AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Adaylığı için nihayet beklenen isim açıklandı.

AK Partide il ve ilçe başkanları hiç de demokratik olmayan bir şekilde genel merkez tarafından belirleniyor. Adaylar er meydanına çıkıp, kendilerini anlatıp delegenin oyu ile seçilmiyorlar. (O seçimler de tartışılır. Ama neyse uzatmayalım) Son dönemde Cumhur İttifakı ortağı MHP’de Ak Parti’nin seçim modelini uyguladı. Seçim de denmez ya buna.

Ancak AK Parti bu kez gerçekten tabanın sesine kulak verdi, il başkanlığı için isabetli bir isim olan Av. Fırat Görgel’i açıkladı.

Görgel, 2004 yılından bu yana partisine duruşuyla, çalışmalarıyla, büyük emek vermiş, katkı sağlamış biri. Gençlik Kolları Başkanlığı, Onikişubat İlçe Başkanlığı görevlerini de başarıyla yürüten ender rastlanan temiz bir siyasetçi. 

Ayrıca, sadece partilileri tarafından değil, Kahramanmaraş’ta diğer siyasi partilerin mensupları ve halk tarafından da sevilen sayılan bir isim. Doğrusu bu sevgi ve saygıyı kazanmak her siyaset yapanın da harcı değil.  İl Başkanlığı koltuğunun da hakkını ziyadesiyle verecektir.

Tıpkı eskiden olduğu gibi herkesi kucaklayan, nifaklara izin vermeyen, çözüm üreten çizgisini devam ettireceğini düşünüyorum. Halkın beklentisini bilen deneyimli bir siyasetçi.  Egosu yok, istişareyi sever, önem verir.

7 Kasım’dan sonra resmen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olacak. Partisinin Kahramanmaraş’taki bir numaralı temsilcisi olacak. Kendisini tebrik ediyor ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Şunu da belirtmek isterim ki; ülkenin genel siyasi tablosuna bakarsak, işinin kolay olmayacağı da aşikardır.

Ancak şimdi yeni merak konumuz ise İl Yönetiminde kimler yer alacak? Yol arkadaşları kimler olacak? Bakalım kendi listesini oluşturabilecek mi, liste içine sinecek mi? Onu da ilerleyen günlerde göreceğiz.

Mevcut İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’den de söz etmeden geçmek olmaz. 2 yıl önce büyük bir hengameyle gelse de o koltuğun hakkını verdi. Aslında sorun sadece isminin son gece açıklanmasıydı. Sorarım siyaset yapanlara, kim istemez iktidar partisinin il başkanı olmayı?  Birçok kişi o koltuğa hakkıyla gelmediğini düşünse de ben aynı kanıda değilim. Netice de AK Parti’de son sözü söyleyen tek bir kişi var. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Dolayısı ile adaletli ya da adaletsiz bir seçimse de, sorumluluğu son sözü söyleyende değil mi? Tıpkı bugün olduğu gibi.

Bence Ömer Oruç Bilal Debgici’nin siyasi hayatı devam edecek, etmeli de. Netice de siyasete ömrünü vermiş, büyük emekler harcamış donanımlı biri.

Her şeyin hayırlısı…