Bugün yarın derken nihayet AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhur ittifakı kapsamında Çağlayancerit ve Nurhak ilçelerinde MHP adayları desteklenecek.

Aslında MHP, Dulkadiroğlu’nu istiyordu fakat olmadı. Doğrusu, AK Parti yüzde 80 oy aldığı bir ilçesini vermemekte de haklı.

Bana göre MHP için bu seçim bir fırsattı. Seçmende MHP’ye büyük bir eğilim vardı. Ekonomide yaşanan sıkıntılar, ülkede gelişen son olaylar vatandaşta iktidara karşı bir tepki oluşturmuştu. Çözümü de seçimlerde MHP’ye oy vermekte bulmuşlardı. Fakat MHP Cumhur ittifakı kapsamında iki ilçe hariç Büyükşehir ve dokuz ilçede AK Partiye destek verecek.

Peki, MHP Çağlayancerit’de zafer elde edecek mi? CHP’nin kalesi Nurhak’ı feth edecek mi? Şu an yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.  Adaylar sahaya indiğinde seçmenin yönü belli belli olacak.

Dulkadiroğlu, Onikişubat, Göksun, Afşin ve Türkoğlu mevcut başkanlarla devam. İsabetli bir karar. Hepsi de başarılı belediye başkanları.

Elbistan Ak Parti için çok çok çok önemli? Üstelik AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın memleketi. Ancak Elbistan’da iktidara karşı bir öfke, küçümsenmeyecek bir tepki var. Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz bu tepkileri yok edebilecek mi bilmiyorum. Konuşmak için erken. Doğrusu Elbistan’da CHP Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’a büyük bir tevazu var. İlçenin her türlü sorununu meclise taşıdı. Tabi sadece Elbistan’ın değil tüm şehrin sorunlarını meclis kürsüsünden adeta haykırdı.

Öte yandan MHP’liler de “bu kez Elbistan MHP diyecek” diyorlardı. İttifak nedeniyle MHP aday çıkarmayacak. Bakalım tepki için Millet İttifakının adayına destek verecekler mi? Kısacası an itibari ile AK Parti’nin Elbistan’da işi çok zor görünüyor.

Ekinözü’nde değişim yaşandı. Görevinden istifa eden İlçe Başkanı Bilal Eker aday gösterildi. Kendisini tanımıyorum dolayısı ile de yorum yapamıyorum.  

Pazarcık’ta doğrusu değişime hiç kimse ihtimal vermiyordu. Büyük bir aşiret olan Atmalı Aşiretinin mensubu Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ın oy potansiyelinin fazla olduğu düşünülerek tekrar aday gösterileceği kanaati hakimdi. Neden değişim oldu bilemiyoruz. İbrahim Yılmazcan aday gösterildi. Yılmazcanlar Pazarcık’ta sevilen sayılan bir aile. Geçmişte Milletvekili Mehmet Yılmazcan’ın da ilçeye hizmetleri var. Hayırlı olsun başarılar diliyorum.

Ancak Pazarcık’ta işler karışık. Kamil Dalkara büyük bir halk hareketi ile DSP’den aday oldu. Bazıları bu durumu “belediyeyi Ak Partiye hediye ettiler” şeklinde yorumlasa da, durum hiç de öyle değil.  CHP’nin adayı Av. Haydar İkizer de sevilen sayılan biri. İlçe de seçim çok çetin geçecek. Birbirinden yiğit üç aday yarışacak. Bakalım ne olacak?

Andırın’da değişim bekleniyordu. Çünkü Başkan Baki Tezcan üç dönem kuralına takıldı. Başarılı bir belediye başkanıydı, Andırın halkı kendisini hep güzel yad edecek. Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Doğan’ı tanımıyorum. Onun için de yorum yapmıyorum.

Gelelim büyükşehire!!!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, donanımlı biri,  İyi bir bürokrat, ancak siyasette de erdem sahibi mi bilmiyoruz.  Adaylığının açıklanmasıyla sahaya indi ziyaretlere başladı. Ancak henüz Kahramanmaraşlılar kendisi hakkında çok bilgiye sahip değil. Elbette 31 Mart’a kadar projelerini anlatacak. Gönüllere girmeye çalışacak fakat MHP tabanının da kabul görecek mi, oylarını alabilecek mi? Şu da bir gerçek ki; İktidarın adayı olduğu için yarışa 1 değil 2 sıfır önde başladı.

Öte yandan kim ne derse desin Millet ittifakının adayı CHP Milletvekili Ali Öztunç da çok iddialı. Muhalefet milletvekili olarak bu şehrin bütün sorunlarını gündeme taşıdı. Partili partisiz vatandaşların gönlünü kazandı. Üstelik meydanlarda konuşmak için elinde çok malzeme var. Üstüne ekonomik sıkıntı vatandaşın cebine yansıdı. Doğrusu Öztunç, çok büyük bir rakip.

Millet ittifakının bütün ilçelerde adayları açıklanmasa da bu seçim bu seçim çok şeylere gebe. Ayrıca bu seçim Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin yansıması da olacak. Yerel seçimlerde hem yerel dinamikler önemli hem de ülkenin genel gidişatı.

Tabi ilerleyen günlerde meydanlar ısınacak, yorumları daha net yapacağız. Bakalım hayırlısı.

AK PARTİ ADAY TANITIMINDA MEDYAYA SAYGISIZLIK

Cumartesi günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Ak Parti aday tanıtına katılan basın mensubu birkaç arkadaşımız tartaklandı, birine argo kelime kullanıldı. Bunu yapanlar AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in korumalarıydı.

Kamuoyuna doğru haber aktarmak için görevini yapmaya çalışan arkadaşlarımıza hakaretle engel oldular. Daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, basın özgürlüğünden, mesleğin kutsallığından bahseden mesajlar yayınladılar. Ancak görüyoruz ki, söyledikleri ile uygulamaları aynı değil.

Maalesef basına rahat görüntü alıp haberini servis edebileceği bir yer ayrılmamıştı. Bu zorluğu Ak Partinin birçok toplantısında yaşıyoruz. Milletvekillerinin ve başkanlarının korumaları, danışmanları cep telefonları bizden daha rahat görüntü alıyorlar. Sırf sosyal medyada iki kare fotoğraf paylaşıp, kendilerini göstermek için. Oysaki biz vatandaşa haber aktaracağız. İşimizi yapamıyoruz. Çoğu zaman görüntü alamadığımız için sosyal medyadan fotoğraf topluyoruz.  

Bugün yaşanan tatsızlığa rağmen bizler sorumlu gazeteci bilinciyle, objektif bir şekilde haberlerimizi yazdık ve yayınladık.

Arkadaşlarıma yapılan çirkin davranışları kınıyor, bir daha yaşanmamasını ümid ediyorum.