Bize ilk gelen bilgilere göre : Ak Partide değişim var..

     Yıpranmış, Metal Yorgunu olan 3 dönem belediye başkan adaylarından, bir kaçının lisdede yer alacağı geriye kalan tamamını değiştirileceği öğreniyoruz..

     İlk dönem olup da başarılı olmayan veya halkı kucaklamayan başkanlarında yerine yenisinin konacağı bu yönde :

     Anket yapıldı..

     Temayül yoklaması yapıldı..

     Milletvekillerinin görüşleri alındı..

     Sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına soruldu..

     Cep telefonu ile anket yapıldı..

     Ortaya çıkan tablo ise Sayın Cumhurbaşkanının masasında..

     CHP, MHP, Belediye Başkan adaylarını belirleyerek açıklama yapması üzerine gözlerin çevrildiği Ak Partide 25 yılın belirlendiği bilgileri bizlere ulaştı..

     Bugün 20 Kasım 2018 Salı günü Ak Parti gurup toplantısı da : daha önce adaylar açıklanacak denmişti..

     Dün gece saat 24 00 sıralarında görüştüğümüz dostumuz ise : ilk gurubun önümüzdeki hafta açakalacağını bunun da muhtemelen 28 Kasım olacağını söyledi..

     25 yılın çalışması bitti: Sayın Cumhurbaşkanına sunduk, karar kendisinin , derken, illerin ismini vermedi.. ancak yarısının büyükşehir olduğunu söyledi..

     Büyükşehir Belediye Başkan adayları belirlendikten sonra, ilçe belediye başkan adaylarının büyükşehir belediye başkanı ile birlikte belirleneceği bu sebeple hazır olan büyükşehir belediye başkanları Ankara’ya çağrılıyor..

     Ak Parti: Önce milletvekillerinin, sonra il ve ilçe teşkilatını görüşünü aldıktan sonra, siyaset dışından kişilerin adaylar üzerinde çalıştığı, bu çalışmalarında bittiğini ve Türkiye geneli belediye başkan adaylarının 10 Aralık tarihine kadar açıklanacağı bildirildi.

    Her il için ayrı ayrı komisyonlar kurularak yapılan çalışmalar sonucunun Sayın Cumhurbaşkanı’na sunulduğu bilgisini alıyoruz..

    Kahramanmaraş Komisyonu da çalışmasını tamamladı.. Büyükşehir, İlçeler üzerinde yapılan çalışmada, bazı ilçelerimiz için peh denecek aday çıkmadığı için ilçe dışından bazı kişilerin aday yapılması gündemde bu konuda görüşme ve çalışmalar devam ediyor..

    Ak Parti : Kahramanmaraş’ta Nurhak ilçesini almak istiyor buraya yoğun bir mesai var..

    Elbistan : Ak parti için olmazsa olmaz, Elbistan için aday arayışı devam ediyor..

    Üç başkanın dışında diğerlerinin değişeceği kesin gözü ile bakılıyor..

    Mevlid Kandili sonrası : Gece mesaisi yapan Ankara , adaylar üzerinde son çalışmasını yaptığını görüyorum..

    Kahramanmaraş için ve tüm ilçeler için çalışılan isimleri biliyorum: Ancak , benim gazetecilik anlayışıma ters olduğu için isim yazmıyorum..

     Dün gece görüştüğümüz dostumuz: Büyükşehir Belediye Başkan adayı , şu diyemiyorum, yada şu ilçenin belediye başkan adayı bu diyemiyorum, çünkü aday sayısını üçe bazı yerlerde ikiye düşürdük ancak, Sayın Cumhurbaşkanımız bunların dışında birinde açıklaya bilir diyor..

    Dolayısı ile saygı duymak gerekiyor..

    İsimleri yazmak kolay, Ali , Veli yazarız gider, oda eşine dostuna söyler umutlanır açıklama yapılınca yıkıla bilir.. Bu sebeple gazetecilik hayatım boyunca yüzde yüz bildiğimi bile bugüne kadar yazmadım..

    Aday adaylarına şunu açık ve net yazayım ki : Kahramanmaraş çalışması bitti..

    Büyükşehir kim ? ilçelerde kim var, aday adayı olan kişilerin ikisi veya üç ismi verildi.. onların üzerine de notlar düşüldü.. sonuç kim olur merakla bekleniyor..

    Şu kadar ip ucu vereyim ki : Ak Parti seçimi rahat kazanacağı , ağabey denilen kişilerle yola devam edecek gibi duruyor..

    Sanıyorum: Cumhurbaşkanımızın da kararı bu yönde olur..

    Çünkü aday adayları içinde : herkesi kucaklayan, çalışan, kaynak üreten adaylara önem veriliyor..

    Bir hafta daha bekleyeceğiz..

    Bu arada aday gösterilecek başkan adayları bugünden başlayarak Ankara ‘a tek tek çağırılacak..

    Şehrimiz için sonuç hayırlara vesile olsun diyorum..

    İyi günler.