KMTSO Elbistan ve Afşin Ticaret ve Sanayi Odaları ortak meclis toplantısını izledim..

Elbistan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Paksoy KMTS meclis toplantısında yaptığı konuşmada : “ Hanefi Öksüz beyin Kahramanmaraş’ın ağabeyi olmasını bekliyoruz, fazla vakit ayıramıyor ama biz bu görevi kendisinden bekliyoruz. Gaziantep Konukoğlu ağabey ise , Kahramanmaraş’ın da Hanefi Öksüz olmalı” dedi.

Meclis toplantısı sonunda söz alan KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz: “ Bizde ortaklık kültürü yok, bir birimizi çekemiyoruz, bir birimizi şikayet ediyoruz, bir birimizi sevmiyoruz.. böyle olunca da burada ağabey çıkmıyor,” diyerek fitne bazlara mesaj gönderdi..

Yemek de bir araya geldiğimiz Elbistan- Afşin Sanayi ve Ticaret Odaları üyeleri : “ geçmiş yıllarda isimleri bizde saklı kişiler insanların paralarını topladılar sanayi kuracağız diyerek paraları yiyerek üzerine yattılar.. böyle olunca bizim ağabeysi bir araya gelmemiz mümkün değil..

Dolayısı ile böyle olunca Elbistan ve Afşin halkı eline geçirdiği parayı yatırım değil bankaya yatırıyor ki bugün 1.5 kat trilyon para var..

Hanefi Öksüz bey ağabey olursa bu para yatırıma döner herkese aş iş kapısı olur..

Benim iplik fabrikası kuracak param var !

Ancak Pamuk nereden alınır, nasıl satılır, iplik nasıl üretilir kime satılır bilmem ! söyleyin bana ben nasıl iplik fabrikası kurayım ?.. kursam çalıştıramam bizim önümüze ağabeyin geçmesi gerekir..

Para her işi görmüyor: önde bir önder bir ağabey gerekli, ailelere bakın, tek başlı ağabeyli aileler çok hızlı zengin oluyor.. birlik ve beraber olan aileler zengin oluyor..

Bizde Kahramanmaraş olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız, Hanefi Öksüz ağabeyimiz olmalı.. el ele vermeliyiz biz ona güveniyoruz..

Kipaş Holding 40 yıllık geçmişi var büyük kuruluş..

Elbistan’ımıza gelse ağabeyimiz : Şeker Fabrikası yapacağım bana ortak olun dese tamam derim.. İplik Fabrikası Kuracağım bana ortak olun dese tamam derim, Silah fabrikası kuracağım bana ortak olun dese tamam derim, otomobil fabrikası kuracağım bana ortak olun dese tamam derim ! her ne fabrikası kuracak olsa tamam derim ve bankadan paramı çeker verim !.. niye verim ?

Karşımda Kipaş Holding ve Hanefi Öksüz ağabeyimiz var ona güvenimiz tamam !..

Bilemiyoruz : Elbistan ve Afşin de ne fabrikası olabilir onu bile bilemiyoruz.

Ağabeyimiz Elbistan ve Afşin de parası olan insanları başında toplamalı ortaklık kültürünü geliştirmeli ve bölgemize fabrika kurmalıdır..

İSKUR ve Kadir Kurtul bey Diyarbakır da Tekstil Fabrikası kurdu.. Gelip Elbistan ve Afşin de de kursun bizde ortak olalım, bizlere ağabeylik yapsınlar.. Kadir beye de güvenimiz tamdır.. gelsin ağabeylik yapsınlar..!

Ağabey alan kişi değil veren kişidir..

Hanefi Öksüz Kahramanmaraş’ın ağabeyi olmalı, ilçemize her sektörde yatırım yapmalı bizleri de bir birimize ortak etmeli yönetim kurulu başkanı da kendisi olmalıdır..

Biz ayaklarımız üzerinde durmayı öğrendiğimiz zaman görevi bizlere bıraka bilir ama bize önderlik yapması gerekir..

Bölge halkı olarak bizler : Ne sanayi biliriz , ne de bu işin ticaretini biliriz.. başta söyledim ya tek başıma iplik fabrikası yapacak gücüm var ama pamuk nereden alınır nasıl satılır bilmem ki ! bilmediğin iş de batarsın , bu sebeple bize ağabey gerek..

Elbistan ve Afşin de bankalarda yatan paraları yatırıma dönüştürmek istiyoruz ama bize yol gösterecek bir ağabeyimiz var olması gerekiyor..

Başkanım Mustafa Paksoy bey de bunun için Hanefi Öksüz beyden ağabeylik istedi..

Afşin ve Elbistanlıları dinleyince ortaya şu çıktı..

Kipaş Holding ve Hanefi Öksüz ilimize ağabeylik yapmak zorunda.. bölgeye uygun sanayi türlerini belirleyerek yer alıp projeyi ortaya koyarak , bankada parası olanlara gelin bu tesise ortak olun, siz ortak olsanız da bun bunu yapacağım olmasanız da diyerek kazmayı vurması ve ortaklık kültürü temelini atması gerekiyor..

Belki ilk fabrika da şartlar zor olacaktır ama bizim aklımız gözümüzde ilk fabrika yapılır üretime geçtiği zaman , herkes Hanefi Öksüz ağabeyimizin kapısını çalarak bundan sonra kuracağın fabrikaya bizide ortak et, bankada bu kadar param var demeye başlayacaktır..

Kipaş Holding yönetim kurulu başkanı Mehmet Hanefi Öksüz beyin hep arzu ettiği ortaklık kültürü de böylece kurulmuş olacaktır..

Herkesin beklediği : Kipaş Holding olarak buraya sanayi tesisi kurulsun , Yönetim Kurulu Başkanlığını en az 5 yıl Hanefi Öksüz ağabeyimiz yapsın ondan sonra biz yükün altına girer işi görürüz diyorlar..

Hanefi Öksüz ağabeyimiz bölgeye uygun yatırım tesisleri projelerini yaptırarak bölge halkının yastık altında ve bankalarda yatan parasını ekonomiye kazandırmasını bekliyoruz..

Bu işi başkası yapamaz, yapsa da halk güvenip parasını vermez, görev Kahramanmaraş ağabeyi Hanefi Öksüz’ün diyoruz hayırlı olsun

Ağabeyimize saygılarımla

İyi günler..