Bir adama : hata yaptı ise : ona onun aklı kadar kızacaksın !..

    Çalışan bir adamınız, veya hısım akrabanız , mahalleliniz, apartman komşumuz her kim ise o , önce aklına bakacaksınız ! sonra ona , o aklı kadar ona kızacaksınız.. adamda akıl yoksa kızmanın bir anlamı yoktur..

    Saraçhane de bir yarım akıllı var, esnaf ona 1 TL veriyor şuna söv diyor oda ona küfür ediyor, kah kahkahalarla gülüyorlar. Bir emekli vatandaşımız var çarşıda geziyor, gezerken birilerine küfür ederek gidiyor, bir başkası var, çeyrek akıllı sürekli anormal hareketler yapıyor, bunlara kızmanın bir mantığı yoktur.. çünkü onların aklı o kadar !..

    Sabah sohbet konumuz bu oldu:

    Sabah şakası olarak : 1 TL veren karşıdaki arkadaşına küfür ettiriyor, herkes gülüyor,  sonra o kişi , o akılsız kişiye kızıyor.. bunun üzerine bir ağabeyimiz..

    Bir kişiye aklı kadar kızacaksın !

    Sen buna değil, para verene kız !

    Para veren ne kadar akıllı ? ona bak ona da o kadar kız ve arana mesafe koy !.. dedi..

    Sohbet böylece başladı.. Akıl büyük bir nimet !..

    Milletvekili aday adayları ortaya çıkıyor: Hiç olmaması gereken aday oluyor.. daha doğrusu gösteriliyor.. sonra biz o vekil adayı olan kişiye kızıyoruz !

    Herkes aday adayı olabilir ama onu oraya aday gösteren kim ? ne kadar akıllı ? , hangi akılla hangi hizmet için oraya aday yapıldı..?

    Son dönem: Belediye Başkan adayları, Mahallelerimizin muhtar adayları, Belediye Meclis üyesi adaylarımız ? bunları seçeceğiz ama hangisi ne kadar akıllı ?

    31 Mart’ta seçim var : önce Mahalle muhtarımızı, sonra, Belediye Meclis üyelerimizi, Belediye Başkanımızı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı oylarımızla seçeceğiz..

    Aklı yerinde olmayan kişi muhtar seçtik: Muhtara kızmamızın bir anlamı yok, ona oy verenlere kızmamız gerek !

    Akli dengesi yerinde olmayan kişi belediye meclis üyesi seçtik , bunun için ona kızmamıza ona, laf söylememize gerek yok, onu kim aday gösterdi.. ona kimin oy verdiğine bakın, akıl sahibine kızın.. adamın aklı o kadar !..

    Ufuk vizyonlu belediye başkan adaylarımız var, olmayanlar var, dünyası sadece burası kendi mahallesi olan var, Allah herkesin aklını bir yaratmamış farklı akıllı insanlar var.. Bu sebeple önce o adaya kızma yerine onu kim aday gösterdi buna bakmak ve o kişilere aklı kadar kızmak gerekir..

     Bir sözümüz var ! : Akılsız başın cezasını , bazen ayaklar, bazen kese çeker ! , bizim adayda akıl yoksa onu seçersek, cezasını Kahramanmaraş halkı çeker !..

     Büyüklerimiz : Aklının hayrını göresin ! derler..

     Yine büyüklerimiz : Allah’ım, Aklımı, Zihnimi , Anlayışımı Genişlet ! .. diye dua ederler..

     Önümüzde bir seçim var, 40 gün var, bu süre içinde biz bol dua edelim, Allah’ım bize akıl versin, fikir versin, anlayışımızı görgümüzü genişletsin, ufuk ve vizyon versin ki doğru işleri doğru zamanda yapalım..

     Peygamber efendimiz (SAV) de zaman zaman latife (şaka ) yapar ancak bu bir ölçü dahilindedir..

     Her türlü küfür etmek günah, birisine para vererek bir başkasına küfür ettirmek ise daha da günah, Aklı olmayanın ceza alması söz konusu değil, ama bir TL vererek ona küfür ettiren , o küfürün bedelini ahrette öder..

     Latife yapalım ama haram ve helal çizgisi içinde yapalım..

     Müslüman’a asık surat yakışmaz ! Çünkü birine güler yüzle selam vermek,  sadaka vermek kadar sevaptır..

     Herkesi sevelim, bir birimize saygı gösterelim, çevremizdeki kişilerin aklına bakarak onlarla olan ilişkimiz o kadar ve o ölçüde tutarak aklı kadar kızalım..

     Belediye Başkan adayları, yani seçime giren tüm partilerin adayları bizi memnu etmediği gibi, belediye meclis üyesi aday listeleri de bizleri mutlu etmeyecektir..

     Bu sebeple : o adaylara değil onları oraya aday listesine yazan akıl sahibi kişilere kızmamız gerekiyor..

     Sonunu , başı belli olmayan, ufkunu  göremediğim bir seçime girerken, işin doğrusu yarın ne olacağını ben kestiremiyorum..

     İnsan aklı ile dalga geçenlerin akılları kadar onlara kızıyorum.. sizde öyle yapın ! derim..

     İyi günler..