Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Şanlıurfa konuşmasında, özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile bayanlara yaptığı konuşmada : “ Aile ve en az 3 çocuk dedi, ailenin bir arada yaşamasına “ dikkat çekti..

    Ne acı ki : Annesini, Babasını huzur evine koyan evlatların olduğu bir dünyamız..

    Çocukları : Dede ve Nene sevgisi görmeden yetişen bir nesil..

    Çocuk doğuyor : Kreş, Anaokulu, özel bakım yeri ile anne ve baba sevgisi görmüyor, evde olan da Dede , Nene sevgisi görmüyor..

    Çünkü : Dede , Nene huzur evinde oluyor, orda ölüyor farkında bile değiliz..

    Senede bir sefer bile olsa : Emmi, Dayı, Teyze, Hala, kardeş sevgisi görmüyor..

    Böyle toplumdan ne olur derseniz? acı ama veriler ortada : ancak terörist olur.. başka bir şey olmaz.. çünkü sevgi yok.. Sevgili Peygamberimiz (SAV) efendimiz ,” Vatan Sevgisi İmandandır,” buyurmuş.. imanı olmayan vatanını , ailesini sevemez ki !..

    Yıllar önce AB ülkelerinde çalışan gurbetçilerimiz yazın izine geldiklerinde : “ Avrupa da aile yok, çocuk 18 yaşadı mı? sokaklara atıyorlar !” diyorlardı..

    Bunu söyledikleri zaman bizde aile vardı.. dede, nene, kardeşler evlenirlerdi ama ailecek bir arada yaşarlardı..

    Çekirdek aile düzeni Türk toplumunun içine konan bir dinamit oldu..

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “ En az 3 çocuk diyorum, Çekirdek aile değil büyük aile diyorum, Çocuklar , Dedesini, Nenesini, Amcasını, Dayısını, Halasını, Teyzesini, bunların çocuklarını tanısın onlarla oynasın onlarla büyüsün , biz hep birlikte büyük aileleri kuralım..”

    Benim çocukluğumda : Ali dedem, namı değer Onbaşı Ali , o ne derse o olurdu.. dedemden sonra büyük emmim Onbaşı Mustafa onun sözü geçerdi..

    Babam Edi Hoca Durdu, Hasan , Ali , Mustafa Emmilerim, bunların hanımları çocukları biz hep bir arada bir çatı altında büyüdük..

    Dayılarım, Annemin babası Dedem ve Nenem de onlarda büyük bir aile olarak yaşar dedem gile gittiğimizde tüm dayılarımı çocuklarını bir arada görürdük..

    O zaman aile idik büyük aile! ya bugün!..

    Bugün Avrupa da : Gençler 1+ ortak kullanımlı ev yani otel odası gibi, Tuvalet- Banyo ortak, ortak kullanım alanı olan yerlerde kalıyorlar.. Biraz daha iyi kazanan ise 1+1 , banyosu tuvaleti içinde yerlerde kalıyor, Avrupa da ailenin farkına vardı aile olanlara büyük paralar veriyorlar.. ama yetmiyor, nüfusları azalıyor..

    Ben gittim gördüm, gurbetçilerimiz anlatıyor: Aile yok, herkes ferdi yaşıyor diyorlar ve Herkes kendi yediğini parası verme dönemi ve modası başlamıştı.. Alaman Usulü!

    50 yıldan beri yaşaya geldiğimiz Avrupa’dan ülkemize sokulan: onların gelenek ve görenekleri maalesef ki ülkemizde de bir yaşam tarzı haline geldi.

    Türkiye de ve Kahramanmaraş’ta başlayan 1+1 modası ile gençler , tek başına bir ev tutarak orada kalıyor.. serbest yaşıyor, ahlaki çöküntünün son noktası burası oldu..

    Bugün bir artı birlerin bir çoğu fuhuş amaçlı olarak kullanılıyor..

    Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bunun için bağırıyor, çağırıyor, aile diyor, çocuk diyor, büyük aile diyor..

     Dede, Nene yok, Anne, Baba yok, kardeş yok, Emmi, Dayı, Teyze, Hala yok, tek başına yaşayan bir toplum haline geldik. Bunu bizimde artık görerek yeniden Türk ailesi olma zamanımız geldi..

     Bir insan: Anne ve Babasını nasıl huzur evine gönderir!

     Bir genç, anne ve babasını bir kenara atarak, tek başına nasıl yaşar!

     Dinen : mazereti olmadan bir kişinin tek başına yaşaması caiz değil, tek başına yolculuk yapması da caiz değil, yol arkadaşı olmalı, yol imamı olmalıdır..

     Büyük aile kurma zamanı geldi..

     Türkiye bir yerden bir yere gelecekse bizler artık : Büyük ailemizi kurmalıyız.. Dede, Nene, anne ve baba, emmi ve eşleri çocukları bir arada yaşamalıyız..

     Konuşmayı yeni öğrenen , yeni yeni koşan yavrularımız dedesini, nenesini tanımalı, Emmileri ile oynayarak büyümeli kökle aile bağlarımız olmalıdır..

     Bugün: yakın ailesinin tam olarak tanıyan bilen kaç kişi var!

     Emmilerinin çocuklarını adını bilen, Dayılarının çocuklarının adını bilen, Teyze ve Hala Çocuklarının adını bilen hepsini tanıyan kaç kişi var!

     Dedesinin, babası olan, yani Anne ve Babasının dedesinin adını bilen kaç çocuk var etrafınızdaki insanlar bir sorun bakalım bilen çıkacak mı?

     Onun için aile olmak çok önemli..

     Büyük aile kurmak dileği ile

     İyi günler..