Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim,  beyin babası merhum Arıkan Yılmaz Dim tarafından 1 Eylül 1968 de yayın hayatına başlayan Yeni Alanya Gazetesinin kuruluş yıl dönümü , aynı zamanda da Dim Tv 1. Yaş günü dolayısı ile hayırlı olsun demek üzere Kahramanmaraş’tan Alanya ‘ya kadar uzanan bir hafta sonu yaptık..

    Alanya’nın yeni nesil kanalı Dim Tv , Dim Radyosu ve 51 yıllık Yeni Alanya gazetesini ziyaret ettik.. bir kitap yazacak kadar çok bilgi sahibi olduk..

    Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim beyin iş yerinin önünde bulunan Entertip ilçeye gelen Cemiyet başkanlarının çok dikkatini çekti.

    Merhum : Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü de yapan Arıkan Yılmaz Dim, hocamız gerçekten basın sektörüne yatırım yapmış.. yapmış ki bugün 51 yıldır ayakda..

    Mehmet Ali Dim, Ben okul harçlığımı bu entertipte yazı dizerek kazandım derken o günleri anlatırken duygulu anlar yaşadığını gördük..

    Sevgili İsmail Karaman’ın sorularını cevaplayan Mehmet Ali Dim başkanım; o yılları yeniden yaşadığını his ettim..

    İthal veya yerli , bir çırpıda yiyerek kabuğunu attığımız muz ne mübarek bir bitki imiş.. Muz kolonyası, Muz Sabunu, Muz esansı, Muz lifinden çiçek ve sus eşyaları üretimi yapıldığını gördük..

    Babasından gazetecilik mesleğini devir alan Mehmet Ali Dim, “ Ben hiçbir zaman gazete patronu olamadım, fotoğraf çekerim, kamera çekerim, Radyo ve Dim Tv de canlı yayın yaparım, gazete dağıtırım, yazarım , halen çalışıyorum, patron değil ben gazete işçisiyim,” derken babasından devir aldığı bayrağı nasıl yukarı taşıdığını yerinde gördük..

    Türkiye Gazeteciler Federasyonu Ekim ayında yapılacak genel kurulunda , Genel Başkan adayı da olan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim, Türkiye deki değişik illerden 48 gazeteciyi Alanya da Misafir ederek, Dim Medya’nın onur gününde dostları ile bir arada oldu.

     Alanya’nın gururu olan Dış İşleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu, KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Ak Parti ve MHP Antalya Milletvekilleri, Kaymakam ve Belediye Başkanları ile sivil toplum kuruluşu başkanlarının katıldığı onur gecesinde “Hediyeleşmek sünnettir” diyen dostlar bir birine hediyeler sundular..

     Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay , üzerinde “Mevlüt Çavuşoğlu” yazılı bir tepsi baklava hediye ederken, bakanımız ise Gazetecilere kalem takımı hediye etti.

     Tahmin ediyorum : 20 yıl önce Alanya dan şöyle bir geçmiştim 0 günden bugüne Alanya çok değişmiş özellikle nüfus 300 bini aşmış yazın otellerin dolması ile 6-700 binleri vurması ile tabiri caiz ise Alanya Teleferik , Alanya Belediyesine darphane gibi para bastığına şahit olduk..

     Gazetecilere Gidiş- Dönüş Misafir bileti veren Alanya belediye başkanımıza ve bizlere Alanya kalesini gezdiren Mehmet Ali Dim başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum, işin doğrusu orada öyle bir kale olduğunu bilmiyordum..

     Gecenin yapıldığı seri tarası ise harika bir yer Alanya ‘ya uçaktan bakıyor gibi oluyorsun.. Deniz turu ile Alanya’ya uzaktan bakmak ve balık ikramı harika idi..

     Beni etkileyen : Alanya Gazetesi ile Alanya Gazeteciler Cemiyetine kazandırılan yer oldu ki her ikisi de çok güzel ..

     Yeni Alanya Gazetesi binası, Radyo ve Televizyon stüdyoları harika yönetim yeri harika, şehir merkezinde çok güzel bir bina yapmışlar hayırlı olsun diyorum, güle güle kullanın diyorum.. Alanya’ya yakışan bir tesis kurmuşunuz.. Tebrik ediyorum..

     Mehmet Ali Dim bey ilk ağızdan, Kağıt zammını Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ‘na iletti.. daha bunun sözünün üzerine söz olmaz diyen TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca:”Anadolu Basın ‘na “ destek verilmesini istedi..

     Alanya da Deniz, ve çok güzel oteller, yazlıklar var.. Hayat var cıvıl cıvıl bir hayat var..

    Tatil yapmak için harika bir yer : tatile gidenlere hayırlı olsun diyorum..

     Bizim gibi işçilere : tatil yok çalışmak var..

     12 Saatlik yol, olunca 3 günlük Alanya turumuz çok kısa sürede bitti.. iyi de yoruldum..

     Sabah gelip yazımı yazmaya başladım ama : Gözümün önünde Alanya – Deniz, Doğal güzellikler var.. neye geldim diye kendi kendime soruyorum..?

     Burada vali olacağıma , Dim Medya A.Ş. de çaycı olsam daha iyi galiba, bu sebeple Dim Medya A.Ş. çalışanlarını tebrik ediyorum, Radyosu, Dim Tv , ve bugün 51. Yaşını kutladığımız Yeni Alanya Gazetesinde olmak orada çalışmak bir ayrıcalıktır..

     Onur gecenizle onurlandık, teşekkür ediyorum..

     Nice 51 yıllar diliyorum..

     İyi günler..