Evet, Ali İhsan Kabakcı, deyince aklıma; işine aşık, severek yapan, görevinin getirdiği sorumluluklarını bilen, işinin ehli, başarılı bir müdür gelir.

Geçtiğimiz günlerde il dışından 30 kişilik  bir grubu şehrimizde ağırladık. Misafirlerimizin Kılavuzlu Su Sporları Merkezini de görmesini istedim. Çünkü böylesine doğa harikası bir yerin mutlaka görülmesi ve her yerde anlatılması gerekiyordu. Bu talebimi Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya ilettim, kendisi hiç düşünemeden “Elbette Neşe Hanım, ne zaman isterseniz” dedi.

Aldığımız izin üzerine misafirlerimizi Su Sporları Merkezine götürdük, gördükleri manzara muhteşemdi, yatırım çok güzeldi, hayran kaldılar. Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliğine değindiler, “Bu şehrin bu kadar güzel bir yer olduğunu bilmiyorduk, mutlaka herkesin gelip görmesi gereken bir şehir. Müdürünüze sahip çıkın” dediler. Tekne turu yaptılar ve memnun bir şekilde oradan ayrıldılar. (Yol sorununu Büyükşehir Belediyesi bir an önce çözmeli. Öyle bir tesise o yol yakışmıyor)

Şüphesiz, O insanlar Sayın Kabakcı’nın uzun yıllar mücadele verip yaptığı bu projeyi gittiği her yerde anlatacaklardır. Şehrimiz için de en iyi tanıtımlardan biri olacaktır.

Bu yatırımı yaparken kendisi çok heyecanlıydı, burası şampiyonalara ev sahipliği yapacaktı ve dahası burada kano ve kürek eğitimi alan gençler şampiyonalara hazırlanacaktı. Nitekim yetişiyorlar da ve başarılara da imza atıyorlar.

Sayın Kabakcı, Kahramanmaraş’a birçok yatırım kazandırdı bunun yanı sıra çeşitli spor dallarında başarı sağlandı. Elde edilen şampiyonluklarla, kazanılan madalyalarla şehrimizin adını duyurdu.

En büyük hayallerinden biri de şehrimize Yedi Kuyular Kayak Merkezi’nin yapılmasıydı. Bu hayali Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından gerçekleştirildi. Kendisin de büyük katkıları oldu.

Gençlerin, özellikle engellilerin spora yönelmesinde büyük emekleri var. Tıpkı kendi gibi milli sporcular yetiştirmeye devam ediyor.

Hizmetleri saymakla bitmez ama Sayın Kabakcı, Müdürlüğü döneminde şehrimize 8 Spor Salonu,  1 Tartan Yüzeyli Atletizm Pisti, Işıklandırılmış 17 adet Sentetik Futbol sahası, 1 Doğal Çim saha, 1 Su Sporları Merkezi, Güreş Eğitim Merkezi, 2 Antrenman Salonu, 6 Gençlik Merkezi, 1 Havalı Tabanca Atış Poligonu ve 4 Tenis Kortu,  Elbistan’a 2 Bin seyirci Tribünü kazandırdı.

Elbistan Spor Salonu, Merkez 100 Yataklı Kamp Eğitim Merkezi, Çağlayancerit Spor Salonu, Pazarcık Sentetik Futbol sahası Aydınlatma ve Soyunma Odası yapımı, Merkez’e Bin 500 kişilik Yurt yapımı ve Afşin 500 kişilik Yurt inşaatı, Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi Projelerinin de yapımı devam eden projeler arasında.   

 “Yüzmeme Engel Olmaz, Destek ol”, “Bedenim Mahkum Ama Ruhum sporla özgür”,  “Gözlerimle Değil, Yüreğimle Oynuyorum”, “Yeteneğim Engelimden Büyük”, “Mutlu Çarşamba”, “Madalyalı şehir Olimpik sporcularını arıyor” gibi birçok sosyal projeye de imza attı.

Türkiye’de Bir İlke Daha İmzasını Attı

"Alo spor”, “Siz arayın biz gelelim” projesi ile de Türkiye’de bir ilke imza attı. Sağlıklı nesiller yetiştirmek, Kahramanmaraş’ı bir spor kenti yapmak için, insanları evinden alıp istediği dalda sporu yapmalarını, eğitimini almalarını sağlıyor.

Sayın Kabakcı’yı ne kadar övsek az. Sahip çıkmak, desteklemek gerek.

Kimse gücenemesin ama her kuruma bir Ali İhsan Kabakcı lazım desem, abartmış olmam. Kendisinin başarılı birçok projeye daha imza atacağına hiç şüphem yok. Bu projelerin ucundan tutmak, destek vermek, hızlandırmak da hem yerel yöneticilere hem siyasilere hem de biz basın mensuplarına düşüyor. Böyle bir değeri kaybetmemek gerek.