MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

    Bahçeli: “ Kazanma ihtimalimiz olmayan İstanbul, İzmir, Ankara gibi yerlerde Büyükşehir Belediye Başkanı adayı çıkarmayacaklarını ve Ak Partinin adayına destek vereceklerini söyledi.

    Bu bekleniyordu: Ak Parti ve MHP seçim kazanamadığı yerlerde , hangi parti bir fazla oy aldı ise o aday çıkaracak , diğeri ona destek verecek..

    Böylece CHP ve HDP bu birlikle belediyelerini kaybedecek ki : Bunların başında da İzmir geliyor..

    2014 Ak Parti oyu yüzde 36 MHP yüzde 8 ikisi yüzde 44 etmekte CHP oyu ise yüzde 49 arada 5 puanlık fark var , diğer partilerin desteği ile Ak Parti İzmir de belediyeyi alabilir..

    Eskişehir de Ak parti yüzde 39 MHP yüzde 12 iki partinin toplamı yüzde 51 CHP ise yüzde 45 oyu var ki Ak Parti adayı Eskişehir Belediye başkanlığını çok rahat alması gerekiyor..

    Ak Parti ve MHP belediye başkanlığı alamadığı tüm iller ve ilçeler için bu sonucu değerlendirmesini herkes kendi iline göre yapsın..

    Görülen şu ki : MHP ve Ak Parti birlikte daha çok belediye başkanlığı kazanacak gibi görülüyor..

    Bir ilde MHP oyu fazla ise : Ak Parti MHP destek verecek, Ak Partinin oyu fazla ise MHP Ak Partiye destek verecek böylece daha çok belediye kazanılması hedeflenmektedir..

    Burada şuna dikkat etmek gerekiyor ki : Biz kazanacağız diye tabanda karşılığı olmayan adaylarla yola çıkılırsa seçim kayıp edile bilir..

    Belediye başkanı adayı  ufuk vizyonlu kişilerden olmalı.. yeter mi yetmez : belediye meclis üyesi adayları da ufuk vizyonlu kişilerden olmalıdır..

    Belediye Meclis üyelerinin dağılımı çok önemli, içinde doktoru olmalı, mühendisi olmalı, mimarı olmalı, gazeteci olmalı, yazarı olmalı, muhasebecisi olmalı, hukukçusu olmalıdır..

    Ak Parti – MHP iş birliği yaptı seçimi alırız, ceketimizi koysak seçilir mantığı güdülürse yanlış olur, yanlış hesapta Mart 2019 mahalli seçimlerinde sandıktan geri döner !..

    Tabi : Belediye başkanını seçmek yetmiyor, başkanı çalıştıracak belediye meclisini de iyi insanlardan seçmek gerekiyor..

    Bu bizim partili, bunun babası bizim partili diyerek her önümüze geleni belediye meclisi üyesi yaparsak başkanın çalışmasına engel oluruz..

     Bu sebeple uyumlu ve birlikte çalışacak belediye başkanı ile Meclis üyelerini iyi seçmek gerekiyor..

     Yeter mi ? yetmez: özellikle 30 Büyükşehir de ilçe belediyeleri ile büyükşehir başkan adayını da iyi kişilerden seçmemiz gerekiyor..

     Büyükşehir ile ilçe belediyeleri uyum içinde olmadığı zaman hizmet yürümüyor..

     Biri saat diker diğeri : hizmet yapma yerine saati sökme ile gününü geçirirse ülkemize yazık olur,  ilimize yazık olur, Büyükşehir Başkanı ile İlçe Başkanları bir birine uyumlu olmalı..

     Kavgadan kimseye hayır gelmez: kavganın ve savaşın kazanan tarafı yoktur..

     İki yumurtayı bir birine vurursak biri kırılı , diğeri zedelenerek çatlak darbe alır, netice olarak ikisi de zarar görmektedir.

     Burada ilimiz için söylemek gerekirse : Ak Parti öncelikle Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını doğru kişilerden belirlemesi gerekir..

     Yeter mi ? : Yetmez belediye meclis üyelerini de doğru kişilerden doğru belirlemeli ki Kahramanmaraş hizmet alabilsin..

     Bu vesile ile iyi seçimler diyorum..

     İyi günler