Bugün bir elin parmakları kadar 2019 yılından geriye gün kaldı!

Geriye dönüp bakıyorum 360 günde ne yaptık? Diye, mahalli seçimler, söylemler, vaatler, sen ben kavgaları ve kısır çekişmeler!

Kahramanmaraş olarak ne yaptık?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne yaptık?

Mahalli olarak ilimize dönüyorum:

Neyi bölüşemediğimizi ben halen anlamış değilim.

Dedi kodu, kısır çekişme, sen ben, ben varsam varsınız, ben yoksam yoksunuz, gibi sözlerle herkes bir birine itham ederken, başkasını aklını beğenmeme, ben dünyanın en akıllı insanıyım demekten kendimizi kurtaramıyoruz.

Kocaman bir yıl geride kaldı, Kahramanmaraş kaybetti.

Siyasi çekişmeler, ayak oyunları, sen ben kavgaları ile kör düğümü gibi giden bir yıl.

Söyledim ya: koca bir yılım bitmesine bir elin parmakları kadar gün kaldı, geriye dönüp baktığımızda Kahramanmaraş’ın kocaman bir yılını boşa gittiğini görüyorum.

Ben bilirim: demeyi bir kenara atıp, “ Biz biliriz Kahramanmaraşlı akıllı insan ,” diyemiyoruz

Ortak aklı kullanmıyoruz!

Danışmanlık hizmetlerinden yararlanamıyoruz.

Ben bilirim ben bilirim.

Ben bilirim, ben bilirim diyoruz, sanki Barış Manço olduk. Ben bilirim ben bilirim. Kara sevda çekmesini ben bilirim, şarkısını söyleyip duruyoruz.

Gelin bu bilmeceyi hep birlikte çözelim.

Ekonomi çok mu kötü?

Ülke battı, tükendi, bitti sözlerini duyar gibiyim.

Ama doğru mu? Bu sözler iyi düşünün bakalım doğrumu?

Oysa bugün otomobil firmalarında bir tek araç kalmadı, daha doğrusu Türkiye de araç kalmadı, tamamı satıldı, öyle ki 9 ayda satılan araç sayısı kadar son 20 günde araç satışı gerçekleşti.

Bunu yabancı uyruklu kişiler yurt dışından gelip almadı bizim insanımız aldı.

Sıfır araç alacağım diyenlere kötü haber: Ocak sonu veya Şubat 2020 ayına kadar yeni sıfır araç gelmeyeceği bildiriliyor.

2020 üretim planına başlandı, banttan yeni otomobillerin çıkması ancak Ocak sonu Şubat başı diyorlar.

Bugün: Kimse aç durmuyor, açıkta durmuyor, herkes gülüp oynuyor, alemin keyfi yerinde ama ekonomik kriz küçük esnafa var.

Küçük esnafımız, karnını zor doyururken, her gün sermayeden yemeye devam ediyor evet burada kriz var, ama E ticaret yapanlarda kriz yok.

Geri başa dönecek olursam: 2019 kör topal geçir gitti.

Türkiye dış politika da ve bölge de çok iyi bir konuma geldi.

Barışpınarı harekatı, Akdeniz de petrol ve doğalgaz arama, Libya anlaşmaları, S 400 alımı, yerli ve milli Akıncı uçması, Denizaltının suya inmesi, Yerli savunma silahlarının gelişmesi, Gökbey helikopterinin uçması, 27 Aralık da görücüye çıkacak olan 4 ayrı tip deki yerli otomobilimizin tanıtımı ile 2019 veda edeceğiz.

Ankara da siyaset kazanı kaynamaya devam etsin, Türkiye dış politika da önemli yere otururken, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri yedi düvenle savaş halinde ve AB ve ABD başta olmak üzere sözde dost ülkelerin kiralık katillere verdiği silahlarla ülkemiz savaş halinde.

Piyasadaki para sıkışıklığının 2020 yılında gevşeyeceğini ve yeni ekonomik düzeni hakim olacağını söyleyen uzmanlar, 2020 de biraz daha rahat nefes alacağımızı söylüyorlar.

ABD seçim var, bu seçimin sonucuna göre piyasalar da hareketlenme bekleniyor.

Türkiye iç ve dış politikasını İslam Dünyası üzerinden yürütmeye devam edecek ama dış dünya 2020 de de karışmaya devam edecektir.

Libya’daki doğalgaz ve Petrol herkesin iştahını kabartırken, aslında Libya diye bir devletin bugün kalmadığını görüyoruz.

Türkiye buradan aslan bayını alırsa 2020 en başarılı dış politikası olacaktadır.

İyi günler…