Seçime katılacak olan partiler dün milletvekili aday listelerinin YSK teslim ettiler, illere göre aday listeleri ise kısa sürede İnternet haber sitelerine girdi.

     Kahramanmaraş’ımız için partilerin aday listelerine bakıyorum: görülen sonuç ak partiye hayırlı olsun diyorum.. çünkü iyi ve kötü yanları var..

     Bir taşla iki kuş vurmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , kendisi aday olmayarak, sürekli karşısına rakip olarak çıkan Muharrem İnce’yi önce Cumhurbaşkanı adayı yaparak, alaycı söylemi ile :”Gel bakalım emekli öğretmen Muharrem İnce” diye çağırması ile senin pilini bitirdim demişti.. ilk golü o gün atmıştı..

     Dünkü listelere baktığımızda : Muharrem İnce ile karşı cephe oluşturarak Kılıçdaroğlu savaş açan 10 ismin listeye girmemesi , Kılıçdaroğlu , inceye  attığı ikinci gol oldu.

     Kılıçdaroğlu : Muharrem İnce ekibini CHP den tasfiye ederek , iyi bir tırpan yaptı.

     CHP karıştı.. Sancılı süreç sanıyorum, seçim gününe kadar devam edecektir.. Cumhurbaşkanı olamaması halinde Muharrem İnce’nin de siyasi hayatı burada bitmiştir..

     İlimize geliyorum: Ak Parti

     Partililerin tepkisini ölçtüm: Listeye son şeklini reis verdi.. baş üstüne diyoruz ama diyen Ak Partililer , amaları sıraladılar..

     Son sıradaki Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç yerine yeni yüzler konsa çok daha hoş bir liste olurdu.. Mehmet Uğur Dilipak’ın listeye girmemesi bizim için sürpriz oldu diyorlar..

     İyi Parti de ise : Bülent Meşe, Müjgan Darendeli’in liste başında olsa durum çok farklı olurdu diyen İyi Partililer ise şoktalar..

     CHP de Ali Öztunç ‘a hayırlı olsun

     CHP birinci sıranın Ali Öztunç olduğu çok önceden biliniyor ve tahmin ediliyordu, 2. Sıraya Selim Sümen’in konması ile bugünden CHP Kahramanmaraş Milletvekili olarak Ali Öztunç’a hayırlı olsun demek gerekiyor..

     MHP de ise peh denecek bir liste olmadığını söyleyen MHP’liler, ve de İyi Parti ile MHP arasında gidip gelenler listeye tepki gösterse de kendi partilerinde olacaklarını ve Sefer Aycan seçilmesi için elinden geleni yapacaklarını söylüyorlar..

     MHP de Zuhal Karakoç Dora, Ak Partide Türk İslam Karakoç olunca: “ Ne oluyoruz, Karakoç ‘la bir birine mi girdi ! sözü konuşulmaya başladı..

     Ak Parti de Ahmet Özdemir Rüzgarı !

     Ak Parti listesinde Ahmet Özdemir’in aday gösterilmesi, partiye yeni bir canlılık ve hayat verdi. Mağduriyet oluşmuştu herkes derin bir oh çekti..

     Ak Parti İl Başkanı iken kongreye 12 saat kala ve oy pusulası bile basıldığı halde Ahmet Özdemir adaylıktan çekilerek, yerine Ömer Oruç Bilal Debgicinin getirilmesi Ak Parti de şok yapmıştı..

     O gün yazmıştım: Reis adamı çizmiş olsa , o oy pusulasında Ankara delegesi olarak listanin başına Ahmet Özdemir’i yazmazdı.. Ahmet Özdemir Ankara da Genel Başkan’a oy verecekse Milletvekili adayı diye.. o gün yazdığım gibi çıktı..

     Şöyle Kahramanmaraş’a baktığımızda : CHP Selim Sümen ile şanslı..

     MHP ise İyi Partinin listesi istenilen gibi olmadığı için şanslı

     Ak Parti ise : Ahmet Özdemir ve istenmeyen listelerin karşısında şanslı böyle olunca sonuç ortaya şu çıkıyor : “ Ak Partiye hayırlı olsun” demek düşüyor..

     Bugün görülen şu ki : Kahramanmaraş Milletvekillerini CHP, MHP ve Ak Parti arasında dağılım gösterecektir..

     Kim ne kadar alır bunu önümüzdeki günlerde görülen havaya göre bakmak gerekir.. Benim gördüğüm önümüzdeki Pazar günü seçim olsa, CHP MHP ve Ak Partinin vekilleri var , üzgünüm ama diğer partilerin vekil çıkarması mümkün görülmüyor..

     Siyasette 24 saat bir gün çok uzun bir zaman !

     1983 de siyasette ismi bile okunmayan ANAP’a oy vermeyin diye Kenan Evren’in “Hıı siz oyu nereye vereceğinizi biliyorsunuz sakın yanlış yapmayın,” demesi ile bir gecede İnsanımız ANAP ‘a döndüğü seçimi unutmadık..

     Bu sebeple her şey ola bilir, her şey güzel olur, bunun ilacı, 24 Haziran 2018 Pazar günü akşam saat 21  00 görmemiz gerekir..

     Ülkemize, ilimize , milletimize hayırlı olsun

     Hayırlı Ramazanlar..