CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, geçtiğimiz Cuma günü bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı yerele gündem ve ülke gündemine dair 2 bölüme ayırdı.

Daha önceki basın toplantılarını eleştirmiştim, içi dolu muhalefet yapmadığını yazmıştım, söylemiştim. Bu düşünceyi savunan sadece ben de değildim.

Ancak Cuma günü düzenlediği basın toplantısında Öztunç, gerçek anlamda kentin sorunlarını dile getirdi, yapılmayan hizmetlerin, tutulmayan vaatlerin hesabını sordu.

Şehrin deprem gerçeğinden, Tekke’den, Kahramanmaraş’a verilen stadyum sözünden, Kahramanmaraşspor’un halinden tutun Kahramanmaraş’a dair ne varsa bir bir gündeme getirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün seçim beyannamesini de eline alıp, tek tek sordu. Belgeli konuştu, helal! Diyecek söz yok.  

Öztunç, Kahramanmaraş halkının sevdiği ve bu şehir için önemli bir siyasetçi. Kendinden beklenen performans buydu.

Bu şehirde güçlü muhalefet istiyoruz. Çünkü iyi muhalefet iktidarın uykularını kaçırır, harıl harıl çalışmaya zorlar. Zaten bu şehir de Öztunç’dan başka muhalefet yapan da yok. Sanki Millet İttifakının diğer parti teşkilatlarının üzerine ölü toprağı serpilmişçesine susuyorlar.

İYİ Parti ülke genelinde oy potansiyelini artırırken, Kahramanmaraş’ta genel merkezinin o heyecanını göremiyoruz. Yeni kurulan partilerin daha heyecanlı olması gerekirken, DEVA Partisi, Gelecek Partisi yerel yöneticileri nerede? Memleket Partisine biraz zaman veriyorum çünkü kongrelerini yeni tamamladılar. İl Başkanı Emre Kazancı’dan umutluyum. Bekleyelim görelim.

Bu şehirde suskun muhalefet gibi halk da konuşmuyor. Bana göre şehrin büyük problemi susmak. Bu şehirde insanlar sesini yükseltmiyor, sorunları karnından konuşuyor, derdini anlatmıyor. İktidar muhalefet farketmez bütün siyasilerin hatta biz gazeteciler hakkında demediklerini bırakmıyorlar. Sosyal medyadan etmedikleri hakaret kalmıyor. Ancak karşısına bir milletvekili, bir belediye başkanı, bir parti yetkilisi ya da bir gazeteci geldiğinde konuşmuyorlar. Fırsat ayağınıza geldiğinde neden konuşmuyorsunuz?

Ben bazı okurlarımızdan “Şehrin sorunlarını gündeme getirmiyorsunuz” yorumunu aldım. Belki eksiklerimiz olabilir, eleştiriye saygı duyarım. Ancak hem gazetemizde hem web sitemizde hem de Kent Kulisi ekranlarında kentimize dair aklımıza gelen ne varsa ilgililerine soruyoruz, gündeme taşıyoruz. (Tabi yapılan hizmetleri de) Bana özelden iletilen hangi mahalle hangi kurum ile ilgili olursa olsun her türlü sorunu gündeme getirip, ilgilileri ile paylaşıyorum. Bizler çözüm merci değiliz, sadece gündeme getirir, çözüm önerileri sunarız. Ancak çözüme kavuşturmak seçilmişlerin işi.

Sorunları ya da beklentilerimizi konuşmuyorsak, dile getirmiyorsak, hakaret ederek çözüme varamayız. Körü körüne muhalefet etmenin anlamı yok. Ne istediğimizi bilip defalarca ısrarla konuşmalıyız. Başka yolu yok. Halk susarsa herkes istediği gibi atını koşturur, hak ettiğimizde bu olur.