Aday adayı olacaklar kara kara düşünerek bekliyorlar: “ aday olsam mı ?” diye..

Vatandaş bekliyor kim belediye başkanı adayı olacak diye..

Beklenen gün gelip çattı..

Bir sefer daha yazmakta fayda var..

Gazeteciler olarak bizler 5 Kasım 2018 Pazartesini bekliyoruz..

Müdür adayları , ihale adayları, genel müdür adayları ise memuriyetten istifa etmenin son günü son dakikaya kadar bekleyecek.. ama aday adayı olanlar ise 5 Kasım Pazartesi günü Ak partinin kapısını çalacaklar gibi duruyorlar..

Müdür ve İhale adayları ise :

Kısaca son günü son dakikayı beklerken, bizde 5 Kasım 2018 Pazartesini bekliyoruz..

Öyle sanıyorum: Pazartesi sabahtan başlayarak aday adayları : Partiye müracaatlarını yaparken, basın akıllarına düşecektir..

Kahramanmaraş’ta belediye başkanlığı alırım diyen Ak Parti, CHP ve MHP bu seçimde adayları ile bir başkanlık için mücadele verecekler..

Ak Parti de aday adayı yoğunluğu yaşanacak gibi duruyor..

MHP Göksun, Elbistan için yarışa hazırlanıyor..

CHP Nurhak, Pazarcık, Andırın için varım diyor..

Sözümüz yanlış anlaşılmasın : MHP ve CHP ilin tamamında varız diyorlar da buralar kesin gözü ile bakılan yerler olarak varız diyorlar..

Mevcut belediye başkanları : evet biz varız bir dönem daha diyorlar..

Yeni aday adayları tabi ki çıkacak..

Ancak: şunu bekleyenlerde var! ki : Mevcut başkan aday gösterilecekse ben aday adayı olarak çıkmam bunun için son güne kadar beklerim diyenler çoğunlukta..

Örnek: Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklarsa, ona göre ilçeler için pozisyon olacaklar var ki : (“Büyükşehir Başkan adayı benim bana gelin!” ) bunların gözü Ankara dan gelecek haber de..!

Bir gördüğüm diğer bir olay ise: Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağını garanti gören aday adayları: İlçe belediye başkan adaylarını bile belirliyor ki ! bu nasıl olacak orasını bilemiyorum..” Benim adayım sensin diyerek herkese mavi boncuk dağıtıyor”

Ak Parti için Büyükşehir de sıkıntı olmaz ama : Elbistan , Andırın, Göksun, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Pazarcık, Çağlayancerit ilçelerinde ciddi manada sıkıntı var..

Bu ilçelerde seçim kayıp edile bilir ki, bana göre bir kaç tanesi bugün kayıp edilmiş durumda, çok iyi bir adayla belki !..

CHP, MHP buralarda nasıl bir aday çıkaracak !

Sanki oldu bitti gibi: Ak Parti demeden önce , CHP ve MHP nasıl bir adayla yola gidecek.. MHP ve CHP adayları belirleyici olacak..

Bu yukardaki ilçelerde CHP ve MHP ciddi aday çıkarır, ciddi meclis üyeleri ile yürürse , Ak Parti adayları da toplumda karşılığı olmayan kişiler olursa , seçim el değiştirir..

Tabi burada sadece CHP ve MHP adayı değil : Sadece Ak Parti adayı yeterli değil, tüm partilerin aday adayına da bakmak gerekiyor..

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “ Kahramanmaraş Büyükşehir ‘e Ak Parti Fatih Mehmet Erkoç gösterişe , bende CHP den Kahramanmaraş Büyükşehir adayı olacağım,” diyor..

Yasa gereği : Ali Öztunç istifa etmesi gerekmiyor.. Belediye başkanı seçilirse , ya vekillik , ya başkanlık birinden birine karar vermesi gerekiyor önünde sürede var üstelik..

Burada şunu hemen söyleyeyim ki : Seçim bittiği günden bu yana Ali Öztunç sahada , düğünde, cenazede, esnaf ziyaretinde, köy ziyaretinde her ne kadar basın ziyaret etmese de.. , Ak Partililer bizde varız dediklerini duyar gibiyim ama onlarda bir defa basın kapısını çalmadılar.. Sayın Ali Öztunç , Ak Partili vekillerin 10 katından fazla sahada..

Birde çıkışları , meclis konuşmaları, ile gündemi yakalayan birisi ki , belki belediye başkanı seçilemez ama ciddi manada oy artışı yapacağına inanıyorum..

Diğer bir karı ise : Bugün sahada ama Belediye Seçimleri ile çok fazla sahada olacak buda gelecek için yatırım, hem de iyi bir yatırımdır..

Sayın vekilimiz Ali Öztunç : “ Bekir bey ben aday olursam seçilmek için olurum,” diye bize telefon açacağından eminim ama CHP ile Ak Parti arasında ki makas çok fazla açık, bu sebeple iyi tahlil etmek gerekir..

Seçime asılırsa : CHP Ali Öztunç ile Kahramanmaraş Büyükşehir Adayı yaparak seçime girerse toplamda en az iki veya üç vekil çıkaracak oy alacağına inanıyorum.. ki buda gelecek için iyi bir yatırım olur..

5 Kasım Pazartesi gününü bir görelim bakalım kaç yiğit çıkacak..

İyi günler.