancak bundan önceki toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden dolayı “Bazı basın mensuplarını satın almışlardır” dedi. Üzüldüm. 20 yıldır bu şehirde gazetecilik yapıyorum yerel basında görev yapan benden büyük küçük herkesi çok iyi tanırım. Böyle bir şeye asla tevessül edene rastlamadım. Öyle olsa basın bugün ayakta durma çabası içerisinde olmazdı zaten.

Bugün de önemli konulara değineceğine sözü AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Hakan Dereli’ye getirdi. Sosyal medyada bazı susuz köylerin sorunlarını dile getirdiğini bunun üzerine AK Parti İl Başkan Yardımcılarının, yöneticilerinin kendisine saldırdığını hem de bel altı saldırdıklarını söyledi ve ekledi “Sonrada Dereli soy isimli biri çıkıp, medyayı arıyor ‘aman bu haberleri girmeyin’ diyor. Sanıyor ki ben de ses kayıtları yok…” dedi.

Tabi Dereli soy ismine sahip kişi AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Dereli. Kendisini yıllardır tanırım. Hakkını teslim etmek gerek. Dürüst, düzgün bir çizgisi vardır. Belden aşağı siyaset asla yapmaz. Çünkü belden aşağı vurmak özel hayata girmektir. Böyle bir kişiliğe sahip değildir. Etik kuralları vardır.  Adam gibi adamdır. Bir gün bana şu haberi yap, şunu yapma, şunun haberini yayınlama gibi bir söz etmedi. Etmez de. Kimseye dediğini de duymadım. (Eğer varsa çıksın desin.) Basın mensuplarıyla ilişkileri çok iyidir. Hiç ayırt etmeden herkesin hatırını sayar. Hatta her yerde de basının hakkını savunan, basının yanında yer alan biridir.

“Elimde ses kaydı var” deyince şaşırdım. Acaba nasıl bir ses kaydı, nasıl bir mevzu geçti, merak etmedim değil. Ancak Hakan Dereli ile arasındaki sohbeti ses kaydına alan biri bana göre gazeteci değildir. O’nunla konuşmalarını kaydeden kişi eminim sizinle ve başkalarıyla da konuşmalarını kaydediyordur. Bu çok aşağılık bir harekettir. Ve o kişi gazeteci olamaz. Sözüne de itibar edilmez.

Üstelik ben dahil bütün arkadaşlar özellikle de sizi severler, sayarlar ve haberlerinize gazete ve wep sitelerinde geniş yer verirler, destek olurlar. Çünkü biliyoruz ki bizim ortak paydamız Kahramanmaraş.

Ayrıca siz bu şehri tanıdığınız kadar, bu şehirde görev yapan basın mensuplarını da çok iyi tanırsınız.  Kalemlerini satmazlar, kimsenin de “Bu haberi yapmayın, falanca kişinin haberini yayınlatmayın” cümlesini kurdurmazlar.   

Basını değil, her zaman olduğu gibi şehrimizin sorunlarını dile getirelim. Çözüme kavuşsun. Tekrar başarılar diliyorum.